Kandıra Sahilleri Hafta Sonu Tatilcilerle Dolup Taştı: Cebeci Plajı Adım Atacak Yer Bırakmadı!

Kandıra / Kocaeli – Geçtiğimiz Pazar günü, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar nedeniyle serinlemek isteyen vatandaşlar Kandıra sahillerine akın etti. Özellikle Kandıra'nın gözde plajlarından Cebeci, tatilcilerin yoğun ilgisiyle tıkabasa doldu. Cüneyt Yutan'ın Kandıra Sahili'nden bildirdiğine göre, plajda adım atacak yer kalmadı.

Halk Denize Akın Etti, Serinliğin Tadını Çıkardı

Yüksek sıcaklıklardan bunalan yerli ve yabancı turistler, sabahın erken saatlerinden itibaren Cebeci Plajı'na gelmeye başladı. Öğle saatlerine doğru plaj tamamen dolarken, vatandaşlar kendilerini Karadeniz'in serin sularına bıraktı. Aileleriyle birlikte denize girenler, yüzerek ve su oyunları oynayarak sıcak havadan uzaklaştı. Bazı vatandaşlar ise şemsiyelerinin altında güneşlenmeyi tercih etti.

Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

Plajdaki yoğunluk, bölge esnafının da yüzünü güldürdü. Yiyecek, içecek ve plaj malzemeleri satan işletmelerde hareketlilik yaşanırken, tatilcilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir mesai harcandı. Esnaflar, bu tür yoğun günlerin bölge ekonomisine önemli katkı sağladığını belirtti.

Trafik Yoğunluğu Yaşandı

Sahillere akın eden vatandaşlar nedeniyle Kandıra yolunda ve ilçe merkezinde zaman zaman trafik yoğunluğu yaşandı. Jandarma ve trafik ekipleri, oluşabilecek aksaklıkları önlemek ve trafiğin akışını sağlamak için gerekli önlemleri aldı.

Kandıra sahillerinin yaz sezonu boyunca özellikle hafta sonları benzer yoğunluklara sahne olması bekleniyor. Yetkililer, vatandaşları sahillerde ve denizde güvenliklerini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı.

KANDIRA / CEBECİ Cüneyt YUTAN