Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 15:00

Nasıl Kilo Verilir?

Gizem İlayda Çakmak ( YAZAR )
Gizem İlayda Çakmak ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 21-10-2022 13:37

Nasıl Kilo Verilir?

2. İhtiyacını Belirle

Ne ihtiyacı, diye soruyor olabilirsin. Aslında çok basit. Kendini dinle, en çok neyden şikayetçi?

Odaklanacak öncelikler belirlemek iyi gelir. Mesela yanaklarının kilon yüzünden şişmiş olması, seni vücudundaki başka sorunlardan daha fazla sinir ediyor olabilir. Veya karın bölgene asla katlanamıyor olabilirsin. Bir başka örnek, çok çabuk yorulmak ve terlemekten o kadar bıkmışsındır ki, hayatını yavaşlatıyordur ve ilk kurtulmak istediğin sorunun budur.

Elbette ki tek bir sorunla bitmiyor ihtiyaçlarımız. Ancak öncelik belirleyip kendini ona odaklarsan en azından o ihtiyacın olana kadar motiveni koruman kolaylaşabilir. Programında yavaşlayıp bir süre hatalar yaptığını düşün. Öncelik belirlediğin sorunun/ihtiyacına dönüp bir bakarsın. Ne kadar bundan rahatsız olduğunu ve ne kadar aciliyeti olduğunu kendine hatırlatırsın. Bu sorunun çözülmesinin şart olduğunu ve hayatının ne kadar rahatlayacağını düşünürsün. 

Ama ümitsizliğe kapılmamalısın. Ne kadar zaman alırsa alsın, o önceliğinin hallolması için çabalayıp motive olursan; yol boyunca emeklerinden elde ettiğin başka olumlu sonuçları gördükçe buna değeceğini fark edeceksin.

Şikayetler bazen çoktur, bazen de hiç bitmezler. Bizim odaklanacağımız ise sağlıklı olanı. Yani birinci önceliğe koyduğun şikayetin olacak. Bunu da unutma, abartmaya ve bir sürü negatifliğe odaklanmak değil amacımız hatta alakası dahi yok. Yanlış anlayanlar olmasın :)

-Diyetisyen Gizem İlayda Çakmak
-Instagram: @floragizemi
-Twitter: dyt_floragizemi

YORUMLAR