Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:53

HAYAT IŞIĞI

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 04-12-2023 10:25

HAYAT IŞIĞI

Hayat ışığını hiç duydunuz mu? Tahmin ediyorum ki çoğumuz ilk defa duyacağız. İnsan eşrefi mahlûktur, yeryüzünün halifesidir yani yönelicisi, yönetici derken yeryüzündeki ağaç, bitki ve hayvanlar insanın hizmetindedir. Mesela geceyi bizler için ay ve yıldızlar aydınlatır. O gece gökyüzü kapalıysa insanın ürettiği taşına bilir aydınlatma cihazları ile aydınlatırız, geceyi karanlıkta geçirmeyiz, çünkü ışığa ihtiyacımız vardır.

Dünyada ve ahirette mutlu olmak istiyorsan, yaşantındaki her olayda mevcut olan tek gerçek hayat ışığıdır, onu bul, onu izle. Hayat ışığı, hakikatin ta kendisidir. Hayat ışığı imanın, ibadetin, yaşamanın, ölmenin ve sonrasının tek gerçeğidir. Onu gören, onu izleyen hüsrana uğramaz, dileğin hayatın gerçeğini yaşamaksa, hayat ışığını izle ve hiç kimsenin ışığınızı söndürmesine izin verme. Bir gün sizin ışığınızı söndürürler, karanlıkta bırakırlar ve karanlık olduğunuz ile ilgili yorum yaparlar. Oysaki sizin ışığınızı onlar söndürmüştür ve sizin karanlık olduğunuzdan şikâyet ederlerde onlardır.

İnsanı çıkmazdan çıkaracak tek şey Hayat Işığıdır, hayata dair bir planınızın, bir hedefinizin olmasıdır. Bu plan için zorluklarda mücadele edersiniz ve bir gün o isteğinize muhakkak kavuşursunuz. Planı olmayan bir insan yerinde sayar ve aynı hayatı tekrar tekrar yaşar yani yerinde sayar. Yapılan bir araştırmada çok ünlü zenginlerin çocuklarının otuzlu yaşlara geldiklerinde intihar ettikleri oraya çıkmış, sebebi ise aileleri onların rahat etmeleri için yaşayacakları hayatı onlar için çoktan hazırlamış olmalarıdır. Bu insanların bu hayata mücadele etmeden kolaylıkla ulaşmaları hayat ışıklarının sönmesine neden olduğu için bu davranışa girmişler. Kendisine bir ışık, bir hedef belirleyen biri o hedef imkânsızda olsa inanın bana bir gün o hedefine ulaşacaktır. Hayatta hedefi olmayan insanların hayatları da hep kötüdür. Hayat ışığı ile ilgili birçok film, dizi ve kitaplar yazılmıştır. Kişisel gelişim uzmanları bu konuyla ilgili sürekli konferanslar vermektedir.

Hayat ışığında hedef çok önemlidir, hedefe giderken nasıl gideceğimiz çok önemlidir. Mesela izlediğimiz bir filimde kendimizi başrol karakteri ile özdeşleştiririz o karakterin yerine kendimizi koyarız, o karakter filmin sonunda başarınca bizde mutlu oluruz. Çünkü o karakterin başarısı bizim bilinçaltımızda büyük mutluluk uyandırır, biz karakter ile beraber başarmış oluruz. Bu filimdeki amaç bizim başarmamız değil, asıl amaç başaran karakterin kullandığı telefonun markası, giyim tarzı, kolundaki saati vs. bunları bizim kullanmamız için bilinçli satış planıdır.

Bir insanın hayatı için bir hayali olmalıdır. Kimse sizin hayallerinize inanmaz, hatta değer bile vermez ve dahi sizi bu hayalinizden dolayı küçümserler, sizi bu hayalden vaz geçirirlerse kendileri gibi ışıksız bırakmış olurlar. Dedim ya sizin ışığınızı söndürürler ve karanlığınızdan şikâyet ederler. “Kendinizi başkasının ayakkabısı içerisinde hissetmeyin.”Hayatla ilgili her zaman bir fikriniz, bir planız ve bunları gerçekleştirecek kararlılığınız olsun. Bunlar yoksa Hayat Işığınız sönmüştür demektir, hayat ışığı olmayan gece karanlığında yönünü arayan yolcu gibidir.

“Nereye gideceğini bilmeyen için hangi yolda gittiğinin bir önemi yoktur.”Hayat ışığınız hiç sönmesin kıymetli dostlar. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın.

Aydın Benli

Siyaset Bilimci Yazar

İnstagram: yazar_aydinbenli

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI FENOMEN ÖĞRETMENLER VE MEMURLAR YAZAR EDA BERFİNNAZ DİKER ANKARA’DA ERZURUMLU NAFİZ KOTAN KİMDİR? SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER