Fısıltı HABERLERİ
HV
01 MAYIS Çarşamba 19:10

YÖS SAT SINAVLARINA SON KEZ GİRECEK 11. SINIFLARIN DİKKATİNE

Galata Eğitim Kurumları Bahçeşehir Şubesi Kurum Müdürü Harun Karaşahin YÖK'ün Yabancı Uyruklu öğrenciler ile ilgili duyurusunu hatırlattı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 25-10-2023 13:12   Güncelleme : 25-10-2023 13:41
YÖS SAT SINAVLARINA SON KEZ GİRECEK 11. SINIFLARIN DİKKATİNE

Galata Eğitim Kurumları Bahçeşehir Şubesi Kurum Müdürü Harun Karaşahin .''YÖS ve SAT sınavlarına  Son kez girecek 11. sınıf öğrencileri dikkat etmeli" diyerek  sınavlara  son kez girecek talebelere hatırlatmalarda bulundu.

Galata Eğitim Kurumları Bahçeşehir Şubesi Kurum Müdürü Harun Karaşahin YÖK'ün Yabancı Uyruklu öğrenciler ile ilgili duyurusunu hatırlattı. Duyuruda

“2022-2023 eğitim ve öğrenim yılından önce ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran veya mezun olan TC vatandaşlığından çıkanların/mavi kartlı öğrencilerin ve yabancı uyrukluların (elçilik okulları ve MOBİS sisteminde yer alan Milletlerarası özel öğretim kurumlarında eğitim alanlar hariç) 2025 YÖS dahil hem YÖS hem de YKS ile gerekli şartları sağlamaları durumunda yükseköğretim kurumlarına girebilmelerine, 2026 yılından itibaren sadece YKS ile girebilmelerine” diyerek duyuru yayınladığını dile getirdi.

Harun Karaşahin yukarıdaki maddede neleri söylemek istediklerini ise şöyle açıkladı:

YÖK'ün 2547 sayılı kanunun 45'inci maddesi uyarınca 2026 dahil olmak üzere artık liseyi Türkiye'de bitiren öğrenciler YKS sınavına gireceklerdir.

YÖS ve SAT sınavlarına giremeyeceklerdir.

Bu maddeye göre 2024-2025 yılında mezun olanlar yapılan yös sınavlarına girebilecek olup bundan sonraki yıllardada girebileceklerdir. Fakat 2026(dahil) dan sonra yapılacak yös sınavına Türkiye'deki Türk liselerinden mezun olan öğrenciler giremeyeceklerdir.

2026 (dahil) yılından sonra liseden mezun olanlar YÖS vea SAT sınavlarına giremeyeceklerdir. YSK'ye gireceklerdir.

Türkiye'de bulunan uluslararası liselerden mezun olan yabancı uyruklu öğrenciler YÖS ve SAT sınavlarına girebileceklerdir" diyerek önemli bir hatırlatmada bulundu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR