Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 12:48

Nasıl Kilo Verilir? 3. Alışkanlıkların Neler?

Gizem İlayda Çakmak ( YAZAR )
Gizem İlayda Çakmak ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 31-10-2022 17:57

Nasıl Kilo Verilir? 

3. Alışkanlıkların Neler?

Hayatında en çok tekrarladığın yeme alışkanlıkları neler, neler olabilir sence? Bir düşün.

Hepimizin aile yapısı, yaşam şekli, alışkanlıkları, yeme düzeni, sevdikleri ve sevmedikleri farklı. Zaman zaman yeme düzenimiz değişse de genellikle gün içerisinde yediklerimiz ve yeme saatlerimiz benzer olur.

Bir günde sabahtan akşama kadar neler yediğini ve genellikle neler tükettiğini belirle. Vazgeçemediklerin var mı ve bunlar neler, en çok tükettiklerin neler, bir haftan genellikle nasıl geçiyor? 

Bunları bilmek çok önemli. Bazen çok fazla yemek yemesen de yeme saatlerin metabolizmana uygun olmadığı için de kilo alıyor olabilirsin. Tabi ki sadece bu da değil, daha başka farkında olmadığın ama sana çok zarar veren alışkanlıkların olabilir. Bildiklerinin üstüne bilmediklerin eklenebilir.

Yani olmaması gerekenleri belirlemeden bir diyete başlamak çok da iyi değil. Çünkü onlar senin alışkanlıkların hatta severek tükettiğin besinler. Onlardan bir anda vazgeçmek, diyet sona erdiğinde seni bir anda onlara döndürtüp tüm verdiklerini geri de aldırtabilir, dayanamayıp diyet de bozdurtabilir. Her şey olması gerektiği gibi, alıştıra alıştıra ve deneyerek olması gerekir.

İraden güçlü bile olsa ve kilolarını vermeyi başarsan bile, geri aynı alışkanlıklarına dönmen pek de uzun sürmez çünkü hepsinden bir defada vaz geçtiğin için derin bir özlem duymuşsundur...

-Diyetisyen Gizem İlayda Çakmak
-Instagram: @floragizemi
-Twitter: @dyt_floragizemi

YORUMLAR