GİRİŞİMCİ KADINLAR KERMES DÜZENLİYOR
SAKİKAD BAŞKANI NAGİHAN AYGÜN"TOPLU GAYRET VATANI AYAKTA TUTAR
Sakarya’nın güçlü kadınları Sakarya Girişimci kadınlar Derneğinin önderlik ettiği proje kapsamında tek çatı altında, depremzedelerin yaralarının sarılması için yardım kermesinde buluşuyor.
11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin birinci ayı geride kalırken, barınma, hijyen, gıdanın yanı sıra psikososyal destek de hala önemli bir ihtiyaç. Afet bölgesinde çalışmalara devam eden ve düzenli olarak acil durum raporları yayınlayan Hayata Destek Derneği, bu ihtiyacı karşılamak için de sahada. Psikolog, psikososyal destek çalışanı ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan uzman kadrosuyla Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da çocuklara psikososyal destek etkinlikleri başladı. Dernek, Hatay’da çalışmalarına başlamak için planlamalarına devam ediyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 ve 7,6’lık iki ayrı depremin vurduğu 10 şehirde 4.5 milyon çocuk anne ve babasız kaldı. Yetim Vakfı, ihtisas alanı olan kimsesiz kalan çocuklara destek olmak için seferberlik başlattı.
Aslında yazılacak çok yazı var şu anda bu yazıları yazarken bile ağlıyorum. 10 ilimizi vuran büyük deprem sonrasında en çok etkilenen ilimiz Hatay,dayım ve yaralar sarılana kadar Hatay'da kalmaya devam edeceğim. Enkazlardan tutun, ağır hasarlı binaları tutan araçlar bu araçlar sayesinde ağır hasarlı binalar ayakta kalmış durumda. İskenderun daki sahil yürüyüş yolu ile denizin birleşmesi deniz taştığından dolayı.İskendurun Atatürk Anıtı,nın havuza dönüşmesi. Çadırkentteki çocuklarımızın depremi yaşaması ve eğitim için çabalamaları . Bu yaşanan acılar içerisinde güzellikler, de var. Survivor yarışmasının gönüllerde taht kuran yarışmacılarından Sahra IŞIK, Seda OCAK ve Sema AYDEMİR,in depremzede çocuklarımızla ve depremzede vatandaşlarımızla bir arada olması. Manken Tuğba ÖZAY, ın depremzede çocukların ve depremzede vatandaşlarımızın yanında olması yardım etmesi bu güzellerin en başında en gelenleridir.
Haber: Görkem EMGEN
Fotoğraf: Görkem EMGEN
Survivor yarışmasının gönüllerde taht kuran yarışmacılarından Sahra IŞIK 10 ilimizi vuran büyük deprem sonrasında Hatay,a ikinci kez gelerek Hatay halkının depremzedelerin yanında olup isteklerini yerine getirmeye çalışıyor. Survivor yarışmacısı güzeller güzeli Sahra IŞIK geçtiğimiz gün Mersin Büyükşehir belediyesi ve Lions kulübünün ortaklaşa kurduğu çadırkenti ziyaret ederek çadırkentteki depremzedelerin dertlerini dinleyip isteklerini alıp yardımcı olmak için elinden geleni yapacağını belirtti. Sahra IŞIK ,a ilgi büyüktü depremzedeli çocuk ve genç hayranları ile anı fotoğrafı çektiren Sahra IŞIK depremzede minik güzel Hira EVECEN , ablası Helen EVECEN ve Emrullah KAN ile sohbet etti. Güzeller güzeli Sahra IŞIK yine yanlarına geleceğini söyledi.
Fısıltı Haberleri: Semra TEKİN - Görkem EMGEN
Fotoğraf: Görkem EMGEN
Şarkıcı Aleyna Tilki yeniden Hatay’a gitti. Çocuklarla çekilen bir fotoğrafını Instagram hesabından yayınlayan Tilki, “Bugün Hatay’dayız. Çocuk olan çadır kentler ve bölgeler bana mesaj atsın” ifadelerini kullandı. Güzel sanatçı Aleyna TİLKİ Mersin Büyükşehir belediyesi ve Lions kulübünün ortaklaşa kurduğu çadırkenti ziyaret ederek , çadırkentteki çocuklara oyuncaklar dağıttı. Depremzede çocukların yoğun ilgisi büyüktü.
