Fısıltı HABERLERİ
HV
24 NİSAN Çarşamba 19:02

TEK BİLEK, TEK YÜREK, AYNI SAFTA KIYAMDA OLMAK!

Asiye Tanrıöver Türkan ( YAZAR )
Asiye Tanrıöver Türkan ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 28-02-2023 10:31

TEK BİLEK, TEK YÜREK, AYNI SAFTA KIYAMDA OLMAK!

Nefeslerimiz kesildi, dillerimiz lâl oldu, yüreklerimiz parçalandı, kalemlerimiz durdu. Kelimelerin anlamını yitirdiği, sözün bittiği anı yaşadık, hâlâ yaşamaktayız. Dünya bir beşik gibi sallanıyor. Acizliğimizin farkındalığıyla ellerimizi yerlerin ve göklerin sahibine açtık. “Rabbimiz! Bize katından bir rahmet bahşet ve bize içinde bulunduğumuz durumdan kurtaracak bir çıkış yolu göster.”(Kehf 10)

Asrın felaketi olarak belleklerimize kayd edilen büyük bir musibetin içindeyiz. 
Acımız büyük. Rabbimiz, sahibimiz çok daha büyük. Başımız sağ olsun. Allah’a aitiz, dönüşümüz Allah’a...

Dünyada nefes adedi tükenenler toplu bir şekilde büyük bir ibretle aramızdan ayrıldılar. Rabbim! ölümün acısını tadanlara rahmetiyle muamele et. Kalanlara sabrı cemil lutfet. Uyuduğumuz gaflet uykusundan uyanışımıza, emredildiğimiz gibi dosdoğru olmamıza vesile kıl... 

Acı kalıntılar ve arkasında bıraktıkları... Kimi elleriyle yaptıklarının kurbanı olurken kimi de faali oldu. Her ne kadar dünyada büyük olaylar dönüyor desek de yaşanılan her olay, Allah’ın iradesi ve idaresi altında oluştu. Allah izin vermezse bir yaprak bile düşmezse, dünya bir beşik gibi sallanır mıydı?

Artık uyanma zamanı geldi. Saflarımızı belirleyip birleştirme sıklaştırma zamanı geldi. Sığındığımız sağlam liman olmazsa, bu çalkantılı dünya denizinde bir o yana bir bu yana savrulduğumuzun farkında olma zamanı geldi... 

Gelin canlar! Allah’ın kopmaz ipine, urvet’ul vuskaya hep beraber sarılalım. Öncelikle Raciym olandan dan Rahim olana sığınalım. O ki, her yarattığına bir ölçü koyan, yaptığını hikmet ile yapan, kimseye zulmetmeyen, düşüncelere vakıf olan, inancını hayatının her alanına hakim kılıp doğru hareket edenlerin yanında olandır.  

“Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tağutu tanımayıp Allah’a inanırsa kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah hakkıyla işiten, hakkıyla bilendir.” Bakara 256

Rabbim! Bizler birer Musa olduk. Senden gelecek her hayra muhtacız. Ölümün nefesini ensemizde hissettiğimiz, seslerimizin kesildiği, nefeslerimizin tuttulduğu şu zaman diliminden urvetul vuskaya, Rahman, Rahim, Rauf, Hay, Kayyum olanın kopmaz kulpuna sığındık. Ayaklarımızı sabit kıl... 

Allah’ın, içimizden iman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapan kullarına, bizden önceki inananlara verdiği yeryüzü hakimiyeti vaadi vardır. Yaşadığımız bu korkulu anları güvene çevirecek ve herbirimizin huzurla yaşadığı, kuralları herkes için eşit olan bir dünya vaadi vardır. Bu güzelliklere ulaşabilenlerin kulluğunu Allah’a yapmaları, asla şirk koşmamaları gerekmektedir. Bu hakikat Nur suresinin 55. Ayetinin konusudur. 

Yerler, gökler ve ikisi arasındakilerin, daha nice bilmediklerimizin yegane sahibinin vaadi haktır. Bu da ancak selim bir kalple inananların yüreğine inecek huzurladır. Bu sukunet hali hayatta karşılabileceğimiz en ağır korkularımızla karşı karşıya kalsak da hayırdır. Doğru hareket etmemizin sonucunda güvenlik içinde olacağımızdır. Yeryüzü hakimiyetinin verilmesidir. 

Hasılı kelam: Allah var gam yok. Zira Rahman Yunus Suresi 62. ayetinde dostlarına korku olmayacağını, onların üzülmeyeceğini vaad etmiştir. 

 Ves-selam

Aile Danışmanı: Asiye Tanrıöver Türkan
info@asiyeturkan.com
www.ailedanismani.de

YORUMLAR