Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 01:34

İNSANI OLUŞTURAN İNANÇLARIDIR. İNSAN NEYE İNANIYORSA ODUR

Zeynep Eylül SEVİM ( GÜZELLİK UZMANI )
Zeynep Eylül SEVİM ( GÜZELLİK UZMANI )
Giriş Tarihi : 21-06-2023 12:20

İNSANI OLUŞTURAN İNANÇLARIDIR. İNSAN NEYE İNANIYORSA ODUR
 Zihniniz aralıksız çalışan bir jeneratör gibidir. Sürekli olarak, yaşam gücünüzü enerji demetleri halinde çevrenize aktarır durur. YAŞAMINIZI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ, YAŞAM GÜCÜNÜZÜ DEĞİŞTİRMENİZ GEREKİR. YAŞAM GÜCÜNÜ DEĞİŞTİRMENİN YOLU İSE, ZİHNİNİZİ DEĞİŞTİRMENİZDİR. Düşünce biçiminin değiştirilmesi, kişisel enerjinin değiştirilmesi sürecinin en hayati parçalarından birisidir. Bu işlemi yok saymak ya da “sonra yaparım” demek mümkün değildir. İnsanoğlu en güçlü ve en etkili enerjisini inançları ve düşünceleri sayesinde üretir. Tüm duyguların kökeninde bilinç vardır. Dolayısıyla düşünce biçimini değiştirilmesi sadece enerji değişimi açısından bir gereklilik değil, aynı zamanda size güç katacak bir seçimdir. Geçmişte hedeflerinizi gerçekleştirmek için farklı yollar denemiş olabilirsiniz. Bu defa işe kaynağından başlayacağız. Kaderinizi belirleyen o güçlü enerji üreticinin -yani zihninizin- kontrolünü tamamen ele geçirme zamanı geldi.
ZİHİNSEL KARMAŞA
Birçok insan özellikle kendilerine dair düşüncelerinin ve inançlarının içine ne kadar fazla pislik, çöp birik tiğinin farkında değildir. Kimileri belli belirsiz bir huzursuzluk hissediyor, kimileri ise kronik bir şekilde kendisini suçlayıp duruyor. Bazılarımız arada bir kendine kızıyor, bazılarımız ellerinde kendilerine dair uzun suçlama listeleriyle, en ufak bir kışkırtmada kendisini sanık kürsüsüne oturtuveriyor.
*Siz ne durumdasınız? Kendinizi ne kadar sıklıkla eleştirirsiniz?
Kendi kendinize yaptığınız konuşmalara kulak kabartın ve ardından kendinize bu konuşmaların nedenini sorun. Kendinizi belki de iyi niyetle eleştiriyorsunuz ve bu yapıcı eleştirilerin, varmak istediğiniz hedefe ulaşmanı zı kolaylaştıracağını düşünüyorsunuz. Örneğin; aşırı kilolarınızdan dolayı kendinizi eleştirerek zayıflama sürecini hızlandıracağınıza inanıyor olabilirsiniz. Oysa kendinizi eleştirmenizde, ULAŞMAK İSTEDİĞİNİZ SONUÇLARI DEĞİL, SİZİ EŞİT ORANDA ELEŞTİRECEK BİRİLERİNİ KENDİNİZE ÇEKMENİZDEN ÖTE BİR İŞE YARAMAYA CAKTIR. Kişinin kendisini kabullenmesi, elbette her şeyi olduğu gibi kabul etmek zorunda olması anlamına gelmiyor. KENDİNİZİ YARGILAMAKTAN VAZGEÇERSENİZ, KENDİNİZE DAİR DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİNİZ ŞEYLERİ, KENDİNİZİ UTANDIRMADAN ANLATABİLİRSİNİZ. Aynı şey enerji değişimi içinde geçerlidir. GEÇMİŞ TE ÜRETTİĞİNİZ ENERJİDEN, KENDİNİZE ÇEKTİĞİNİZ İNSANLARDAN DOLAYI, KENDİNİZİ SUÇLAMAYIN. Bu tutum, daha iyi şeyler çekme niyetinizi sabote etmekten öte bir işe yaramaz. ESKİ ALIŞKANLIKLARI NIZDAN ÖTÜRÜ KENDİNİZİ DÖVMENİZ, BU ALIŞKANLIKLARI SÜRDÜRMENİZE YOL AÇAR. KENDİ KENDİNİZE YAPTIĞINIZ OLUMSUZ ELEŞTİRİLER, ACI VERİCİ GERÇEKLERLE YÜZLEŞMENİZİ SAĞLAMAZ. İşin aslı, gerçekle re genellikle şekilde düşünerek de ulaşamazsınız. En temel gerçeğinizi yani değerinizi ancak KORKUDAN ve KENDİ NİZİ SUÇLAMAKTAN KURTULDUĞUNUZDA anlayabilirsiniz. Yaşamınıza aşkı sokmanın, büyütmenin en iyi yolu da, DEĞERİNİZİ ANLAMANIZ ve BENİMSEMENİZDİR. Aşkın enerjisinin beslenip büyütüldüğü bir ortam da, kişinin kendisini eleştirmesine, suçlamasına izin verilmemelidir. Sevilmek istiyorsanız, öncelikle kendinizden nefret etmekten vazgeçmelisiniz. İster bilerek yapıyor olun, ister farkında olmadan bu huyunuzu değiştirmelisiniz. Bu çabayı, bir öncelik ve alışkanlık haline getirmelisiniz. Unutmayın, yasa çok açıktır; enerji mutlaktır. KENDİNİZLE FARKLI YOLLARDAN İLİŞKİ KURMANIN YOLLARINI ÖĞRENMEDİĞİNİZ SÜRECE, BAŞKALARININ SİZİNLE İLİŞKİ KURMA BİÇİMİNİN DEĞİŞMEYECEĞİ DE KESİNDİR. Kendinizi algıla ma biçiminiz, bir enerjidir. En az yaydığınız koku kadar etkili bir enerji hem de. ORTALIKTA BİR ÇÖP BİDONU GİBİ DOLAŞARAK, DOĞRU İNSANI BULMANIZ VE ETKİLEMENİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR. Aynı şekilde zihninizi ve kalbinizi, kendinize dair pis, kötü kokulu düşüncelerle doldurduğunuzda da, doğru insanı etkileyemez, birlikte olduğunuz insandan da güzel muamele bekleyemezsiniz. Böyle bir şey kesinlikle mümkün değildir.

YORUMLAR