Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:19

Sakarya’da ilk ve tek: Yapay zeka EKG ile gizli kalp analizi Focus Göz Tıp Merkezi Kalp & Aritmi Kliniği’nde

Sadece 4 dakikada kalp rahatsızlığınızı öğrenebileceğiniz “Yapay zeka EKG ile gizli kalp analizi” testi, Sakarya’da ilk ve tek Focus Göz Tıp Merkezi Kalp & Aritmi Kliniği’nde yapılıyor., Yapay zeka içeren programların dahil olduğu checkup ile gizli kalp hastalığı tanısı konulabilen ve erken müdahale imkanı sağlayan yeni nesil yapay zeka testi, Focus Göz Tıp Merkezi Kalp & Aritmi Kliniği’nde hastaların hizmetine sunuldu. Sakarya’da ilk ve tek olan cihazda; uzman doktor eşliğiyle, radyasyona maruz kalmadan ve efor olmadan, dinlenme esnasında sadece 4 dakikada sağlığınız hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 12-12-2023 18:20
Sakarya’da ilk ve tek: Yapay zeka EKG ile gizli kalp analizi Focus Göz Tıp Merkezi Kalp & Aritmi Kliniği’nde

Test süreciyle alakalı “hastalarımıza sunduğumuz son teknoloji, yapay zeka EKG ile; konforlu teknoloji sayesinde ve ekstra zaman harcamadan sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz” ifadelerini kullanan Focus Göz Tıp Merkezi Kalp & Aritmi Kliniği Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Perihan Varım; süreç hakkında bilgiler verdi.

“Yapay zeka testi için göğüs bölgesine aynen EKG çekilir gibi 5 adet elektrot bağlanır. İşlem radyasyon içermez ve efor gerektirmez. Bu işlemde 4 dakika boyunca kalp atımlarınızı tetkik ediyoruz ve ardından yapay zekaya yönlendirerek sonuç alıyoruz” diyen Uzman Doktor Varım, açıklamalarına şöyle devam etti;

“3 maddede değerlendirme yapıyor”

Kardiyoloji Uzmanı Varım; “bu analiz ile, kalbin dakikada 60 ila 70 kez attığını hesap edersek; yaklaşık 4 dakikada 300 kalp atımını değerlendirmiş oluyoruz. Kalbin en küçük kas hücresindeki elektriksel ileti verilerini değerlendirmektedir. Bunun sonucunda bize kalp ile ilgili üç ana başlıkta değerlendirme sunuyor. Öncelikle kalpte damar tıkanıklığı riski hakkında bilgi veriyor. İkinci olarak; kalbin olası yapısal kusurları; kalp kapaklarındaki hasarlar, ana damarlardaki genişlemeler, doğumsal hastalıklar yani kısaca kalbin yapısal bir sorunu olup olmadığını belirtiyor. Son olarak; hastanın ritim bozukluğunu ve aritmi potansiyelini anlayabiliyoruz.

“Yapay zeka ile kalp analizi %90-96 doğruluk oranına sahiptir”

Önce hastanın ayrıntılı kardiyolojik değerlendirmesini yapmaktayız. Ardından yapay zeka ile hastanın risk profilini değerlendirip gerekli ileri tetkik ve tedavisine devam edilmektedir.

“Her yıl düzenli takip edilmeli”

“Sakarya’yı bu teknolojiyle tanıştırmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde sözlerine son veren Kardiyoloji Uzmanı Doktor Perihan Varım; 40 yaşından sonra herkesin mutlaka bir kez kardiyolojik muayene yaptırması gerektiğini vurguladı. “Sigara, tansiyon, şeker ve aile öyküsü varsa mutlaka her yıl düzenli olarak kalp muayenesi yaptırmalarını öneriyoruz.” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR