
Çarşıdan Çarşıya Fark Var. Sakarya'lılar Hayır Çarşısı'nda Gönül Sattı Umut Kattı.
Gazze'ye Umut Filosuna Bir Gemi de Sakarya'lı. YAPAR MI? YAPAR.
Çarşı ihtiyaçların görüldüğü alışverişkerin yapıldığı yerler.
İnsanla ilgili güzel yerler. İhtiyaç, görülür, alınır, satılır. Genelde diğer alışveriş yerlerine göre uygun fiyatlı yerler.
Normalin dışında günlerde çarşılar. Örnek insan müslümanlar.
Can, mal, ömür satanlar. Karşılığında Allah'ın rızasını kazananlar. Ahiretinde en karlı insanlar.
Adil yöneticiler. Canını satan şehitler. Mallarını hak dava uğrunda kullananlar. Ömrünü hayırlı işlere verenler. Okuyanlar, öğrenenler, öğretmenler.
Üretenler ihtiyaçları görenler. Halka hizmeti hakka hizmet bilenler.

Şeytanlar, şeytana uyanları.
Hayatlarını kötülüğe satanları. Vicdanı kurumuşları. Gavura hiznetkarları üzen.
Kötülüklerin belası korkulu rüyası. İnsanlığın sığınağı. Müslüman.
Allahın rızasına. Özellikle bazı özel günlerde karınca kararınca. Bir ayrı pazar ederler.
Dernekler, vakıflar, hayır kurumları bu günlerde bir özel gayrete girerler. Vatandaşın, hayatlarını gündeminde yer ederler. Gündem bellirlerler.

İşte bu günlerden bir gün.
Filistin'de İsrail siyonistlerinin soy kırımı katliamları devam ederken. Kötünün kötüsü nasıl yaşanır. En kötü nedir. Bugün daha kötü ne yapacak derken. Şaşılacak bir durumla, şaşkınlığı yaşatan. Siyonist soy kırımcılar. Şaşırtmıyor. Artık daha büyük nasıl bir kötülük daha yapacaklar gibi bir kötülük fabrikası. Kanser hücresi gibi. Kudurmuş köpek hali, umutsuz vakaları yaşandığı bu günlerde.
Müslüman tavrı .
Hayır Çarşısı.
Allah'tan umut kesilmez. İnsan nefes alınıp veriyorsa. Kalbinde de inan varsa.
Bulunduğu her halinde gayretle bir yol bulur.
Sakarya'da zor günlerde Hayır Çarşısı kurulur.
GAZZE'YE BIR GEMI DE SAKARYA'DAN diyerek yola çıkan. HAYIR ÇARSIŞI. Sakarya'li yapar mı? Yapar.
09-10-11 / Perşembe, Cuma, Cumartesi 2026
Gar Meydanında,

Alanlar, çarşının ruhuyla katkılarda. Bir şey alamayanlar da. Çarşıda bende varım. Buradayım diyenler. Mallarını Hayra verenler. Hayra verilen malları alıp hayrı bereketlendirenler. Hayra araçılık ddenler. İmece usul, çok kişilikler ve gönüllülük.. Bir vesileyle. Filistin'de soykırıma lanet için bir araya gelenler. Rabbimin yardımı iyiliklerin çoğalmasi nice bereketler. Özellikle.
Bir, iki üç gün değil. Bir, iki, üç yıl değil. Yıllar. Hatta on yıllar. Dernekler, Vakıflar, hayatlarını iyiliğe satmış, adamış güzel insanlar. Aileler.
Özellikle kadınlar kızların emekleri. Heyecanları. Savaşta zorda kalmış yaralı arkadaşını yüklenen. Bir dağ bir dağı sırtlamış yürüyor tavrıyla. Filistin'li kardeşlerini. Yeri gelmiş Açe, Yeri gelmiş Doğu Türkistanlı kardeşlerini. Özel durumlar daha nice yerleri. Usanmadan ömürlerini adamış.
Eş olmuş, Ana olmuş, evlat olmuş yetmemiş Filistinli kardeşkerinin acılarını sırtlanmış, kadınlarımızı gördük. Bu kadılarımızı sırlatan onların hayatlarına hayat olan. Kahraman erkeklerini. Açılarını içine gömerek acıları üstlenen. Mümin Mümine ınanan güzel örnek insanlarımızı. Hayır çarşısında hayır telaşlarıyla.

Umutları yeşeriyor. Dünya imtihanında güzel sonuçlar veriyor. Kurumuş vicdanlara örneklikler üretiyor.
Herkesin kendince bir köşesi var. İşınde evinde koltuğunda bir köşe gibi nice köşeler. Köşe taşları. Günün belalarından kolayından köşe dönme sevdası. Bütün köşeler bir tarafa. Da.
Sakarya'da hayır çarşısında bir tevafuk dört ķöşeli kurulmuş Hayır Çarşısı.
Bir köşede önçu. İnşası unsur. İHH gibi bir köşe taşı. Çarşının bir köşesinde. Henan karşı köşede milletin iftiharı Kızılay.
Nice hayır çarşısının hayır satıcısı STK ların önünden geçerek İstasyon Gar kapısına bakan köşeler.
Birisi. Kudüs Hilali Derneği. Fedakarca Çalışan elemanlarıyla Eski Filistin Refah Bekediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Azmi Moroğlu Bey. Dernek başkanı.hemen onun.
Karşı köşesinde. Sakarya'da. Hayır Çarşısı. Hayır pazarı. STK larda. Hayır imalatçısı hareketliliğin gayretleriyle. Hayra adanan bir ömür denilebilecek bir hanımefendi Müşerref Gündoğdu ve arkadaşlarının. Temsil ettiği Türkiye Beyazay derneğinin yerleşmesi, köşesi
Hayır çarşısının dört köşesi. Sanki çarşıyı dör köşeden temsil ediyorlar , omuzlamış götürüyorlar görüntüsü. Hayır çarşısının hayır heyecanını yansıttı. Gönülleri buluşturdu
Sakarya Emekli Memur-Sen yönetimi.
İmder Yönetimi.
Sakarya Selamet Akıncıları Yönetimi, Erunim MTTB yönetim temsiliyle. Sajarya Hayır Çarşısı'ndaydı.
Filistin Destek Platformunun Düzenlediği. İnsanlıl için sessiz kalma. Soykırımcı İsrail'e Dur De. Filistinde İdam Kararlarına Karşı Susmuyoruz. Adı altındaki 11 Nisan 2026 Tarihinde yürüyüşe de katıldı. Hayır Çarşısında ziyaretler yapıldı.
Sakaryalı'lar STK larııyla halkıyla. Umuda sebep var, imkan var.. Sakarya'dan ses var diyerek. Filistine destek.Soykırımcı Soyonis İsrail'e lanet diyerek.
Bir hayır çarşısını daha tanamladı.
Kalabalık heyecanlı bir katılımlı dolu dolu üç gün devam eden. Sakarya Gar Meydanı'nda. Hayır Çarşısı'na. Fısıltı Haberleri köşe yazarı Mehnet Ali Turhal. Gönülden desrek ile. katıldı, yaşadı, gördü, ve yazdı.
Mehmet Ali Turhal
13 Nisan 2026
Serdivan / SAKARYA