Fısıltı HABERLERİ
HV
24 NİSAN Çarşamba 20:50

İçsel yolculuk başlık

Zeynep Eylül SEVİM ( GÜZELLİK UZMANI )
Zeynep Eylül SEVİM ( GÜZELLİK UZMANI )
Giriş Tarihi : 06-04-2023 10:48

İçsel yolculuğunuzu; iç dünyanızı, içinizde hissedip yaşadıklarınızı tedavi amacı dışında gerekmedikçe ve özellikle sizin iyiliğinizi istediğinden şüpheli olduğunuz kimseyle paylaşmayın, dert yanmayın. Bu tutumunuzun tamamen sizin varoluşunuzun temel bir gerçeği olarak, kendinize özgü-özel eşsiz kişisel kimliğinizin bir parçası ve kendi hayat yolculuğunuza dair bir durum olması gerektiğini kabul edin, bu kendinizle başbaşa haldeyken hissettiklerinize ve anladıklarınaza da çok az veya abartı anlamlar yüklemeyin ve çevrenize karşı kişisel sırlarınızı saklayan dengenizi koruyun.

Yaşadığınız sıkıntılarınıza sahip çıkın(herkesin farklı bir dramı olduğuna inanın) ve onu ayrıca konuşarak, başkalarıyla gereksiz şekilde paylaşarak büyütmeyin ya da tamamen küçümsemeyin veya tamamen boşvermeyin. Asla sıkıntılarınız üzerinden isyan edip dağıtmayın ve kendinizi iyi hissedeceğiniz ve sizi iyileştirecek olduğunu düşündüğünüz tek bir şeye bağlanmayın, birden fazla ve farklı şeyleri yeni şeyler bulup yapın, sizi iyi tutan en küçük şeyi bile yapmaya çalışın. Bu dışarı çıkmak bir marketi avm yi gezmek biel olabilir. Ama asıl yapmanız gerken şey, en kötü zamanlarda bile farklı beceriler edinmeye çalışmak. Dil öğrenmek, zanaat öğrenmek, tamirat yapmak, yazmak, hayvanlarla ve bitkilerle ilgilenmek

Olduğunuz noktadan sürekli memnuyetsizlik hissi yaşamayın, sahip olduğunuz mevcut şartları ve sahip olduğunuz en küçük şeylerin bile büyük emeklerle ve bedellerle elde edildiğini unutmayın. Nötr bir şekilde hem hayatınızda çok kötü şeyler varmış hemde yokmuş gibi olağan bir şekilde, kendini yargılamadan herşeyin zamanla değişebileceğine inanın.  Hayatınızı kabullenin ve bu durumunuzun sürekli böyle gitmeyeceğine, hayatınızın zamanla daha farklı olacağına inanın ve bu zamanın ne kadar süreceğinin de gene sizin çaba ve yapıcılığınızla ilgili olduğunu inanın.

Geçmişle ve geçmişinize sebep olanlarla, yani aileniz ve çevrenizle gerekmedikçe tartışmayın, kavga etmeyin, sadece hem kendinzi hemde çevreniz için yapmak istediğiniz iyi şeylere odaklanın ve sürekli bu amaçlar için yeterince aktif ve yetkin olup olmadığını sorgulayın.

Kendiniz dahil kimseyi bir çırpıda kısa zamanda değiştirmeye çalışmayın, kendinizi de çevrenizi de hayatınızda çok ayrı bir odağa koymayın, gerçek yaşama uyumlu olun, sahip olduğunuz farklı ve artı özelliklerinizle başkalarına bakışlarınızda kibirlenmeyin ve bununla insanları aşşağılayıp düşünsel ve bakış olarak taciz etmeyin.

Esas yaşam amacınız olarak, hayatınızda asıl işinizin, kendi temel yaşam ihtiyaçlarınızı ahlaklı ve dürüst bir şekilde elde etmek, kendinizi ve sevdiklerinizi korumak ve geliştirmek olduğuna inanın ve yaşarken daima temel düşünceniz bu olsun. Birinci sorumluluğunuzun kendinize madden ve manen dürüst olarak yetmek olmak olduğunu bilin.

Değişmek ve olmak istediğiniz kişinin ve bulunmak istediğiniz yerin zamana ve sizin çabanıza ve bu yoldaki çalışmalarınıza alakalı olduğunu mucize beklememeniz gerektiğini bilin. Herşeyin sizin çalışma ve gelişme istikrarınıza bağlı olduğunu unutmayın. Başkasında beklenti içine girmeyin. Şu an varolan halinizi de asla geç kalmış ve bitmiş olduğunuzu düşünmeyin, her zaman hayatta yapacağınız ve elde edeceğiniz çok şey vardır.

Olmak istediğiniz kişi ve yerin, iyi ve dürüst dahası kendisiyle barışık bir sizle mümkün olduğunda olacağına inanın ve gerçekten anlamlı ve değerli olanında bu olduğunu bilin, aksini zaten kötü yollarlada kolayca yaparak her şeyi çok kolayca başarabileceğinizide bilin ama bunun kötü ve ahlak dışı ve içinde "gerçek siz" olmayan bir yol olduğunu unutmayın.

İniş ve çıkışların her anlamda sizinle olduğuna, hep olabileceğine inanın, yine bunları yönetmeninde ve yolunuzdan sapmamanın da sizin elinizde olduğunu ve bunun dışına çıkacağınız şeylerin sadece bir bahane olacağını bilin. Önemli olanın, hayatınızda gündelik hayat içinde anlık basit ve küçük şeyler yüzünden kendinize kötü şekilde kırılma noktaları yaşatmamınız olduğunu bilin. ÇÜnkü o kırılma anlarında biriktirdiğiniz çok şeyi kaybedip sıfırdan başlamak hatta ekisye düşmek durumunda olursunuz.

İnsanları gerçek ve olası en kötü yüzleri ile tanıyın ve sizin zayıf yönlerinizin sürekli onlar üzerinden sınanacağını unutmayın. Kimseyi yargılamayın, kimseye özellikle değiştirmek veya ondan faydalanmak için yanaşmayın ve kimseye gurur ve onurunuza zarar verecek lekilde boyun eğmeyin. Diğer türlü boyun eğmelerin birer tahammül etmek zorunda olduğunuz kişiler olduğuna inanın ve sizin bu insanlar üzerinden test ediliğiniz yönleriniz olduğunu bilin ve onlara ayrıca bir anlam yüklemeyin.

Arkadaş ve dost edinmeye özellikle çalışmayın, yanlış kişilerle tanışmak zorunda kalırsınız. Sizinle zamanını paylaşmak isteyen insanlara ölçülü şekilde ilgilenin ve karşılık verin. Kimsenin kolundan çekmeyin veya duymak istemediği acı şeyleri o istemedikçe söylemeyin. Özel yere koyduğunuz her insanın o zannetiğiniz insan olamayacağını da bilin.

Ruh sağlığınızı, zihin ve fiziki sağlığınızı kendinizi test etmek isteyerek çok fazla zorlamayın, olmayan şeyleri olmadığı noktada bırakın tekrar ilgileneceğiniz sakin zamanı bekleyin.

Yalnızlığınıza özellikle sahip çıkın, onu paylaşacak birini aramayın. Karşı cinste mutluluğu aramayın, mutluluğun sizle ilgili ve başarmak istediklerinizle, kişisek yolculuğunuz ve hayatınızda şuan emek vermek ve sevginizi yaşatmak istediğiniz kişi ve şeylerle ilgili olduğunu bilin.

YORUMLAR