Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:50

SU VE GIDA SAVAŞLARI

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 19-03-2024 11:07

SU VE GIDA SAVAŞLARI

Mevsim geçişlerinin değişkenliği, insanoğlunun yaşam alanını hunharca kullanması gibi nedenlerden dolayı yıllardır eski kışlar olmuyor. Eskiden hatırlarım yollar kapanır birkaç gün köylerden ilçeye ulaşım sağlanamazdı. Cadde ve sokak araları kar küreme araçlarınca günlerce temizlenemezdi. Bu duruma camlı büyük gökdelenlerinde etkisi var tabi ki, bu cam kaplama devasa binalar gölet etkisi yapıyor iklimi yumuşatıyor, nem olmadığı için yağışı da az alınca kuraklık etkisi yapıyor. Bu binalar çoğaldıkça karasal iklim, kurak iklime hızla dönüşecek.

Cam kaplama binalar yazın sıcaklığı da arttıracağı için şehirlerimiz nefes alınamaz hale gelecektir. Bu durum hayvan ve bitki çeşitliliğini de etkileyeceğinden iklimsel sistem değişe bilir. Küresel ısınma yoktur, bölgesel ısınma vardır. Bu ve bunun gibi etmenler ile bu yılda kurak gidecek gibi. Çiftçimizin ve üreticilerimizin yüzü gülmeyecek gibi. Doğru düzgün kar yağmaması kuraklığında habercisi.

Çiftçi ve üreticilerin girdi maliyetlerinin artması, ürünlerini gelir gider dengesine uygun satamamaları nedeni ile büyük sorunlar kapıda gibi. Çağın en büyük savaşlarından olacak gıda ve su savaşları da kapıda. Kuraklığa bağlı içme ve sulama sularının azalması, tarım ürünlerinin ve hayvancılığın azalması küresel güçleri su ve gıda tedarikine yöneltti. Yapay etler, yapay sebzeler gıda sektörüne girerken, algı yönetimi ve köylerden kentlere göç ile üretim azaldı. Yirmi yıllık bir gelecekte yapay ürünler tamamen sofralarımızda olacak gibi. Kırk yıllık bir gelecekte bu yapay gıdaların yerini kapsül gıdalar (Hap) alacak. Bu beslenme şekli insan bedeninde ve hayat uzunluğuna da etki edecek.

Bu anlattıklarım bilim kurgu filmlerinden bir sahne gibi algılansa da bu süreci yaşıyoruz, önlem alınmazsa ileride de etkilerini daha yoğun yaşayacağız. Üreticilerimizin bilinçsiz kullandıkları gübre ve tarım ilaçlar da toprağın verimini düşürüyor. İthal yabancı tohumların bir kereye mahsus kullanılması gibi genetiği bozulmuş tarım ürünleri, insan ve hayvan sağlığını olumsuz etkilerken, ata tohumunun da kullanılmasını bitirmek üzere.

Çiftçilerin ve hayvan üreticilerinin desteklenmesi, kentlerden köylere teşviklerle göç planı yapılması, ekilmeyen tarıma elverişli ne kadar arazi var ise tarıma açılması, hobi bahçeleri, tarım arazisine yapılan kentleşmelerin durdurulması, kent planlarında cam kaplama binaların yasaklanması gibi acil önlemlerin alınması hayati önem taşımaktadır. Ulu önderimiz boşuna demedi “Köylü Milletin efendisidir.”

Köylüye,çiftçiye sahip çıkılması gerekli.Bu gidişle torunlarımız dalından domates koparıp yiyemeyecek gibi. Allah’a ısmarladık Hoşça kalın.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI YAZAR EDA BERFİNNAZ DİKER ANKARA’DA ERZURUMLU NAFİZ KOTAN KİMDİR? SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER