Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 12:35

SYKD: “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun. Nice Yüzyıllara”

Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı İbrahim Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. SYKD Başkanı Şahin kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

gundem
Giriş Tarihi : 28-10-2023 14:00
SYKD: “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun. Nice Yüzyıllara”

“Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın büyük coşkusu, gururu ve heyecanı içindeyiz. Türk Milleti için Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşu önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bu nedenle Cumhuriyet, korunması ve ödün vermeden yaşatılması gereken en değerli varlığımızdır. Cumhuriyet; tarih boyunca yazılan kahramanlık destanının taçlandığı bir anıt; bağımsızlık, eşitlik ve özgürlük idealleriyle dolu bir miras ve ülkemizin küllerinden doğduğu, ulusumuzun kaderinin değiştiği kurtuluş mücadelesinin tacıdır. İşte bu miras ve geçmişten aldığımız sorumluluğu, daha da büyüterek sürdüreceğiz.

 

100 yıllık Cumhuriyetin, ülkemizi bugün getirdiği medeniyet seviyesinden asla taviz vermemeliyiz, bu seviyeyi yeterli de görmemeliyiz. Daha çok çalışmalıyız. Cumhuriyet, bizi birbirimize bağlayan en önemli bağdır. Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak, hepimizin en kutsal vazifesi olmalıdır.

 

Bu vesileyle, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin bütünlüğü uğruna canını vermiş tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Nice Yüzyıllara…”

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR