Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:15

MULULUĞUN SIRRI

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 30-10-2023 17:18

MULULUĞUN SIRRI

Mutluluk canlıların hayata pozitif bakmalarını sağlayan bir histir. Ana kaynağı sevgiden geçer. Etrafımızdaki insanlara baktığımızda sahte gülümsemenin her yerde olduğunu öğürürüz. Yaşama enerjimiz gün geçtikçe kayboluyor.Mutluluk yaşama verdiğimiz olumlu tepkinin duygusudur. Mutluluk yaşamı farklı bir bilinç boyutunda algılamaktadır. Bu da farklı gözle bakmayı, farklı algılamayı, farklı hissedebilmeyi gerektirir. Mutluluk zihin ve yüreğin birbirine odaklanmasıdır. Sizi mutlu ya da mutsuz yapan şey kendinize ve yaşama bakış açınızdır.

Kimine göre mutluluk çok para kazanmak, kimine göre devlet memuru olarak atanmak, kimine göre sevdiğine kavuşmak gibi bu örnekler böyle devam eder gider.Mutluluğun kaynağı hep elde etmek, ulaşmak, sahip olmakla ilintili. Elde edilemeyenler yada kaybedenler mutluluğu olumsuz yöne etkiliyor. Bir çocuğun kedisini kaybetmesi, bir gencin sevgilisinden ayrılması, hane reisinin borç batağında geçim sıkıntısıyla boğuşması gibi saysız örmek yaşam enerjimizi düşürüyor.

“Mutluluk, istediğiniz şeyi elde etmek değil, elinizde olanı sevmektir.”–Unknown. “Mutluluk”, hepimizin hayat boyu peşinde koştuğu, çoğu kişinin de ulaşabileceğine maalesef inanmadığı bir kavram.Aslında “mutluluk” kavramına olan bakış açınızı değiştirdiğinizde hayatınızdaki pozitif değişiklikleri fark edebilir, bu değişikliklere odaklanarak sürdürülebilir mutluluğun kapılarını aralayabilirsiniz.Mutlu olmak sandığınızdan daha kolay, yeter ki ona ulaşmak için adım atın. Attığınız adımlar ilk başta küçük gibi görünebilir, ne var ki bu adımlar bir araya geldiğinde mutluğa giden yolu inşa edecek.Mutluluğu uzaklarda görmek yerine, yaşadığınız andaki güzellikleri görmeye çalışın. Böylelikle ulaşamayacağınıza inandığınız bir hayalin peşinde koşmak yerine, içinde bulunduğunuz anın tadını çıkarabilirsiniz.

“Meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz...” Süleyman Demirel. Umursamaz olmak, gamsız olmak mutsuzluğu önler, saçlarınıza düşen ak sayısını azaltır. Her şeyi olacağına bırakmak “Allah var gam yok” demek ve tam teslimiyetle elimizdekiyle yetinmek mutluluğun sırrıdır. Bu söylediklerimi yapmak zor ama tek formüllüde budur. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın.

Aydın Benli

Siyaset Bilimci Yazar

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI YAZAR EDA BERFİNNAZ DİKER ANKARA’DA ERZURUMLU NAFİZ KOTAN KİMDİR? SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER