Fısıltı HABERLERİ
Fısıltı HABERLERİ

“Dünya Böbrek Günü” için sonuçlar

Başlık, özet ve etiketlerde arandı.

5 sonuç
SAĞLIK

SESSİZ TEHLİKEYE DUR DİYORLAR: Prof. Dr. Hamad Dheir ve Uzman İsimler Sakarya’da Buluşuyor!

Böbrek hastalıkları dünya genelinde milyonlarca insanı tehdit eden, ancak belirti vermeden ilerlediği için "sessiz katil" olarak adlandırılan ciddi bir sağlık sorunu. Bu hayati konuya dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Sakarya, dev bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) iş birliğiyle düzenlenen “Herkes İçin Böbrek Sağlığı” paneli, vatandaşları bilgilendirmek için gün sayıyor.

23.03.2026 4.394
SAĞLIK

TBV BAŞKANI TİMUR ERK: “TÜM DÜNYADA 2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ DİYALİZ TEDAVİSİ GÖRÜYOR. TEDBİR İÇİN YILDA 1 DOKTOR KONTROLÜ ŞART”

TÜRK BÖBREK VAKFI’NDAN “SENEDE BİR GÜN” ÇAĞRISI! Gönüllüler Dünya Böbrek Günü İçin Sokağa İndi, Türk Böbrek Vakfı’nın Maskot Horozları Bu Sabah “Senede Bir Gün” Çağrısı İçin Öttü… Dünyada börek sağlığına dikkat çekmek üzere, her yıl farklı bir tema ile ele alınan ve çeşitli etkinliklerle tüm ülkelerde gündeme getirilen Dünya Böbrek Günü 2024 yılı Türkiye teması “Senede Bir Gün” oldu. TBV gönüllüleri, uzmanlar ve TBV başkanı Timur Erk, TBV’nin maskot horozları eşliğinde Bakırköy’de “Senede Bir Gün Düzenli Kontrol” çağrısında bulundu. Böbrek hastalıklarına eşlik eden hastalıkların her geçen gün artış göstermesi, hayat tarzı değişiklikleri yanında düzenli kontrol şartının önemini de ortaya koyuyor. Türkiye’de 2023 yılı itibariyle 63.000 diyaliz hastası tedavi görüyor. Beslenme eğitimleri, şeker, tuz ve su tüketimi bilgilendirmeleri gibi koruyucu önlemler konusunda, Türkiye’de hayata geçirilen projelerle büyük farkındalık yaratan Türk Böbrek Vakfı; Dünya Böbrek Günü için gönüllüler, vakıf çalışanları, TBV destekçileri ve uzmanlar ile sahaya inerek, böbrek sağlığının korunması için düzenli kontrol şartına dikkat çekti.

12.03.2024 1.515
SAĞLIK

Dünya Böbrek Gününde diyaliz hastalarına ziyaret

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından, Dünya Böbrek Günü dolayısıyla Yenikent Devlet Hastanesinde tedavi gören diyaliz hastaları ziyaret edildi. Buluşmada tuz tüketimine dair bilgiler verildi.

16.03.2023 1.356
SAĞLIK

Prof. Dr. Ülkem Çakır; BÖBREK HASTALIKLARI DÜNYA ÇAPINDA ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Dünya genelinde böbrek hastalıklarıyla ilişkili rahatsızlıkların ciddi boyutlara ulaşması, toplumsal farkındalığın artırılmasını zorunlu kılıyor. Bu amaç doğrultusunda 2006 yılından bu yana tüm dünyada ve ülkemizde, her yıl Mart ayının ikinci Perşembe günü ‘Dünya Böbrek Günü’ olarak kutlanıyor. Her yıl ana bir temanın belirlendiği bu önemli günün bu yılki sloganı ‘Herkes İçin Böbrek Sağlığı-Beklenmeyen İçin Hazırlıklı Ol, Savunmasız Hassas Bireyleri Destekle’ olarak belirlendi. Son yıllarda dünya çapında yaşanan pandemi ve deprem gibi felaketlerin gelişmesi ile artan böbrek hasarı riski düşünülerek bu slogan seçildi. Memorial Şişli ve Bahçelievler Hastaneleri Nefroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ülkem Çakır, ‘Dünya Böbrek Günü’ öncesinde böbrek hastalıklarının önemi ve ezilme sendromu hakkında bilgi verdi.

09.03.2023 2.438
SAĞLIK

Doç. Dr. Osman Şahin ; Her 7 Kişiden Birinde Kronik Böbrek Hastalığı Var!

Her yıl Mart ayının ikinci Perşembe günü bu hastalığın önemine dikkat çekmek amacıyla “Dünya Böbrek Günü” kutlanmaktadır. Kronik böbrek hastalığının oldukça yaygın olduğunu belirten İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Şahin Dünya Böbrek Günü vesilesiyle böbrek fonksiyonlarının sağlıklı çalışabilmesi için önemli açıklamalarda bulundu.

09.03.2023 1.259