Fısıltı HABERLERİ
HV
08 MAYIS Çarşamba 08:41

RAMAZANI ŞERİF AYINI UĞURLARKEN 

 Muhammed Osman SAKA (TOKAT)
Muhammed Osman SAKA (TOKAT)
Giriş Tarihi : 08-04-2024 11:47

RAMAZANI ŞERİF AYINI UĞURLARKEN 
Ramazan ayı Efendimiz (s.a.s.)’in ifadesiyle evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennemden kurtuluş ayı idi. Bu ayda rahmet bulduk, bu ayın hürmetine İnşallah mağfirete uğradık, bu ayda yapmış olduğumuz İbadetler ile, insani ilişkilerimiz ile, güzel ahlaklı bir yaşam sürmek ile Cehennem azabından biraz daha uzaklaştık. Ramazan ayında hayatımıza aktardığımız bu güzellikleri bir yılımıza ve sonuçta hayatımızın her safhasına aktarmak, bizlere dünya ve ahiret mutluluğunu getirecektir. 
Rabbimiz CC 
 وَاعْبُدْ رَبَّكَ حَتَّى يَأْتِيَكَ الْيَقِينُ
Sana ölüm gelinceye kadar ibadet et” buyurarak bize bu mutluluğun yolunu göstermektedir.
Ramazan ayını uğurlarken neleri kazandığımızın öncelikle bir muhasebesini yapalım. Hayatımızda gerçekleştirdiğimiz bu kazanımların neler olduğunu daha iyi anlar isek ve aklımıza aktarabilir, gönlümüze idrak ettirebilirsek bu kazanımları hayat boyu sürdürme imkanını yakalayabiliriz. Nitekim ALEMLERİN EFENDİSİ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM HADİS-İ ŞERİFTE BUYURUR
Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu: 
“Ramazan’ı yaşadığı hâlde günahlarını bağışlatamayan kimsenin burnu yerde sürünsün!” (Tirmizî, Daavât, 100
Bu hadisi şerife binaen ramazanı şerifi uğurlamaya günler kalan şu son vakitlerde kendimizin amellerimizi ibadet ve taatimizin tefekkürünü yapmamız gereklidir.
Çünkü peygamber efendimiz sav yukarıda belirttiğimiz hadisi şeriflerinde Cebrail as in yapmış olduğu duaya amin diyerek tasdiklemistir.
Bizlere düşen bir ayın muhasebesini yapıp onu bir ömre yaymaktir.
Ya rabbi bizleri bu mübarek ayın mujdesine nail eyle bizleri gufraninla sar beni anne babamı sevenlerimi sevdiklerimi afveyle 
RAMAZANI ŞERİFİ BİZDEN KABUL EYLE MAHŞERDE BİZLERDEN ŞİKAYETÇİ EYLEME ŞEFAATÇİ KIL YA RABBİ 
Ümmeti Muhammed sav in üzerindeki bela musibet eza cefayi kaldır onlarada bayrami yaşat 
Amin ya muin ve selamün alelmurselin .

Muhammed Osman saka

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR