Fısıltı HABERLERİ
Fısıltı HABERLERİ
ASAYİŞ

SAKARYA’DA KAÇAKÇILARA DARBE: 6 MİLYON MAKARON ELE GEÇİRİLDİ!

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’nün zehir tacirlerine ve kaçakçılara yönelik yürüttüğü amansız takip meyvesini verdi. Adapazarı’nda durdurulan iki araçta yapılan aramalarda, devasa miktarda gümrük kaçağı makaron ele geçirildi.

SAKARYA’DA KAÇAKÇILARA DARBE: 6 MİLYON MAKARON ELE GEÇİRİLDİ!
Paylaş:

Şafak Operasyonuyla Gelen Başarı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri teknik ve fiziki takibe aldıkları bir şebekeyi çökertti.

Edinilen bilgilere göre; Y.B. (42) ve T.S. (36) isimli şahısların organize ettiği tespit edilen sigara kaçakçılığı faaliyetlerine yönelik düğmeye basıldı. Şüphelilerin sevkiyat yapacağı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, Adapazarı ilçesi sınırları içerisinde önlem aldı.

2 Araç Durduruldu, Milyonlarca Kaçak Ürün Yakalandı

KOM ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin kullandığı belirlenen 2 araç kıskıvrak yakalandı. Araçlarda yapılan detaylı aramalarda:

  • Piyasa değeri oldukça yüksek olan,

  • Tam 6 Milyon adet gümrük kaçağı boş makaron (filtreli sigara kağıdı) ele geçirildi.

Adli Süreç Başlatıldı

Operasyon kapsamında yakalanan Y.B. ve T.S. isimli şahıslar hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca derhal adli işlem başlatıldı. Ele geçirilen kaçak ürünlere ise imha edilmek üzere el konuldu.

"Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek"

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden, devletin vergi kaybına yol açan her türlü suç ve suçluyla mücadelenin tavizsiz bir şekilde devam edeceği vurgulandı. Operasyonun detayları kamuoyuyla paylaşılırken, bölgedeki denetimlerin artarak süreceği bildirildi.

SAKARYA VALİLİĞİ BASIN BÜROSU

Bu haber Fısıltı HABERLERİ tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYİŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.