Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 12:11

Müslüman ne zaman kaybeder 

Murat Han Malkoçoğlu ( Yaşam Koçu )
Murat Han Malkoçoğlu ( Yaşam Koçu )
Giriş Tarihi : 07-11-2023 10:29

Müslüman ne zaman kaybeder 

Bilirsiniz ki müslümanlar savaşta ölüm olayini unuturlar çünkü kutsal kitabımız olan Kur'an-ı kerimde "Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin. Bilâkis onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz. (Bakara Suresi 154. Buyuruluyor bu sebeple müslüman müslüman olduğu için öldürülmeye çalışmasında şehit olur . 

Peki yaralanır ise işte ozaman buna İslam fıkhı gazilik denilen bir kavramla nişane'lendirmiştir .

Ya sürgün işte buna İslam dinimizin fukuhaları hicret diyerek savaşa hazirlanilmasi için geçecek sürede dinini kuruma amacıyla yapılması Resulullah efendimizin Medine'ye hicreti üzerinden bir değer adledilmistir .

Ya Müslüman oldukları için hapise atılan ve zulme uğrayanlar işte ona Yusuf a.s min hapis olayına bakıp İslam dini Yusufiye medresesi demiştir .

Kısacası müslüman müslüman olduğu için hiçbir şekilde kaybetmez müslüman gaflette olduğu için kaybedebilir , ondanda geri durmak , her daim imanını diri tutmakla mukelleftir .

Bakıyoruz Filistin davamıza kimi içimizdeki tarih bilmezler o toprakların bizim oldugundan habersiz ve gazzelilerin torunları olup o coğrafyada ikame eden halk bizi ilgilendirmez diyor . 

Evvela insan olarak bizi ilgilendiren , sonrasında dinimiz icabı zulme rıza gosteremeyecegimiz için bizi ilgilendiren , sonrasında ise o coğrafyanın halkı olan kardeşlerimiz sebebiyle bizi ilgilendiren Kudüs ve Filistin davasına ; Begni fikirleri iğdiş edilmiş olması sebebiyle yapmiyorlarsa , alenen denilebilir ki hain düşünceleri sebebiyle bu çıkışları , yinede biz bu topraklarda yaşayan ve derin tarihe sahip  bir  Müslüman millet olan bu halkta karşılık bulmayacaktir .

Anadolu'dan çok evveli o topraklarda hüküm sürmüş bir halkız selcukluyu ne çabuk unuttunuz evvelinde Baybars i sonrasında Osmanlıyı yani bu şekilde açıklamak bile kendi açımdan üzücü bir durum .

Tarihini eğitimini milli yapamamanin sonucunu yaşıyoruz ülkemizde .

Şimdi konumuzun aslına gelelim bugün filistindeki kuvvayi milliye tabirindeki mucadelede gayretli olan Hamas i desteklemeliyiz . Osmanlı muderrisi ve mucahiti olan el kassam tugayinin isim babasinin gayretlerinin bu yüzyıla gelmesi bizim uzerimizdeki mesuliyeti de gözler önüne sermektedir .

Ya terörist bir yapı olan siyonist İsrail yikilip bu topraklara huzur gelmeli , yada bu huzursuzluk dagıldıkca sıcak evinizin üzerine düşecek bombaları düşünüp bir şekilde yine önlem almalıyız .

 Anlayacağınız ateşi ufak iken sönduremez'isek büyüdüğünde şimdi hümanist açıklamaların arkasına saklanan siyonist İsrail sevicileri ülkemizi terkederken daha çetin bir savaşın içinde olacağız . 

Gördünüz mü peki halkın boykotları ile birlikte ayrıca birşeyin daha farkına varıldı ; 15 temmuzdan beri fiyatlari şişiren bu emperyalist siyonist firmalar bir anda %50 hatta %60 lara varan indirimler yaptı . Demekki neymiş bu siyonist firmalar ülkemize çöreklenmiş ve bizim hoşgörümuzden beslenirken bizi en ince detayına kadar somurmeyi ihmal etmemişler .

Devletimizin resmi kurumlarına bir ihbarimiz olsun bu tarz indirimler yapabilecek kadar faiş fiyatlar ile satış yaptıkları ortaya çıkan firmalara yaptırım hattta kapatma cezaları verilebilir .

Filistin davasının içimizdeki ülkemiz düşmanı , yapıları ortaya çıkarması da cenabı hakkın bizlere bir lütfu olmuştur çok şükür .

Her şekilde bizim bir parcamiz Şam sancagimiza bağlı Kudüs ve çevresinin özgurlesip siyonist terörist İsrail'in bu topraklardan atılmasini sağlamak için Çalışmamız  gerekiyor .

İçimizdeki adı bizden dini aslı fikri bizden olmayanlarin uygulamaya çalıştığı bölücü eylemlerde halkımızla birlikte devletimiz bir bütün halinde güçlü sekilde eyleme geçmelidir . 

Eli silah tutan her ferde devlet e kaynak olması açısından da önemli kendi silahımız olan mpt ler satılmalı , her ilçede bunlar askeri koruma altında hazır tutulmalı yılda birkaç defa parası ilede olsa atış yaptırılıp her an oluşabilecek bir işkale karşı her ferdi tek tek hazır durumda tutmalıdır .

Bu yazımı uzun zaman sonra kaleme almamın sebebi , Cihat farzdır ve tarafını bilmek gerekirse söz ile gerekirse kalem ile gerekirse can ile dinimizi  devletimizi vatanımızı bayrağımızı korumak için yapmam gerekenin üzerime düşen kısmı içindir . 

Sevgi ve saygılarımla 
Murat Han Malkoçoğlu

YORUMLAR