Fısıltı HABERLERİ
HV
28 MART Perşembe 19:38
1 Advert

THE SECRET, SIRRA VAKIF OLMAK!

Asiye Tanrıöver Türkan
Asiye Tanrıöver Türkan
Giriş Tarihi : 24-10-2022 10:33

THE SECRET, SIRRA VAKIF OLMAK!

Tarihin canlı şahitleri olan bizler, bir yandan olacak katliamların planını önceden okuyor çok fazla geçmeden oluşuna şahit oluyoruz.  

Aksiyon filmlerini andırmayacak bol adrenalin yüklü haberler, felaket haberlerini sunan medya, her gün insanların kafasını karıştıran televizyon programları…

Bunun yanında yaşanan aile dramları, nesiller arası çatışmaları, cinsel tercihler, modernitenin kucağımıza bıraktığı bir birinden ahlaksız yapılanmalar, işsizlik sorunu ile boğuşan yığınlar, iş başında olanları aldıkları yanlış kararlar, kanunlar, kendisi dahil hiç kimseyle anlaşamamalar, geçim sıkıntısı, huzursuzluk veee “artık yeter deyip” intiharı seçmeler…

Açık hava tımarhanesi haline dönüşmüş olan iki kapılı handa insanları daha fazla güç, daha fazla imkan, daha fazla para sevdasına düşürmüş ve gözleri kan bürümüştür. Dünyanın neresine baksan  kanlı olaylar… 

Nedir insanların birbirinden alıp veremediği?

Rahman Enfal suresi 73. Ayetinde imanlarının üzerini örtenlerin kafir olacağını, bu kişilerin de birbirlerinin yardımcıları olacağını, eğer inananlar olarak birleşip de Allah’ın emirlerini yerine getirmezsek yeryüzünde büyük bir fitne ve fesadın olacağını duyurmuştur.

Bugün yeryüzünde açık bir fitne ve fesat varsa ki var, bizlerin bu emri görmemezlikten gelmemizin, bu emre itaat etmememizin sonucudur. 

En büyük engelimiz de ahiret yokmuş gibi, ölmeyecekmişiz gibi hareket etmemiz diye düşünüyorum. 

Halbuki Hak Teala, imanlarına hayatlarını şahit kılanlara, yalnız Rab’ına güvenip Rab’ından isteyenlere devamlı uyarır.

“Ey iman edenler! Eğer Allah’tan korkarsanız O, size iyi ile kötüyü ayırt edecek bir anlayış verir, suçlarınızı örter ve sizi bağışlar. Çünkü Allah büyük lütuf sahibidir. ” ( Enfal 8/29)

Fazlı büyük olan alemlerin tek sahibinin bir kuluna feraset vermesi kadar büyük bir nimet var mıdır? 

Kur’an-ı Kerim’in bir adının da Furkan olması, doğruyu yanlıştan ayırıcı özelliği olması ve bu özelliği de Rab’ımın kullarına lütfetmesidir. Rab’ım bizleri bu ihsana bu sırra  erdirsin. 

Bu dua beni yıllar önce dünyada satış rekorları kırdığı iddiası ile dilimize “sır” olarak çevrilen “The  Secret” i hatırlattı. 
Şu satırlar kitabın sahibi Rhanda Byıne ye ait; 

“Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona göz dikti, onu gözledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. 

Tarihten en önemli insanların bazıları yüzyıllar kadar eski olan “sır” a vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Carnegie, Einstein ve diğer mucitler, bilim  adamları ile büyük düşünürler “sır”ı biliyorlardı; ve şimdi “sır” dünyaya açıklanıyor.

“Sır”ı öğrendiğinizde, istediğimiz her şeyi elde etmeyi, yapmayı ya da isteğiniz her şeyi olmayı da öğrenmiş olacak; asıl kimliğinizi bulacak ve hayatta sizi bekleyen gerçek ihtişamın ne olduğunu göreceksiniz.”

Bütün bu iddialarını sağlamlaştırmak için verdiği soruları ve huzura ve başarıya hasret insanları nasıl da sabitleştirdiğini  de yazmadan geçemeyeceğim;

“Sizce dünya nüfusunun %1’lik kısmını oluşturan bir kesimin tüm maddi gelirin % 96’sına sahip olması bir tesadüf mü?

Olağanüstü bir servete sahip olmak istemez misiniz?

Muhteşem bir malikanede yaşamak istemez misiniz?

Ömrünüz boyunca hiçbir sıkıntıya düşmeden bolluk, bereket içinde yaşamak ister misiniz?

Ruh eşinizi  bulmak  ya da huzurlu, mutlu bir evlilik yaşamak ister misiniz?

Peki kendinize sorun. Gerçekten ne, ama ne istersiniz?”

Yazar; sormamızı ve bu kitaptan alacağımız cevaba güvenerek istediğimiz sayfayı açmamız ve açtığımız sayfa da cevabı ve tavsiyeyi bulacağımızı belirtmiştir. 

Acaba bu kitabı okuyup tavsiyelerine uyan kaç kişi çok büyük bir malikanede kalıyor, çok sevdiği ruh eşi ile beraber, hiç sıkıntı çekmeden yaşayabiliyor?

Ahiretin hiç adının bile anılmadığı kişisel gelişim kitaplarının insanı ne kadar gerileştirdiği ve ferasetten ne kadar uzak tuttuğu  gün kadar aşikardır. 

Ya Rab! Asıl “sır” ın  Senin gönderdiğin düsturlarda olduğunu, iyilerin muhakkak cennete gideceği, kötülerinde cehennemde olacağı ( İnfitar 82/13-14) borçluların borçlarını ödeyeceği (Fatiha 1/4) zerre miktar hayır  yapanın ve zerre miktar şer işleyenin karşılığını göreceği (Zilzal 99/7-8), bir takım yüzlerin zelil olduğu (Gaşiye 88/2) O  dehşetli günde Hakkı batıldan ayırmış bir şekilde hayatını yaşayıp son nefesimizi vermeyi bizlere lütfeyle. 

Şüphesiz affı ve mağfireti sonsuz olan sensin, SEN…  (Amin)

Aile Danışmanı: Asiye Tanrıöver Türkan

YORUMLAR