Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 19:32

Nefes kesen “Dragon Bot” yarışlarında Akcoat 2’nci oldu

Türkiye Kürek Federasyonunun Sapanca Gölü kenarında bulunan tesislerinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Dragon Bot” yarışları nefesleri kesti. Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışlarda Akcoat kürek takımı ikincilik elde etti

SPOR
Giriş Tarihi : 13-06-2023 12:11
Nefes kesen “Dragon Bot” yarışlarında Akcoat 2’nci oldu

İnsan Kaynakları Profesyonelleri Derneği (PİKDER)öncülüğü ve Türkiye Kürek Federasyonu (Alesta Kürek – Sakarya) iş birliğiyle düzenlenen Dragon Bot Yarışması’nın 2’ncisi Sapanca’da gerçekleşti. 13 şirketten oluşan 25 takımın katıldığı yarışmaya, Akcoat iki takım halinde toplam 22 kişi ile katılım sağladı. Durgunluğu sayesinde kürek sporu için elverişli parkurlar sunan Sapanca Gölü’nde bu yıl olumsuz hava koşullarına rağmen heyecanın hiç dinmediği bir yarış gerçekleşti. Türkiye Kürek Federasyon alanında 200 metrede kıyasıya yarışan sporcular, seyircilere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Zamana karşı yarışarak yarışmayı 2’ncilikle tamamlayan Akcoat çalışanları, çalışma arkadaşları ile birlikte heyecanla yarıştıkları bu güzel mücadeleyi organize eden herkese teşekkür etti.  Müsabakaların ardından düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren takımlara Türkiye Kürek Federasyonu tarafından ödül verildi.

Dragon Bot

Dragon Bot, kano benzeri uzun bir teknenin içinde ikişerli oturulan, tekne içerisinde 10 sporcunun bulunduğu bir su sporu branşı. Yarışı kazanmak için en önemli şey tüm takımın, tempoyu belirleyen davulcu ile aynı tempoda senkronize bir şekilde kürek çekmesi. Yarışa katılabilmek için 10 asil, en az 2 yedek sporcu gerekiyor. Asil takım kadrosunda da en az 2 kadın sporcu bulunması şart. Yarışma knock out (eleme usulü) ile yapılıyor ve kazanan ekip bir üst tura yükseliyor.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR