Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 22:57

SUBÜ ve MÜSİAD iş birliğini güçlendirmekte kararlı

SUBÜ’nün düzenlediği ‘Fikir Sofrası’ buluşmalarında konuk MÜSİAD Sakarya Şubesi oldu. Buluşmada pandemi ve depremde öğrencilerin şehirde olmaması nedeniyle kısmen akamete uğrayan +1 Eğitim Modeli iş birliği ve işletmelerin kurumsallaşmasına akademik destek konuları konuşuldu.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 17-08-2023 14:52
SUBÜ ve MÜSİAD iş birliğini güçlendirmekte kararlı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) düzenlediği ‘Fikir Sofrası’ buluşmalarına Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi konuk oldu. Buluşmada pandemi ve deprem sürecinde öğrencilerin şehir dışında olması nedeniyle kısmen akamete uğrayan +1 Eğitim Modeli iş birliği, işletmelerin kurumsallaşmasına yönelik akademik desteğin nasıl olacağı ve gençlerin yeteneklerinin keşfedilmesini kolaylaştıracak bir altyapının nasıl hazırlanabileceği konuşuldu. Üniversite lokalinde düzenlenen buluşmada SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Murat Çankaya, Nehir Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Boru, Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Kılıç, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Yazıcı, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Zahid Yıldız, MÜSİAD Sakarya Şube Başkan Yardımcısı Dr. Osman Eminler ve MÜSİAD Sakarya Yönetim Kurulu Üyesi T. Cavit Kulak yer aldı.

 

En büyük güç yetişmiş insan gücü

+1 Eğitim Modeli ile Sakarya’da üniversite, kamu ve iş dünyası birlikteliğini sağladıklarını vurgulayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Modelimiz örnek olarak iki üniversiteye dönüştü ve çok sayıda üniversitede uygulanır hale geldi. Pandemi ve deprem sürecinde de öğrencilerimizi işletmelere gönderdik ancak bunu kendi şehirlerinde yapmalarını sağlayacak şekilde esnettik. Şehrimizde +1 Eğitim Modeli bir süreliğine akamete uğradı ancak önümüzdeki dönemle birlikte inşallah yeniden devam edeceğiz. Bu bağlamda MÜSİAD en önemli ortaklarımızdan birisi. Artık genel çerçevedeki iş birliklerinin ötesine geçerek birimlerimizi ve hocalarımızı tek tek iş dünyasına tanıtmamız gerekiyor. Bir ülkenin en büyük gücü yetişmiş ve nitelikli insan gücüdür. Biz çıktığımız yolda bu anlamda bir ölçüde başarıya ulaştık ancak daha da ileri seviyelere taşımaya ve ülkemize hizmet etmeye kararlıyız. Bu anlamda iş dünyası ile ortak projeler geliştirmek istiyoruz. MÜSİAD’ın sektör buluşmalarına destek vermesini önemsiyoruz” diye konuştu.

Birim birim görüşmeler yapılmalı

SUBÜ ile zaten birçok alanda iş birliği yürüttüklerini kaydeden MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, “Bu iş birliğimizi daha da üzerine düşerek geliştirmeliyiz. Üyelerimiz arasında çok çeşitli işler yapan ve bu işlerini geliştirme potansiyeline sahip olanlar var. Ancak kurumsallaşma noktasında ve yaşadığımız bazı sorunlarda akademik desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle tüm birimlerdeki hocalarımızla iç içe olmalı ve görüşmeliyiz. Öğrencilerimizin nitelikleri kadar hocalarımızın danışmanlıkları da bizim için kıymetli. Sektör komitelerine karşılıklı üyelerin verilmesi birlikteliğimizi güçlendirecektir. Öğrencilerin ortaokuldan ve liseden hangi meslek alanlarından geldiklerini ve kabiliyetlerini öğrenmek için bir çalışma yapmalıyız. Farkında olmayanların kendi kabiliyetlerini geliştirmelerini sağlayacak bir ortam oluşturmalı ve buna yardımcı olmalıyız. Birim birim görüşmeleri de tıpkı ‘Fikir Sofrası’ gibi mutat hale getirmeliyiz. Şehrimizde birçok kurum var. Biz MÜSİAD olarak alanına hâkim ve sıkı ilişkiler içerisindeki üyelerden oluşan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Aşçıdan tornacıya kadar her alanda nitelikli çalışana ihtiyaç duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR