Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 19:19

TA2PLS Mehmet Aydın'dan Genel Yayın Yönetmeni TB2BSB Sabahattin Birinci'ye nezaket ziyareti.

Düzce'nin Sevilen Amatör telsizcilerinden TA2PLS Mehmet Aydın, Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda da Amatör Telsizci olan Sabahattin BİRİNCİ'yi ziyaret etti.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 25-08-2023 16:05   Güncelleme : 25-08-2023 16:49
TA2PLS Mehmet Aydın'dan Genel Yayın Yönetmeni TB2BSB Sabahattin Birinci'ye nezaket ziyareti.

Aydın, Yoğun işlerimin arasında, Hafta sonları, Amatör Telsizci arkadaşlarımı ziyaret ediyorum, ziyaretler sırasında her ne kadar havadan sohbet ediyor olsakta birebir tanışıp sohbet etmenin farklılığını bu şekilde yaşıyorum.

 

Amatör Telsizci Aydın, Sakarya'da yaşıyan kendisi gibi amatör olan Fısıltı Haberleri Genel Yayın yönetmeni Sabahattin Birinci'yi ziyaret ederek amatör ve amatör ruhu hakkında bilgi alışverişi yaptılar..

Aydın; Sohbetleri esnasında, Amatör telsizci olmak zor değil. A, B ve C sınıfı lisanslar Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün sınavına girip alınabiliyor. Lisanssız telsizcilik yapılamıyor ve yasadışı. Ama 12 yaşından büyük herkes bu sınavlara girebiliyor. İlgili dokümanı amatör telsizci derneklerinin internet sitelerinde bulunabileceği bilgilerini verdi.

Ziyaretler Sırasında, Çay Bahane Sohbet Şahane dendi Telsizi eline aldı ve bir iki görüşme yaptı.

Sakarya'da Amatör Telsizcilik yapan TA2FSU, Ümit Sevindikoğlu çağrıya duyarlılık göstererek görüşmenin ardında, buluşma noktasına gelerek sohbetlerini pekiştirdiler.

Sohbetlerin ardında hatıra fotoğrafı çekilerek, TÜM AMATÖR ARKADAŞLARINADA 73'LER ifadelerini kullandılar...

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR