Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:54

SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 13-11-2023 10:31

SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI

Kars’ın Sarıkamış İçesinden dünya ekonomisine etki eden bir yol hikâyesinin kahramanı olan Dr. Seyfettin Boğazlı’nın hayat hikâyesi ile karşınızdayım.Dr. Seyfettin Boğazlı 1986 yılında Kars Sarıkamış da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Sarıkamış da tamamladıktan sonra lisans eğitimini Gazi Üniversitesi, yüksek lisans eğitimini Çankaya Üniversitesi'nde tamamladı.University of Texas üniversitesinde Uluslararası ticaret ve lojistik üzerine doktorasını yaptı. Çeşitli vakıf üniversitelerinde öğretim üyeliği yapan Dr. Seyfettin Boğazlı Journalist, Tivi6Dış ilişkiler Koordinatörlüğü, Ulusal kanal Ulusal Sektör program sunucusu ve yapımcısı, Ankara Businnes School kurucusu, SRS&LAV& CANSUL TANCY Şirketinin yönetim kurulu başkanıdır. Yurt içi ve yurt dışında birçokyatırımları var. Boğazlı Ayrıca Dünya Eğitim Danışmanları Konseyi WEBA nın daimi üyesidir. Eğitim ve ihracatı geliştirme programları münasebetiyle 100 den fazla ülkede seminer ve konferanslara katılan Seyfettin Boğazlı 2014 Ekim ayında Avrupa İş Konseyi, Oxford Socrates ödülleri ‘ Yılın Eğitim Danışmanı ‘ ödülünü almıştır.25 Ekim 2022 yılında İtalya Roma’da gerçekleşen UNESCO ve benzeri kurumların organize ettiği 6 barış kitapları ödül töreninde göç ve insanhakları alanında yaptığı çalışmalar ile ilgili barış ödülü almıştır.

Afrika Bölgesel Kalkınma projesinin ilk adımları Etiyopya ve Somali’nin Somaliland ve Jubbiland eyaletlerinde atıldı.Avrupa Bölgeler Akademisi Türkiye TemsilcisiSeyfettin Boğazlı Afrika’nın kalkınması için birçok proje geliştirdi.2017 Yılında Ekonomi Bakanlığının ihracatı geliştirme programlarını kullanarak birçok sektörün yurtdışı Pazar araştırmalarına öncülük yapmış bizzat o sektörlerle yurtdışında Türk Ürünlerinin ihracatını ve tanıtımına katkı sağlamıştır. İhracatımızın artması için ülkemizde üretilen ürünlerin yurt dışına satılması hususunda alıcı firma ve devletlere aracılık ederek Türk mallarının tanınmasında büyük katkılar sunmuş ve sunmaya devam etmektedir.

Dr. Seyfettin Boğazlı’nın Eğitimci ve iş insanı kimliğinin dışında yardım sever ve paylaşımcı yönleri de öne çıkıyor. Dr. Boğazlı mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize maddi ve siyasi yardımlar götürmektedir. Zalimin karşısında sözünü esirgemeyen korkusuz ve başarılı bir siyasetçidir. Sarıkamış’tan Dünyaya uzanan, tırnaklarıyla kazıya kazıya zirveye yükselen bir başarı hikâyesini anlatmaya çalıştım. Bu haftaki köşemin konuğu yakın dostum arkadaşım Dr. Seyfettin Boğazlı’ydı, bende gençlere güzel örnek olan Dr. Seyfettin Boğazlı’ya başarılar diliyorum. Allah’a ısmarladık hoşça kalın.

Aydın Benli

Siyaset Bilimci Yazar

 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI FENOMEN ÖĞRETMENLER VE MEMURLAR YAZAR EDA BERFİNNAZ DİKER ANKARA’DA ERZURUMLU NAFİZ KOTAN KİMDİR? SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER