Fısıltı HABERLERİ
HV
23 NİSAN Salı 12:24

İnsan en çok kalbinden üşür

Yusuf Alper EVCİL ( YAZAR )
Yusuf Alper EVCİL ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 24-09-2022 10:23

Sonbahar gelir insanın ömrüne birçok kez. Ne kıymetlidir 'son' olması. Uzunca bir süre artık bahar gelmeyecektir.

 

Yapraklar bir mevsim boyunca hüküm sürdükleri dalları terk etmeye başlar. Artık yaz valizini toparlamış gitmeye hazırdır. Kış için ise daha vakit erken. Sonbahar hazırlık mevsimidir. Soğuk geçecek bir kış için hazırlık zamanı.

 

İşte son baharın ilk ayı Eylül hem kışın habercisidir hem de yazın son izlerini taşır. Romantizmin en yalın hali. Eylül bir heyecanın artık son demlerini yansıtır. Buruk bir kasvet çöker yüreğine insanın. Giden eğlenceli günlerin ardından bakar. Yaklaşmakta olan Soğuk iklim için sıcak bir yuva arar belkide.

 

“İnsan en çok kalbinden üşür.”

Vücut sıcaklığı bir örtü ile sağlanabilir. Ya da bir ısı kaynağı ısıtabilir vücudu. Ama kalp üşümeye baslarsa artık dünya yansa ısınmaz bir türlü.  İşte Eylül soğumaktan korkan kalplerin sıcağı hissetme çabasıdır.

 

Yere düşen yapraklar, solgun renkli ağaçlar ve esen ılıman rüzgâr. Yapraklar bir mevsim boyunca dallarına yemyeşil tüm canlılığı ile durmuştur. Şimdi ise tıpkı ömrünün sonun yaklaşmış bir insan gibi solgunlaşmış ve kurumaya başlamışlardır. Tüm bunlaryaklaşmakta olan soğuğun habercisidir.

 

Şairler şiirler yazar eylüle kalplerini sıcak tutmak için. Yazarlar cümleleri ile ısınırlar belkide. Ve okuyanlar bunları, anlatacak birisini arar ısınmak için.

 

Kalp ısınmak için başka bir kalbe sarılmayı bekler. Eylül den muhteşem bir ay yoktur bunun için. Çünkü uzun zaman bir daha bahar gelmeyecek, çetin kış şartlarında yalnızlığın soğuğu üşütecektir kalpleri.

Tek kalmak içinde harika bir zamandır aslında. Yaşanan muhteşem yaza methiyeler düzenlenebilir. Gelecek yaz için harika denemeler yazılabilir. Fakat tüm bu güzel sözlerin ortaya çıkması için üşümeyi göze alabilmek gereklidir. Tüm bu sözcükler ancak bir kış ayazını kalbinde bir kez hissettikten sonra çıkarlar ortaya.

 

Bir 'Son' dur Eylül. Kimi için müthiş bir yazın sonu, kimi için se 'Son' un başlangıcıdır Eylül. Ama illaki bir son vardır.

 

Eylül de gelenlerin bir daha gitmeyeceğini hissedersiniz. Eylülde gidenler ise bir daha gelmeyecektir.

“Virgülü bilmez Eylül ya nokta koyar yahut noktadan sonra başlar.”

 Tüm Yarım cümlelerin tamamlandığı, tamamlanan cümlelerin ise bir daha başlamayacağı iklime girmenin habercisidir.

Her daim kalbimizin sarılacak kalpler bulduğu, sıcacık Eylüller eksik olmasın ömrümüzden...

YORUMLAR