Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:40

ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 05-02-2024 15:27

ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ

Ölüyoruz, ölüyoruz ve çok değil 2124 yılında hepimiz ölmüş olacağız yani yüz yıl sonra. Ölmemek için çaresi olan var mı? Her gün ölüyoruz mezarlıklara yeni mezarlar ekleniyor. Mal biriktirme servet edinme, kariyer hırsımız bize öleceğimizi unutturuyor. Borç batağına servet edinmek için her gün daha fazla saplanıyoruz.

Vefatımızdanbirkaç yıl sonra isimlerimiz unutulacak. Adımız kim olduğumuz en sevdiklerimizce unutulacak. Öldükten sonra kıyafetlerimizi bile çöpe atacaklar. Fotoğraflarımız tavan arasına yada kömürlüklere kaldırılacak. Musalla taşına tabutumuz konulduğunda o havalı ismimiz bile değişecek yani “cenaze” ,“ölü” olarak anılacağız. Hani adımız bir markaydı? Hani isimler ölümsüzdü? Güzellik salonlarında yapılan o cilt bakımları, burun estetikleri, havalı kıyafetler, dünya markası parfümler, en lüks lokantalarda yenilmiş o pahalı yemekler çöp olacak. Almak için yıllarca çalıştığımız arabamız, marka cep telefonumuz, evimiz çöp olacak ve bir başkası kullanacak. Sevgilimiz, eşimiz biz öldükten sonra yeni birilerini bulacak. Biriktirdiğimiz mallar yüzünden çocuklarımız bile bir birlerine düşman olacaklar ve bize dua yerine küfür edecekler.

Günümüzü mahveden sorunları ve olumsuz düşünceleri beş yıl sonra hatırlamayacaksak, önemi kalmayacaksa ona beş dakikadan fazla zaman harcamayın. Değer görmediğimiz kişilerden uzak durun, unutun gitsin, kafamıza takarsak bize verilmiş bu kısıtlı zamanı boşa harcamış oluruz. Bir kişi kendisine nasıl davranılmak istiyorsa size öyle davranır. Sizden bir tane var sekiz milyar insanız ama parmak izimiz, dil izimiz, göz retinamız, kişiliğimiz bize özel başka kimsede yok ve olmayacak. Zaman her saniye bizi ölüme yaklaştırırken bu hava atmalar, lüks yaşamlar, filtreli fotoğraflar da neyin nesi. Vallahi mezarda bedenimiz toprak olacak, böcekler, çıyanlar etimizi yiyecekler. Adımız mezar taşına yazılacak oda bakımsızlıktan bir zaman sonra kırılıp yok olacak. Çok değil yüz yıl önceki insanları düşünün onlarda yer,içerdi, bu topraklarda gezerdi şimdi neredeler?

Öleceğini bile bile ölmeyecekmiş gibi yaşayan tek canlı insanoğlu, mezar kazanlar bile her gün mezar kazmalarına rağmen kendilerini ölümsüz zannederlermiş. Hastanelerin yoğun bakımlarında, onkoloji servislerinde, acil servislerde ölümle burun buruna olanları da mı görmüyoruz? Yeni bilimsel bir metafor keşfetmedim sadece olanı hatırlatıyorum ki! Bu köşe yazı mı okuduktan sonra biraz etkilenecek ve sonra tekrar ölmeyecekmiş gibi yaşamaya devam edeceksiniz.

Yüce Allah önce Hz. Adem’i yarattı, insani değerleri yükledi, sonra Hz. Adem’den Hz. Havva anamızı yarattı sonra insani değerleri verdi. En sonunda din ve ırkları verdi. Yani ilk başta insani değerleri verdiğine göre yaşantımızda insan gibi olmak lazım değil mi? Hızla geçen zamana muhalefet ederek insani his ve duygularla yaşamak lazım değil mi? Mesela vicdanlı olmak, yardım sever olmak, adaletli olmak, sevecen olmak, çalışkan ve ahlaklı olamak. Anne ve babaya of bile dememek, kardeşleri çıkarsız sevmek, insan kullanmamak asıl olan değil mi? Din, dil, ırk ayırmadan insan olmak önemli olan bu değil mi? Yoksa ölmeyeceğiz ölümsüzüz ve bu dünyada sonsuza kadar yaşayacak mıyız da kibirliyiz? Şeytanı helak eden kibri değil miydi? Ey insan bu kibrin niye, egon niye?

Kıymetli dostlar “bir saniyesine bile hükmedemediğimiz şu dünyada fırıldak olmanın anlamı yok” (Şehit Muhsin Yazıcıoğlu) İlerde anlam ifade etmeyecek kişi ve konulara kafa yorup strese girmeye gerek yok. Hayat size yüce Allah’ın bir hediyesi bu hediyeyi kendiniz için yaşayın.

“KANLI AY” Polisiye Romanımı en çok satanlara taşıdığınız için teşekkür ederim. Okumayanlar İnternette, seçkin kitapçılarda ve kütüphanelerde bula bilir. 12-16 Şubat Tarihleri arasında Konya Cihanbeyli Halk Eğitim Spor Salonunda. Kitap farına sizleri de bekliyorum.

14 Şubat Sevgililer gününde Siz Sevgili okurlarımla Cihanbeyli’de söyleşi ve imza günü için buluşalım. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın…

Aydın Benli

Siyaset Bilimci Yazar.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI YAZAR EDA BERFİNNAZ DİKER ANKARA’DA ERZURUMLU NAFİZ KOTAN KİMDİR? SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER