Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:58

KİTAP ÖNERİSİ

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 19-04-2023 15:45

KİTAP ÖNERİSİ

 

 Okumuyoruz, okumayı sevmiyoruz, okumayı teşvik etmiyoruz. Çocuklarınıza ısrarla okumayı tavsiyede etseniz bile kitap okumazlar.  Çünkü çocukların rol modelleri büyükleridir ve onları örnek alırlar, çocuklar bakarak öğrenirler her gün aile saati belirleyin ve o saatte herkes eline bir kitap alsın, o kitabı okumasanız da elinizde tutun ve bunu alışkanlık edinin. Çocuklar bu davranışı taklit eder ve kitap okuma alışkanlığı kazanır, kitap kurdu olurlar."Türkiye'de kitap okuma oranının düşük olduğu söyleniyor fakat ben katılmıyorum. İyi eserler okuyucularla buluşturulduğu takdirde karşılık buluyor.''

  Bu hafta köşemde çok güçlü kalemi olan yazarlıkta hızla basamakları ikişer üçer atlayarak zirveye tırmanan sevgili Dr. Canan Koç Şengül’ün yeni eserinden bahsetmek istiyorum.

Dr. Canan Koç Şengül ilk esri “Küllerinden Yeniden Doğmaya hazır mısın?” sigarayı bıraktırma kitabından sonra, ikinci kitabı olan  “Zehirle Aşk Olmaz” isimli eserini Aktaş Yayın evinden çıkardı. “Dr. Canan Koç Şengül,bazı aşklar vardır farkında olmadan tutkuya dönüşür. Zaman içinde bu tutkunun esareti içine girdinizi düşünürsünüz. Esaret özgürlüğünüzü elinizden almaya başlar. Ne zaman eski özgürlüğüme kavuşacağım dersiniz. Sigara ile bütünleşmiş hayatınıza hiç bu gözle baktınız mı? keyif aldığınızı düşündüğünüz sigara içme eyleminizin artık keyif vermediğini düşünmeye başladınız mı? Tüm hücrelerinizi dolduran sigaranın artık sizi zehirlediğini mi düşünüyorsunuz? ZEHİRLE AŞK YAŞANMAZ kitabı özgür hayatınızın kontrolünü size tekrar verecek olan bir kitaptır. Bir çıkmazın içindeyseniz ve bu esaretten kurtulmak istiyorsanız önce bu aşkın tuzağına nasıl düştüğünüzü öğrenmelisiniz. ZEHİRLE AŞK YAŞANMAZ kitabı size buzdağının görünmeyen yüzünü anlatırken yazarın ilk kitabı olan ‘KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞMAYA HAZIR MISIN ?’ kitabı ise buzdağının görünen yüzünü anlatmaktadır.” Hikâyelerin geri kalanı kitapta.

       Dr. Canan Şengül göğüs hastalıkları uzmanı hekimi olarak hastalarını şifa ile buluştururken, yazdığı eserler ile de sigaranın nasıl bırakılacağı, sigaranın zararlarını hikâyesel lezzette anlatarak gönülleri feth ediyor.  Şiddetle okumanızı tavsiye edeceğim eşsiz güzellikte bir eser. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın.

Aydın Benli

Siyaset Bilimci Yazar.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI YAZAR EDA BERFİNNAZ DİKER ANKARA’DA ERZURUMLU NAFİZ KOTAN KİMDİR? SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER