Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:32

ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 03-10-2023 21:06

ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER

Kanun ve yönetmeliklerle kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldı ve kadının beyanı esas kabul edildi. 6284 sayılıAilenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine dair çıkarılmış bir kanundur. Sürekli basında kadın cinayetleri, kadına yapılan şiddetler yer aldığı için kadınları koruma amaçlı çıkarıldı. Lakin bu kanun erkekleri pasif ve etkisiz hale getirdi.

Düşünün asansöre bir kadın biniyor ve o asansörde bir erkek var ve başka kimse yok.Asansördeki bu erkek kadının sevmediği patronu, yöneticisi vs. ise kadın asansörden inince “bu şahıs beni taciz etti” diye şikâyet ediyor. Kadının beyanı esas olduğu için erkek suçsuz olduğunu kanıtlamak zorunda, kanıtlayamaz ise eyvah ki eyvah. Suçsuz olduğunu kanıtlayamayacağı için hapse girebilir. Bu kanunu yani hakkı kötüye kullanan o kadar çok kadın var ki, sürekli koruma kararları çıkaran, taciz etti diyen birçok kadın var. Bu durum erkekler üzerinde büyük mağduriyet oluşturuyor ve işin kötü tarafı bu hakkı kötüye kullanan kadına hiçbir yaptırım uygulanmıyor.

Duyduğum bir olay, bir ailenin 17 yaşındaki kızları ailenin evde olmadığı zamanda eve erkek arkadaşını alıyor, o esnada aile eve gelince bu çocukları uygunsuz yakalıyor, baba sinirlenip kızına ve davetsiz misafire birer tokat atıp çocuğu evden kovuyor. Kızı polis amirliğine gidip babasından şikâyetçi oluyor ve baba evden uzaklaştırıldı ve ceza aldı yorum sizin.

Benim bizzat tanık olduğum bir öyküyü anlatmak istiyorum. Ankara’da 530 numaralı belediye otobüsüne bindim ve en arkalarda boş olan bir koltuğa oturdum. Bir iki durak sonra yaşlı bir amca yanıma oturdu. Oturduğum koltuk dörtlüydü. Yaşlı amca çok konuşuyordu, sürekli benimle konuşmak için sorular soruyor ben oralı bile olmuyordum. Diğer boş koltuklara ayakta duran iki kişiyi davet etti ve amca herkesle ayrı ayrı sohbet etmeye başladı. Bende bu sohbetlere katılmak zorunda kaldım. Otobüsümüz körüklü ve büyük olanlardandı. Birkaç durak sonra otobüs doldu ve çok kalabalık oldu. Yolcuların çoğunluğu bayanlardan oluşuyordu. Yaşlı amca Hataylı ve deprem zedeymiş, yaşadıkları o şoku hala anlatarak yaşıyordu. İhtiyarın ellerinin titremesi dikkatimi çekti muhtemel Parkinson hastası olabilirdi. Ayakta kulaklık takmış müzik dinleyen 20’li yaşlardaki bayana “ben kalkayım sen ayakta zor duruyorsun buraya otur” dedi. Bayan ihtiyara kaşlarını çatarak “yaşına başına bakmıyorsun, dizime otur diyorsun pis sapık” diye bağırmaya başladı. İhtiyarın amacı ayakta durmakta zorlanan kadına yer vermekti ve sözlerini benim dışımda diğerleri de duydu. Kadın ağlayarak kalabalığı yararak önlere doğru geçti. Ağladığını gören feminist tipli kadınlar ihtiyarın üzerine doğru hakaret ederek saldırmaya başladı. İhtiyar suçsuz olduğunu bir türlü anlatamadı. Biz şahitler ihtiyarın suçsuz olduğunu anlatsak ta anlamak istemediler. Zavallı adamcağız sapık ilan edildi ve otobüste psikolojik linç edildi. Suçsuz bir ihtiyar sırf iyi niyetinden aşağılandı, hakarete uğradı. Bizler olaya tanık olmasaydık ihtiyar hapsi çoktan boylamıştı.

Kadına karşı şiddeti lanetliyorum ve bunu yapan insan olamaz, kadınları koruyalım diye kadına verilen sınırsız haklar kötüye kullanıldığında suçsuz ve günahsız erkekler mağdur ediliyor ve sırf kıskançlık uğruna devlet eliyle cezalandırılıyor. Süresiz nafaka alanları hiç söylemiyorum bile. Bu kanunların düzeltilmesi Dr. Fatih Erbakan’ın seçim vadiydi, Sayın Genel Başkan sözünde duracak mı? Kanun koyucuların bu işe el atmasının zaman gelmedi mi? Allah’a ısmarladık, hoşça kalın.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI YAZAR EDA BERFİNNAZ DİKER ANKARA’DA ERZURUMLU NAFİZ KOTAN KİMDİR? SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER