Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 20:22

Çocuklar hayat bulsun her yerde 

Zeynep Eylül SEVİM ( GÜZELLİK UZMANI )
Zeynep Eylül SEVİM ( GÜZELLİK UZMANI )
Giriş Tarihi : 12-01-2024 10:17

Çocuklar hayat bulsun her yerde 

Çocuklar bizim geleceğimiz diyorsak onlara sahip çıkmalıyız. Dinsel kimliklerin arkasına sığınan sapıkların ya da paralarının arkasına sığınan kişilerin kararttığı; kendini koruyamayan çocuklara karşı istismara hafif cezalar verilmesi affedilemez. Kim tarafından yapılırsa yapılsın, asla bağışlanamaz.
Hiçbir din, hiçbir para, hiçbir kanun kişiyi rencide edecek, varlığını tehdit edecek ve kirletecek bir uygulamaya izin veremez, buna hakkı da yoktur. İnsanın insanca yaşama hakkının korunması her zaman öncelik olmalıdır.
Çocuklara yönelik şiddetin, tecavüzün, istismarın her türlüsünü; ne televizyonlar da, ne konferanslar da, ne de bir başka yerde övücü söz yapanlar olursa, kimse onları haklı görmemeli ve onay vermemelidir. Bu tür suçlar, insanlığa yapılmış en ağır suçlar listesine girmelidir.

Çocuklara yönelik her türlü istismar suçtur ve asla affedilemez.

Küçük kız çocuklarını; çocukluklarını yaşamadan, kendi zevkleri uğruna, çocuk dünyasının üzerine karabasan gibi çöküp, hayallerini söndürenlere de izin verilmemelidir. Çocuk yaşta evliliğin normal olduğunu söyleyecek kadar kendini bilmez, kirli eller de çıkabiliyor. Bu tür düşüncelere destek verenlerin, çocukları istismar etmeyeceğinin garantisi var mı? Bazılarının fikri neyse, zikri de odur…
Tecavüz eden sapıkları, hapisten kurtarmak için hayatlarını kararttıklarıyla evlendirmek çok yanlış bir davranıştır. Tecavüze uğrayan ceza almasını beklerken, hayatını karartanla evlendirilerek asıl o cezayı almış olur. Böyle bir uygulama tecavüzcüyü ödüllendirir. Tecavüze uğrayana da ikinci bir mağdurluk yaşatmış olur. Toplum vicdanı; tecavüzcüden yana değil, tecavüz edilen mağdur edilenden yana olacaktır.
Yeter artık! Çekin üzerinden kirli ellerinizi, düşüncelerinizi, her şeyinizi uzak tutun çocuklardan. Bırakın, yaşasın çocukluklarını, güzel hayallerini soldurmayın, karartmayın aydınlık düşlerini… Pardon yanlış yaptık demekle, kirlenen aydınlık yüzü eski haline asla getiremezsiniz…
 Atatürk’ün bu konuda, “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı ve  her  çocuklara sahip çıkılmalıdır.
Çocuklarımızın gözyaşlarıyla yıkanmasın sokaklar, mutluluk, neşe ve kahkaha sesleriyle hayat bulsun her yer…

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR