Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 01:49

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar “Kardeşlik hukukumuzu gelecek nesillere taşıyacağız”

Kültür derneklerinin programlarına katılan Başkan Adayı Alemdar, “Sakarya kardeşlik coğrafyası. Her bölgenin kültürünün buluştuğu, kaynaştığı şehirdir Sakarya. Onlarca farklı kültürün bir arada yaşadığı Sakarya’mızda, kardeşlik hukukumuzu geliştirmek ve en önemlisi de bunu gelecek nesillere taşımak istiyoruz” dedi. Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, kültür dernekleriyle buluşmaya devam ediyor. Ziyaretleri kapsamında ilk olarak Kars-Ardahan-Iğdır Yardımlaşma ve Kültür Derneği (KAIDER) Hemşeri Buluşmasına katılan Alemdar, burada Dernek Başkanı Gürsel Baltacı ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 11-03-2024 14:09
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar “Kardeşlik hukukumuzu gelecek nesillere taşıyacağız”

Sakarya kardeşlik coğrafyası

Programlarına Yozgatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Geleneksel Arabaşı Şöleni ile devam eden Alemdar, Dernek Başkanı Ramazan Ünal’a ve Yozgatlılara davetleri için teşekkür etti. Alemdar, “Sakarya kardeşlik coğrafyası. Her bölgenin kültürünün buluştuğu, kaynaştığı şehirdir Sakarya. Biz bu şehirde huzur ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Allah kardeşlik hukukumuzu daim etsin” dedi.

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılı

Başkan Adayı Alemdar, son olarak Sakarya Erzurumlular Derneği tarafından Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yılı etkinliklerine katıldı. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada konuşan Alemdar, “Bu vatanın ve bayrağın dalgalanması için verilen mücadelenin en önemlilerinden biri Erzurum’da yaşandı. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah bir daha kurtuluş mücadelesi verdirmesin, vatanımız için bayrağımız için bir ve beraber olalım” diye konuştu. Sakarya Erzurumlular Dernek Başkanı Dursun Murat Ak, günün anısına Alemdar’a plaket takdim etti.

Kardeşlik hukukumuzu gelecek nesillere taşıyacağız

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Alemdar, “Nerede doğup yaşayacağımız bir kader, bir nasip işidir. Ancak bize bağlı olan bir şey var ki o da yaşadığımız şehrin geleceğine ne kadar katkıda bulunacağımızdır. İşte bizim bütün derdimiz budur esasında. Onlarca farklı kültürün bir arada yaşadığı Sakarya’mızda, kardeşlik hukukumuzu geliştirmek ve en önemlisi de bunu gelecek nesillere taşımak istiyoruz. Bu bizim elimizde olan bir olgudur. Bu coğrafyada her birimiz yaşama hakkımızı kimse engelleyemez. Bir söz vardır; Aynı anadan, babadan doğanlar karındaş, inananlar ise kardeştir. Biz buna inanarak kardeşlik hukukuna uygun ve ona zarar vermeden yaşamaya gayret ediyoruz” dedi

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR