Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 20:19

Diş Hekimlerinden Tuğba Akkar, AK Parti’den 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı oldu

Son dönem Sakarya'nın ilk, Türkiye'nin en genç kadın Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olan, ulusal basın da dahi şehrimizi onurlandıran Dr. Tuğba Akkar, 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı formunu AK Parti İl Başkanı Yunus Tever’e teslim etti. İl Başkanı Yunus Tever, 14 Mayısta yapılacak seçimler öncesinde Aday Adaylığı sürecinde ve çalışmalarında Tuğba Akkar’a başarılar diledi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 23-03-2023 11:03   Güncelleme : 23-03-2023 11:07
 Diş Hekimlerinden Tuğba Akkar, AK Parti’den 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı oldu

Tuğba Akar, Aday adaylığı başvurusu ardından yaptığı açıklamasında; “Diş hekimiyim. Daha öncesinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olmuştum. Bu sefer de milletvekilliğine talibim. Rasyonel düşünen toplum oluşturmak adına özellikle çocukları ve kadınları koruyan bir milletvekili olmak istiyorum. Ülkemizde eğitimle ilgili konularda öncelik etmek niyetindeyim. En başta ülkemizi bu düşmanlardan koruyacak şekilde tedbirler alarak, sonra kendi içimizde en iyi neler yapabilir, eğitimi nasıl ön plana çıkarabiliriz, ne değişiklikler yapabilir, bu konularda hedeflerim var. İnşallah nasip olursa bunları uygulamaya başlayacağım. Eğer milletvekili olmazsam da yine ülkem için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Tuğba Akkar Kimdir?

1985 yılında Sakarya’da doğdu. HAKYOL Vakf’ına bağlı olan Kerime Hatun Kız Koleji’nde İngilizce ortaokulu ve liseyi bitirdi. İlk sınav senesinde Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü'ne girdi. Üniversiteyi bitirdikten sonra Almanya'nın Hamburg şehrinde Profesör Henkel'den implant eğitimi aldı. Sakarya’da ilk implant yapan hekimlerden biri olarak mesleğinde iyi bir başarı ve tecrübe edindi. Yaşadığım şehirde tanınan bir hekim oldu. Eğitim amaçlı çok kez yurt dışı ve içi seminer kongrelere katıldı. Psikoloji alanında da kendisini yetiştirerek sertifikalar edindi. Üniversiteden mezun olduğu yıl yaşadığı şehirde Ak Parti İl Gençlik Kollarında görev aldı. 7 yaşında bir kız annesi.. Kızının bakımını her anlamda tek başıma karşılamakta. Bir önceki dönemde il kadın kolları başkanlığı yapan Zehra Hatipoğlu ile çeşitli çalışmalara katıldı. Ayrica Kardelen Evleri ile ilgili çalışmalarda da yer alarak, kendi evinde de kardelen evlerinde kalan çocukları da ağırladı. Dil konusunda kendisini yetiştirmek için Amerikan Kültür Dil Okulunda eğitimime devam etmekte.. Sakarya’da ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR