Valilikten yapılan açıklamaya göre, 1 Haziran ile 1 Kasım 2025 tarihleri arasında Sakarya genelindeki tüm ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Bu geniş kapsamlı yasak, ormanlık alanlarda insan kaynaklı yangın riskini en aza indirmeyi hedefliyor.
Söz konusu tedbirlerin yanı sıra, 29 Temmuz ile 28 Ekim 2025 tarihleri arasında havai fişek, işaret fişeği, meşale gibi yanıcı ve patlayıcı nitelikteki maddelerin satışı ve kullanımı da tamamen yasaklandı. Bu kararın, özellikle kuru ot ve ağaçlık alanlarda kolayca yangına yol açabilecek maddelerin kontrol altına alınması amacıyla alındığı belirtildi.
Valilik, alınan bu yasak kararlarının titizlikle uygulanmasını sağlamak için güvenlik güçlerinin denetimlerini artıracağını bildirdi. Emniyet, jandarma ve diğer kolluk birimleri, belirtilen süre boyunca ormanlık alanlarda ve riskli bölgelerde devriyeleri sıklaştıracak, yasaklara uymayan işletme ve şahıslar hakkında gerekli idari ve adli işlemler derhal başlatılacak.
Sakarya Valiliği, vatandaşların alınan bu tedbirlere hassasiyetle uymalarının, ormanların korunması ve doğal güzelliklerin gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Yapılan açıklamada, tüm vatandaşların bu konuda duyarlı olması ve yangın riskine karşı dikkatli davranması istendi.
SAKARYA VALİLİĞİ BASIN BÜROSU
