Sudan'a Saldırılar Devam Ederken Sakarya'da öğrencilerinin anlamlı Basın Bildirisi. 

Dayanılmaz acılarla  kanayan yaraya tuz basmaya devam eden.  Hızlı Destek Kuvvetleri Tarafından Gerçekleştirilen zulüm ve katliamlarına karşı. Öğrencilerin telin ve Sudan'a destek haykırışı Sakarya'dan yükseldi

12 Aralık 2025 de. Sakarya Orhan Camii'de kılınan cuma namazından sonra. Şehir Meydan"ında toplandılar. 

İHH, Sakarya  Sudan'lı Öğrenciler Birliği, Türkiye Sudan'lı Öğrenciler Genel Birliği. Yedirenk Uluslararası Öğrenciler Derneği. Diğer STK ların ve kalabalık bir halk katılımıyla.  Meydanda zulüm, vahşet ve katliamlar telin edildi. 

"15 Nisan 2023 ten beri devam eden savaş  ve son aylarda Al-Faşir şehrinde işlenen soykırımın ana sebebi. .Katil, Hızlı Destek Kuvvetleri'ne ve sponsoru olan BAE'nin zulmünü" anlatmak. Türk halkını bilgilendirmek. Destek istemek için toplanıldi

Yedirenk Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Tarıg İdris Abdalla Gabreel. Basın bildirisini ilan edecek. Sakarya Sudan Öğrenci Birliği Başkanı Ahmed Armutaja Mohamad Alhassan Mohamad'a. Kendisini  tanıtarak mikrofonu verdi. 

Öğrenci olarak, mesleklerini alarak hayata atılmalarının yüküne ilave  Memleket hasreti, aile hasretinin de yanında. Memleketlerinde yaşanan acılara katlanmak. Sakarya halkıyla bütünleşerek ses vermek. Sorumluluklarını  yüklenerek yaşama,  azimlilikleri görüldü. Sudan için, Ümmet için, insanlık için yanan, tutuşan vicdanlı yürekler  hissedildi.

İMDER (İslam Milletleri Dayanışma ve İşbirliği Derneği) Yönnetimini temsilen Başkanı Alptekin Ertem ve aza Mehmet Ali Turhal öğrencilerin yanında oldular, destek oldular, acılarını paylaştılar. Öğrencilerin heyecanlarına, memkrket sevgilerine, haklılıklarını savunma kararlılıklarına şahit oldular. 

Sudan'lı Öğrencilerin basın bildirileri. Mealen

Sudan'da bir iç savaş. Halk arasında kargaşa, çatışma yoktur. 
Dış saldırı vardır. BAE'nin zenginleşmesinin bedelini Sudan halkı kanıyla, canıyla, açlığıyla ödüyor. 

Sudan'daki hadiseler iç savaş değil dişardan saldırılardır.  BAE ve Siyonist İsrail'in desteklediği. Çoğunluğu dışardan. Ugrayna,, Colombiya vb. Yerlerden.  Katil güruhu, parayla satın alınmış, güya askerleriyle Sudan'a saldırmaktalar. Zulüm, katliam, ve soykırım yapmaktadırlar.

Türk milletine teşekkür ederiz. Daha fazla tanıtmak, yaşanan gelişmeleri bilgilendirmek ve Türk milletiyle birlik olmak. Destek almak istiyoruz. 
Bu zulme soykırıma karşı çıkmak,  demokratik, Müslümanlık ve insanlık görevidir. Türk halkından destek istiyoruz. Halkımızın yanındayız. Özgür Sudan için çalışacağız demişlerdir. 

Memleketlerini savunmanın gururu, vakarıyla. Taşkınlığa sebep olmadan, Sakarya halkıyla bütünleşmiş. Dualarla basın bildirisi sonlandırılmıştır. 

Mehmet Ali Turhal
13 Aralık 2025
Serdivan / SAKARYA