Fısıltı HABERLERİ
HV
25 NİSAN Perşembe 22:03

MAKAMA GÜÇ VERENLER

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 05-09-2022 14:20

‘’MAKAMA GÜÇ VERENLER’’

Gücünü makamından alanlar, makamları ellerinden alınınca güçsüz kalırlar, makama güç verenler makamları olmasa da o makamlar, o idareciyle güçlüdür. 

En büyük makam gönüler de ola bilmektir. Halka hizmet için kim bir çivi çakmışsa elbette bunun mükâfatını da alır, hesabını da halka verir.

       

Üç hafta önce  ‘’AK PARTİYE KURULMUŞ GİZLİ TUZAKLAR’’ başlıklı köşe yazımda Konya ilimizin elli bin nüfuslu gelişmekte olan gölleri ve göçmen kuşlarıyla dünyaca ün yapmış şirin ilçesinin, Kulu kaymakamının ulaşılmaz olduğunu, telefonla bile görüşemediğimizi yazmıştık. 

       

Haberi şöyle hatırlatayım; 

‘’Tehlike burada başlıyor, Beş gün önce Konya ilimizin Kulu ilçesinin Kaymakamlık makamının özel kalemini telefon ile arayarak, sayın kaymakama bir konu hakkında bilgi vermek içim telefon ile görüşme talebim olduğunu ilettim, telefonun ucundaki kibar bayan benim kişisel bilgilerimi aldı ve mülkü amirine iletip uygun görmesi halinde geri dönüş yapacağını bildirdi.   

Aradan bir iki gün geçmesine rağmen ilgili makamdan tarafıma dönüş yapılmadı. Normalde makamlarda ilk sordukları kim olduğunuz ve ne için görüşme talep ettiğinizdir, çünkü talebin yada müracaatın aciliyeti var ise konu dinlenir çözüm için girişimde bulunur diye biliyorum, yanlış biliyor olabilirim.   

İki gün sonra makamı tekrar arayıp özel kalemde ki hanım efendiye görüşme talebimi yeniledim, kaymakam beyin bir vatandaş ile görüşmesi olduğunu sonrasında uygun olursa görüştüreceğini söyledi.   

Aradan bir hafta geçmesine rağmen makamdan geri dönüş olmadı ve ne için aradığımı bile soran olmadı. Kendimi tanıtırken Yazar kimliğimi, siyaset bilimci kimliğimi, gazeteci kimliğimi hepsini söyledim lakin aklıma gelen soru şu oldu bu makamlara ben gazeteci, yazar ve siyaset bilimci olarak ulaşamazken, bu makamlardan hizmet bekleyen halk nasıl ulaşacak?...   

Sonrasında sayın İçişleri bakanımıza anında ulaştım bilgi notu gönderdim, içişleri bakan yardımcımıza ulaşıp bilgi notu verdim, sağlık bakanımızın memleketi olması münasebetiyle sayın bakana anında ulaşıp bilgi notu verdim.   

Kulu Ak parti ilçe başkanı sayın  Mehmet Karaca’ya anında cep telefonundan ulaşıp konuyu iletim. Üst düzey bakanlarımıza anında ulaşıp sorunlarımızı meramlarımız anlata biliyorken, elli bin nüfuslu bir ilçe mülkü amirine ulaşamamak Ak partiye oy kaybettirir.   

İşler çok yoğun ola bilir, toplantılar hiç bitmeye bilir fakat geri dönüş kesinlikle yapılır ve konu sorulur diye biliyorum, yanlış biliyor olabilirim!’’ 

      

Haberimiz büyük ilgi gördü ve sayın Cumhurbaşkanımız bugün itibariyle gereğini yaptı. Resmi gazete de yayınlanan karara göre Kulu kaymakamı Ali Edip Budan İzmir Dikili kaymakamlığına atanırken. Kulu ilçe kaymakamlığına Diyarbakır Çermik kaymakamı Ramazan Polat atandı. 

      

Siyasiler hizmet sevdasıyla halkın için de dinlenmeden çalışırken, atanmışlar kariyer kaygısı duymadıkları için gücünü makamdan alıyor, siyasiler ise makama güç veriyor. Kulu Ak parti ilçe başkanı Sayın Mehmet Karaca ve Kulu belediye başkanı Murat Ünver yıllardır sahada vatandaşın sorunlarıyla özverili bir şekilde mücadele ederken.   

Kendilerine saat kaç olursa olsun vatandaş ulaşıp sorunlarını anında iletip çözüme ulaştırıyorlar. Bu emekleri ulaşılmaz olarak gölgede bırakan bir sorun sayın Cumhurbaşkanımızın bilgeliğiyle çözülmüş oldu. 

       

Darısı diğer okul idarecilerine ve halka kibirle bakan memur ve bürokratların başına inşallah. 

      

Kulu ilçe kaymakamlığına atanan sayın Ramazan Polat’a yeni görevinde başarılar dilerim.

     

Düden gölü, Kulu’yu dünyaya tanıtmayı başardı, 172 değişik kuş türüne ev sahipliği yapan Kulu nesli dünyada tükenmek üzere olan dik kuyruklar bu gölde üremektedir. Flamingo ve diğer kuşları gözlemlemek için şiddetle Kulu’ya gelmenizi tavsiye ediyorum. 

      

Makamlar gelip geçicidir, kalıcı olan ise yapılan hizmetlerdir. Kişiler makamları bağlamazlar amacımız halkın sesi olup sorunları kaleme almak, tarafsız ve özgür basın olmanın gereği de budur, sürçülisan ettiysek affola.   

Allah’a ısmarladık, hoşça kalın…

                                          

Aydın Benli

Siyaset Bilimci, 

Araştırmacı Yazar

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ERZURUMLU NAFİZ KOTAN KİMDİR? SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU