Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 02:16
1 Advert

Sensiz Sessizlik…

Yusuf Alper EVCİL
Yusuf Alper EVCİL
Giriş Tarihi : 26-12-2022 13:36

Sensiz Sessizlik…

Anılar defterini karıştırır bazen insan. Kimi zaman en enerjik günlerini hatırlar, kimi zaman parçalı bulutlu depresif anlarını. Pişmanlıklar duyar yaşadığı yahut yaşayamadığı anlardan. Hatırlamak güzeldir de, hatırladıkça yalnız hisseder kendisini.

Bir zamanlar konuşmadan da anlayacak insanlar varken çevresinde, şimdi çığlık atsa büyük boşlukta kaybolur anlatamaz derdini. Yalnızlık hissi gelir oturur gönül tahtının zirvesine. En soğuk ayazdan bile fazla üşütür bedenini.

Dostlar, sevgililer, arkadaşlar geride kalan o güzel günlerine özlem duyar. Geleceğin neler getireceğini bilmeden.  İşte tamda böyle bir durumda kalmışken bir yol ayrımı belirir önünde. İsterse dümdüz yoluna devam edip bu yorucu yanlızlık sürecini tek başına atlatacaktır. Bu yol ayrımından dönerse eğer yeni pencereler açılıp hayatında bu hissi sadece anı olarak hatırlayacaktır.

Okumuşsunuzdur bir çok yerde, kötü günlerini tek başına atlatanlar güçlenir diye. İnkar etmek çok zor evet böyle bir deneyim insana mükemmel bir güç ve özgüven verebilir. Bir sonraki kötü günlerde daha az yara almayı öğrenir insan.

Ben bu kez tersini söyleyeceğim. O dönemeçten dönebilmek asıl cesarettir. Konfor alanının dışına çıkıp yeni deneyimlere yelken açabilmek cesareti. Çok kötü bir dönemdeyken bu gücü nasıl bulur insan diyorsunuz değil mi? İşte o gücü iiçinde hissetmeden dönebilmektir asıl cesaret. Daha fazla ne olabilir ki? Sorusunu sorabilmektir.

Her iki ihtimalde de bu kötü günler son bulacak. Bunun bilincine vardığımız anda konfor alanını terk etmek o kadar da zor olmayacaktır. Çünkü yeni gittiğin yolda anılarına güzellikler katabilirsin. Yeni gittiğin yolda kalbini ısıtacak dostlar edinebilirsin.

Zaten bir süre sonra o anılarında ki dostların da gerçekten kalbinden hissettilerse seni döneceklerdir iklimine. Hem yeni, hem de seni sen yapan dostlarla bir arada olma fırsatını bulacaksın.

Anılar denizinde kaybolup sessizliğe bürünmek, söyleyebileceğin değerli sözleri yitirmeni sağlayacaktır.

Yahut Cahit Zarifoğlu gibi beklersiniz bir çift gözün gözlerinize değmesini tekrar, bir ömür değmeyeceğini bile bile…

Hani der ya şiirinde;

“Anılar defterinde gül yaprağı gibi

Unutuldum, kurudum

Başıma düşmüş sevda ağı

Bir başıma tenhalarda kaybolurum

Sen kim bilir, rüzgarlı eteklerinde

Kim bilir hangi iklimdesin

Ben, sensiz bu sessizlikle

Deli gibiyim

Ayrılıkla başım belada

Gözlerini çevir gözlerime

Yoksa sensiz bu sessizlikle

Deliler gibiyim

Sensiz bu sessizlikle…

 

Sevgi ve Selametle..

Yusuf Alper Evcil 26.12.2022

 

YORUMLAR