Fısıltı HABERLERİ
HV
17 MAYIS Cuma 19:56

Şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan için Orhan Kotluk Diyarbakır'dan Sakarya'ya pedal çevirdi

İzmirli bisiklet sporcusu olan Orhan Kotluk, 24 Ocak 2001'de düzenlenen silahlı saldırıda 5 silah arkadaşıyla şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için Diyarbakır'dan memleketi Sakarya'ya kadar pedal çeviren Kotluk, Kısa adı ADA BİKE olan Adapazarı Bisikletçiler Derneği Başkanı Yavuz Akova ile Sakarya'nın Hendek İlçesinde Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan'ın Mezarı Başında bir araya geldiler.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-04-2024 11:04   Güncelleme : 30-04-2024 11:53
Şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan için Orhan Kotluk Diyarbakır'dan Sakarya'ya pedal çevirdi

Dernek Başkanı Yavuz Akova Diyarbakır'da Okkan'ın şehit olduğu yerde bulunan anıtın önünden hareket eden 48 yaşındaki bisiklet sevdalısı arkadaşımız Orhan Kotluk, 10 gün boyunca , yağmur çamur demeneden, yaklaşık 1350 kilometre pedal çevirerek Sakarya ilimiziin Hendek merazı bulunan şehidimizin mezarına ulaştı, bizlerde bu mutluluğu paylaşmak için burada bulunmaktayız, 

Bisikletçi Orhan Kotluk ADA BİKE Başkanı Yavuz Akova ile sohbetlerinde,  Diyarbakır'dan başlayan yolculuğunu Elazığ, Malatya, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Bolu ve Düzce illerinden geçerek tamamladığını  hendek ilçesinde bizi karşılayan sayın başkanıma teşekkür ediyorum dedi.


Kotluk, Yaklaşık 1350 kilometre yolculuk yaptığını aktaran Kotluk, "10 günün sonunda buraya ulaştım. Çok güzel duygu. 2005'ten beri Ali Gaffar Okkan, Fethi Sekin, Kara Fatma (Fatma Seher Erden), Şerife Bacı gibi aziz kahramanlarımızı unutturmamak adına bu faaliyeti yapma kararı aldım. Bunların hepsinin mezarını bisikletimle ziyaret ediyorum." dedi.

Kotluk, amacının, yeni nesle bu vatanın kolay kazanılmadığını anlatabilmek olduğunu dile getirdi.

Okkan'ın mezarı başında dua eden Kotluk, Diyarbakır'dan getirdiği Türk bayrağını Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün'e teslim etti.

Kotluk günün anısına çekilen fotoğrafları Sosyal Medya Hesaplarında Paylaşarak Teşekkür Postu Attı.

Kotluk özellikle, Sakarya Valiliğine, Sakarya Özel Kalemine, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne, Sakarya İlçe Emniyet Müdürlüğüne, ve bizimle ilgilenen kurum ve kuruluşlara ayrıca çok teşekkür edeyorum.

TEŞEKKÜR POSTUDUR #şehitlerevefapedalı bisiklet turunu sorunsuz bir şekilde bitirdim Diyarbakır dan taşıdigim şanlı Türk bayrağımızı Sakarya Hendek te Ali Gaffar Okkan mezarı başında Hendek ilçe emniyet müdürüne teslim ettim yarın akşam otobüsle İzmir'e döneceğim bu anlamlı bisiklet turunda bana destek veren @pizzalocale @buketbayrak_reklam @ozlemdiyarbakirseyahat @a.buyukburc @blue_green_resort_ @mukobisiklet @ekicimuko @ada_bike54 @alicanturk2023 @yasacocuk @n.selma_akin @hulya_tulin_tabak @erennkurt @ihsankirmizli @kadim.koc Diyarbakır Elazığ Malatya Kayseri Kırşehir Kırıkkale Ankara Bolu Sakarya valiliğine ve emniyet müdürlüğüne jandarma komutanlığına tur boyunca arayan mesaj gönderen tüm dostlara çok teşekkür ederim

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR