Gazze Retoriği Yapmaktansa. Gazze İçin Hiç Değilse Üzülmek Daha İyi.

Ahirette Gazzenin hesabını sorulacağını herkes biliyor. 
Bu bilineni dillendirmek, özellikle bilenlere karşı, hassas duyarlı vicdanlı kişilere karşı dillendirip Kafaları  karstrarak, Savunma sanayini kuranlara karşı tepki  olustrup  onları önemsiz gostermek. Siyaset değildir. 

Hamasa terör örgütü diyenleri bir hizaya getirip. Ülke birliğini sağlayıp. 

Kurtuluş savaşı kuvayı milliye anlayışını yerleştirmeden. Zamansız, organizesiz. 
Suriyede ne işimiz var. 
Araplar arkamızdan vurdu. Oradanda Türkler Arapları sömürdü. 
Beyaz Türk, Beyaz Kürt, milliyetçi dikdatör Arap. 

Bu kin ve ayrışma kırılmadan. Bu kırılmayı  yapıp barışa , kardeşliğin  çabası  içinde olan iktidarı  zorlayarak gazze  ve Filistin savunulamaz  

Terörsüz Türkiye ve ortadoğu. Dünya barışını savunmaktır. Gazzeyi savunmak isteyenler. Biladı Şamda Gazzenin savunulduğunu görmek istemeyip. İktidarı Gazzeye zamansız davet edenlerdir. 

Bu konuda Mehmet Görmezin bu yazısını. Çözüm odaklı değil hafifinden diyelim, hamasetvari duygulu buldum. 

Kanaatimdir Reis Recep Tayyip Erdoğan Filistinin  sorumluluğunu en üst düzeyden yaşıyor.Bırléşmış Nilletlerde ve Dünya çapında. Ondan daha fazla savunan da yok. Mehmet Görmez Hoca görevde iken bu konuda Reis'le neler yaptı hangi katkıları verdi onu da merak ediyoruz. Sormak üzerime vazife değil tabi de. Merak işte. 

Reisin olayları Dünya çapında bütüncül gördüğüne inanıyorum.
Her halde ümmetin. 
Dünya beşten büyük anlayışında zalim dünyanın karşısında. 
Mazlum insanlığın ümmetin yanındayız. 
Türkiye yüzyılı başlıyor. Dünya yenden kuruluyor derken. Reis bu günleri görürken. Patetes soğan. 
Beşli altılı masalar. 
Milli görüşçuuüyüm diyenlerin. Mücahit Erbakan yerine. Mücahit Kılıçdaroğlu diye hançerelerini yırtarak bağırmaları. Bu lastik patlayınca da Sitepne olarak. M.Fatih Erbakanı takmaları Gazze  icin mücadele etmek değildir.

İsyanlara darbelere kalkışanlar. Bunlarla hesaplaşıp uğraşmayp Reisin en samimi olduğu yerden. Reise karşı. Ahirette hepimiz sorumluyuz gibi laflar. 

Kendi sorumluluklarını yerine getirmeyenler. İnançlar duygular üzerinden,takiyye yaparak  güya,
 Sorumluluk yükleme gayretindeler. Necmeddin Erbakan Hoca ne güzel söylerdi böylelerine. 
Hadii ordan. Hadi ordan.  Hadiii oorrdaan.

Savunma sanayine dil uzatıp. Patates soğan diyenler. En fazla bu savunma sanayi ve kalkınma üzerinden. Projeler  üzerinden, armudun  sapı  üzümün çöpü  diyerek.icraat  sahiplerini zorlamak. Yazık ki yazık. 

Şeytananin pabucu ters giydirmesi gibi bir  şey.

Kişisel ahlakta zirve ahlak isteyip ilgisi olmayanlar. Siyasal ahlak ve birlik için çalışmayanlar. Ümmeti dıkkate alıp ırkçılığı ayaklar altına almayanlar.Biladi Şam'lılara Suriyeli diyerek, öteleyerek, ırkçılık yapanlar, Güya Gazze için Gazze sevdalılarına laf çakmadalar. Memleket batarsa batsın. Yeterki Erdoğan gitsin diyenlerle kol kola yürüyeceksin. Buna da siyaset deyip sessiz  kalacaksın. . Sonrada gazze üzerinden  parmak sallayacaksın. Ne hatsizlik. Yazık.

Gölge etmede. Millet Gazze de dahil meselelere çözüm üretip. Şeytan taşlamaktan iş üretmeya zaman bulsun. 

Gazze retoriği yapmaktansa. Hiç değilse Gazze İçin üzülmek daha iyi. Bu karınca  misali  kişinin tarafını belli ediyor. Bu tavır  gaflet  değilse  ihanettir 

Mehmet Ali Turhal.
07 Ağustos 2025
Serdivan / SAKARYA