Fısıltı HABERLERİ
HV
28 MART Perşembe 11:43
1 Advert

3. Diyeti Bırakır Bırakmaz Kilo Alıyorum!

Gizem İlayda Çakmak
Gizem İlayda Çakmak
Giriş Tarihi : 17-09-2022 14:22

3. Diyeti Bırakır Bırakmaz Kilo Alıyorum!

Çoğu kişinin yaşadığı sorundur bu: diyeti bıraktıktan sonra tüm verilen kiloları geri almak...

Evet aslında bu doğru. Gerçekten diyetisyeni bıraktıktan bir süre sonra bazı insanlar kilo almaya geri başlıyorlar. Ama neden? Aslında bunun cevabını herkes biliyor. Eski alışkanlıklara geri dönüldüğü için.

O zaman sürekli bir döngünün içine mi gireceğiz? Kilo al sonra diyetisyene gidip kilo ver, diyetisyeni bıraktıktan sonra tekrar kilo al daha sonra tekrar diyetisyene git...


Aslında düşününce çok saçma geliyor değil mi? Bence de saçma. Tabi ki böyle bir döngü içerisine girmeyeceğiz.

Bilmiyorum hiç denk geldin mi ama diyetisyene belirli bir süre gidip ulaşmak istediği hedefine gelince bırakan ve gerçekten de pek fazla geri kilo almayan insanlar da var. Onların sayıları her ne kadar az olsa da gerçek hedeflerine ulaşmış kişiler onlar. Diyetisyenden öğrenmeleri gereken her şeyi öğrenmiş ve fiziki sağlıklarına da ulaşmış insanlar. Peki onlar bunu nasıl yaptı?

Dediğim gibi, diyetisyenlerinden öğrenmeleri gerekeni öğreniyorlar. Yani hayatlarındaki olmaması gereken alışkanlıklarından kurtuluyorlar. Bu demek değil ki sürekli sağlıklı besinler tüketip 'hiçbir şey' yenmeyecek. Hayatımızı yaşamalıyız, sevdiklerimizden de yemeliyiz. Ama dengelemeyi öğrenmek ve gereksiz alışkanlıklardan iyi yönde kurtulmak aslında anahtarımız. Yavaş yavaş vücudunun ritmi değişecek ve artık eskisi kadar çok yemeyeceksin. Buna ihtiyaç da duymayacaksın. Birazcık tatmak sana yetecek. Doğru yemeği, doğru beslenmeyi, kaçırdığında dengelemeyi ve doğru çiğnemeyi öğrenmiş olacaksın.

Gerçekçi olmak gerekirse, hayat yerinde durmuyor ve her ne kadar uzun yıllar formunu koruyabilmiş olsan bile bazen hayat ritmi seni çokça kilo almaya itebiliyor. Ve bu şekilde de tekrar diyetisyene gitme ihtiyacı duyuyorsun. Ama bu tarz ekstrem durumları düşünmezsek, diyetisyene sadece bir kere/bir süre gitmen sana yeterli olacaktır.


Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...

Instagram: @floragizemi
Twitter: @dyt_floragizemi

YORUMLAR