Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:01

Yüksek Katma Değerli Ürün Niye mi Önemli !..

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden bildirildiğine göre; GELECEĞİN HAMMADDELERİNİN SIVI VE RAFİNE ÜRETİMLERİ SAKARYA’ DAN… Alüminyum profil üretimi yapan firma, yeni bir iş kolu olan kimya alanında sıvı ve sabun metallerin üretimi ile ilgili sıfır atıklı, çevreci ikinci bir sektörde üretimine hazırlanıyor. İhracatta en önemli konu, katma değeri yüksek üretim becerisidir. Ayrıca, o ürünün ihracatı ekonomiye önemli derecede katkı sağlamanın yanında milli geliri de daha fazla arttırır. Söğütlü 3. OSB de Alüminyum profil imalatı yapan firma, katma değeri yüksek olan, ve geleceğin hammaddeleri olarak bilinen kobalt, nikel, mangan, bakır, kalay, kurşun gibi metallerin sıvılaştırılması üretiminde, deneme imalatına başladı. Deneme imalatı sonrası 16 dönümlük arazide ilave 200 kişilik istihdam sağlayacak olan firmaya, istihdama katkıları dolayısıyla teşekkür belgesi verildi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-02-2024 11:10
Yüksek Katma Değerli Ürün Niye mi Önemli !..

"Üretim ve istihdamını artıran firmalara ziyarette bulunan Vali Yardımcısı Selda DURAL ile beraberinde, Söğütlü Kaymakamı Cevat GÜN, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay ÖZTEN, İŞKUR İl Müdürü Tekin KAYA ve SGK Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan ÇAVUŞ, SZ Metal San. A.Ş’ de incelemelerde bulundu. Alüminyum profil imalatı yapmakta olan SZ METAL A.Ş, geleceğin hammaddesi olarak bilinen Kobalt, Nikel gibi metalleri rafine ederek türevlerinin üretimi konusunda deneme üretimine de başladı. Sıvı Kobalt, Nikel gibi ürünlerin türevleri, çeşitli ticari, endüstriyel ve askeri teçhizata kaplama uygulamalarında kullanılmanın yanında, yüksek sıcaklıklardaki sağlamlığı ile kesim malzemesi, süper alaşım, yüzey kaplama, elektrikli akü ve pillerde ve daha birçok malzemenin üretiminde önemli bir yardımcı katkı maddesi olarak yer almaktadır. 300 çalışanımızla 30 ülkeye ihracat yapıyoruz. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sacit ZORLU; 'tasarımlarını ve imalatını da kendisi yaparak alüminyum profil imalatında bulunan SZ Metal San. A.Ş, alüminyum endüstrisinin ihtiyacına yönelik tüm makine ve ekipman üretimi de gerçekleştirmektedir. SZ Metal A.Ş, ALUTEM markası ve 1000 ton/ay üretim kapasitesi ile Alüminyum profil üretimi, dış cephede kullanılan tüm sistemlerin (seramik, granit, doğal taş, cam cephe ve her türlü sürme sistemler ) imalatı bulunmaktadır. Ayrıca, toplam 5.000 m2 stok ve 22.000 m2 üretim alanına sahiptir. Bunun yanında, 1993 yılından bugüne yapı sektörüne verdiğimiz hizmetle, mevcut 300 çalışanımız ile 30 yakın ülkeye ihracat gerçekleştirmekteyiz' ifadesinde bulundu.

Deneme üretimi 20 kişi ile başladı, yakında 200 kişi olarak devam edecek… Deneme üretimine başladıkları Sıvı Kobalt, nikel ve diğer metallerin türevlerinin üretimi konusunda bilgi veren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sacit ZORLU, dünyada nadir bulunan söz konusu maddelerin ithal edildiğini ve bu ithalatın yerli üretimle ortadan kalkacağını belirtti. Ayrıca, bu ürünler ülkemize yeni ihracat kazanımı olarak yerini alacağını, Türkiye’de stratejik ürün olduğunu ve dış piyasaya bağımlılığımızı da azaltacaktır değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, Yönetim Kurulu Başkanı Sacit ZORLU, ürünün imalatı için başlangıçta 200 milyon TL ve sonrasında 700 milyon TL ye ulaşacak yatırımın öncelikle şehrimize ve ülkemize hayırlı olması dileğinde bulundu. Bunun yanında, 20 kişi ile başlanılan deneme üretiminin yakın bir tarihte inşaat ruhsatı alınmış 13.500 m2 kapalı alan içinde en gelişmiş Kimya laboratuvarı ve uzman mühendislik kadrosuyla Söğütlü 3.OSB de en son teknoloji ile kurulmuş tam teşkilatlı Kimya fabrikamızda 200 kişi ile üretime devam edeceklerini de açıkladı. SZ METAL A.Ş, 3 ana faaliyet kolunun yanına şimdi de sıvı metal tesisini de eklemiş oldu. Geleceğin hammaddesi olarak tanımlanan sıvı Rafine kobalt üretimi, yüksek katma değer ile Türkiye ekonomisine yenilikçi bir iş alanı haline getirerek istihdama ilave katkıda sağlamış olacak. Sıvı Kobalt, Nikel gibi ürünlerin türevleri, güçlü korozyon ve ısıya dayanıklı alaşımlar içinde vazgeçilmez bileşenler durumundadır. Bunun yanında, deneme üretimine başlanılan sıvı metaller, boya, vernik, polyester, sanayi yağları, silikon, poliüretan ve PVC üretiminde kurutucu olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, büyüyen küresel Pazar söz konusu ürünlere olan talebi giderek arttırmaktadır. İstihdama katkı sunan SZ metal A.Ş’ ye teşekkür… Vali Yardımcısı Selda DURAL; 'Birçok kullanım alanı bulunan Sıvı Kobalt, nikel ve diğer metallerin türevlerinin sanayi üretiminin birçok alanında kritik rol oynadığı bilinmektedir. Ayrıca, Kobalt elementi, teknolojinin en yoğun olduğu sektörlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Yapılacak üretim, inovasyon ve Türk sanayisi için de gurur kaynağıdır. Sanayimiz, katma değeri yüksek üretimde her geçen gün daha fazla mesafe almaktadır. Deneme üretimine başlayan ve yakın bir tarihte yeni kuracakları tesiste çok daha büyük istihdam sağlayacak olan SZ METAL A.Ş’ ye istihdama yaptıkları ve yapacakları ilave katkı için teşekkür ediyoruz' ifadesinde bulunarak, şirketin yönetim kurulu başkanı Sacit ZORLU’ ya teşekkür belgesi takdim etti." denilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. SAKARYA VALİLİĞİ

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR