Ulaşım Vizyonu mu, Trafik Kabusu mu?
Sakarya’ya Metrobüs mü Lazım, Trafik mi?
Yaşadığımız şu son haftalarda Sakarya’da gündem, Cumhurbaşkanı’nın değil, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın bizzat sahada takip ettiği Metrobüs hattı oldu.
Sakarya Valiliği ‘’Camili’’Gar Meydanı arasında 19,5 km’lik güzergâhın ilk etabı 16,5 km olarak tamamlamak için güzergah üzerinde çalışmalar henüz bitmemişken; yaklaşık 11 araç ile seferlere başlanacağı ilan edildi.
Halk bu projeyi “modern ulaşım vizyonu” olarak tanımlamak isterken ilk başlangıçta fizibilite çalışmalarında Trafik’te yaşanacak aksaklıklar enine boyuna hesaplamadan ben yaptım oldu mantığı ile yaspıldığı için,Sakarya genelinde trafikte olan ve bu yol güzegahından aracıyla geçmeye çalışan bir çok vatandaş bu projede katkısı olanlara hatırı sayılır hal hatır soruyorlar’dır.
Halk Tepkisi ve Sosyal Medya Yorumları
Sakarya Halkının her ne kadar yandaş ‘’Lansman’’yapılsada Sosyas medya üzerinden bir öok vatandaştan ciddi tepkiler de yükseliyor. Şehir içinde daralan yollar, kapanan şeritler, artan trafik yoğunluğu gibi sorunlar sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından dile getiriliyor.
Bazı kullanıcılar paylaşımlarında şu yorumu yazdı:
“Metrobüs, otobüs sünnet … aynı caddede üç AVM. Daralan yollar trafiği unutmuşlar raylı sistem yapsalardı.”
“Geri vitesi yok; halk için metrobüs iyi oldu diyorlar…”
Bu yorumlar, kamuoyunun yalnızca altyapıya değil, kent merkezinin planlanmasına dair derin endişeler taşıdığını gösteriyor. Zira yapısal yetersizlik, akıllıca trafiği yönetmeyi gerektiriyordu.
Eleştiri Mi? Destek mi? Hangisi Haklı?
Metrobüs hattı elbette modern taşımacılık açısından ileri bir adım olabilir. Ancak şu noktalar net şekilde görülmeliydi:
Altyapı Eksikliği: Şehir içinde yollarda daralma, tüm kavşaklarda tıkanma; mevcut bu yolların Metrobüsün oluşturduğu yoğun taşımayı taşıyamıyacağını hesaplamaları gerekiyordu.
Uygulama ve Planlama Sorunları: Yoğun altyapı çalışması var gibi görünse de, şehrin tamamına yayılmayı planlayan Toplu taşıma sistem planları yok henüz.
Vatandaş Memnuniyeti: Ücretsiz taşımacılık kampanyası başlangıç olarak olumlu gibi gözükse’de. Ancak uzun vadede trafik sıkışıklığı, otopark sorunları ve bir çok sorunların kartopu gibi büyüyerek çoğalıyor maalesef.
Sonuç: Modernleşme mi, Plansız Şişirme mi?
Yusuf Alemdar’ın ben yaptım oldu liderliğinde gerçekleştirilen bu metrobüs hattı; Kendi açısından teknik ve mali bakımdan kayda değer bir başarı gibi görebilir.
Ancak Sakarya ölçeğinde bu bizim ulaşım sorunlarımıza gerçek çözümler getirebiliyor mu, yoksa yeni yeni yükler mi ekliyor?
Sosyal medya tepkileri, planlama eksiklikleri ve gerçek trafik artırıcı etkiler bir arada düşünüldüğünde, proje yalnızca “sözünü tutan belediye başkanlığı” değil; şehir planlamasında eksik strateji eleştirisine de açık hale getiriyor.
Halk desteğini yitirmemek için, Başkan’ın özellikle bu kamu endişelerini ciddiyetle ele alması, mevcut trafik verilerini şeffaf şekilde paylaşması ve önümdeki yıllarda Raylı sistem entegrasyonuna hız vermesi gerekir. Bu şekilde “Sakarya’nın ulaşım vizyonunu ileriye taşıyan” söylemi halk nezdinde gerçekliğe dönüşebilir.