YAŞAM KENTİ MARTIN İKİNCİ YARISINDA TAMAMLANACAK
Deprem felaketi sonrasında bölge halkı için seferber olan Cengiz Holding, Adıyaman’da 1.250 kişinin barınma ihtiyacını karşılayacak prefabrik kent kuruyor. Afetzedelerin, önümüzdeki haftadan itibaren aşamalı olarak yerleşmeye başlayacağı yapılar, mart ayının ikinci yarısında tamamlanacak.
Kütahya’nın Simav ilçesinde dünyaya gelen iş adamı Barış Özyurt, Simav da deprem felaketini yaşayan biri olarak, son afatla birlikte çevresindeki iş adamlarını alarma geçiren ilk kişi oldu. Bir dönem Rap müzik sanatçısı olarak magazin dünyasının yakından tanıdığı hayırsever iş adamı Barış Özyurt, maddi ve bedensel iş gücü olarak depremzedelerin ilk gün itibarıyla yanında oldu.
6 Şubat gecesi 04:17 merkez üstü Elbistan ,da yaşanan büyük deprem sonrasında Hatay ilide depremde en çok etkilenen illerin başında geliyor. Deprem sonrasında Hatay'a bir çok hayır sever, yardım kuruluşları , dernekler ve iş, sanat, cemiyet dünyasından isimler Hatay ilimize yardım edenler arasında. Hatay Expo alanında Lions klübü,nün kurduğu afet köyünde yaralar sarılmaya başlandı. Afet köyünün en küçük misafiri Erdal MERİÇ ailesinin 6 aylık bebekleri , herkese neşe saçıyor, gülücük saçıyor. Lions afet köyünde 3 öğün yemek te dağıtılıyor. Çocuklara ikramlarda bulunuluyor.
Fısıltı Haberleri: Semra TEKİN - Görkem EMGEN
Fotoğraf: Görkem EMGEN
6 Şubat gecesi 04:17 merkez üstü Elbistan ,da yaşanan büyük deprem sonrasında Hatay ilide depremde en çok etkilenen illerin başında geliyor. Deprem sonrasında Hatay'a bir çok hayır sever, yardım kuruluşları , dernekler ve iş, sanat, cemiyet dünyasından isimler Hatay ilimize yardım edenler arasında. Hatay Expo alanında Lions klübü,nün kurduğu afet köyünde yaralar sarılmaya başlandı. Afet köyünün en küçük misafiri Erdal MERİÇ ailesinin 6 aylık bebekleri , herkese neşe saçıyor, gülücük saçıyor. Lions afet köyünde 3 öğün yemek te dağıtılıyor. Çocuklara ikramlarda bulunuluyor.
Fısıltı Haberleri: Semra TEKİN - Görkem EMGEN
Fotoğraf: Görkem EMGEN
Şu an yıkılmış bir belediyeden bahsediyoruz. 1995 yılından devraldığımız binanın arşivi yok. Arşivi topluyoruz. Şehir şu anda o kadar zor durumda ki, bırakıp kaçmak olmaz. 9 yıldır bunun yetkisi bende değil. 11 ilçe iktidara mensup. İstifa etmesi gerekirse herkesin etmesi lazım. 10 tane büyükşehirin istifa etmesi lazım. Burada yıkılan ilçeler, beldelerin istifa etmesi lazım. İktidarın aldığı kararlardan dolayı istifa etmesi lazım. İstifa edilecekse hep beraber edelim. 1 ay sonra yargıya başvuralım, kimler haksızsa, kim ceza alırsa, bu benim için de dahil.
Hatay Emek Mahallesi kentsel dönüşümü ile ilgili manipülasyon haberler hakkında açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: “ Antakya Belediye Başkanı olduğum dönemde Emek Mahallesi’nin riskli alan ilan edip, kentsel dönüşüm alanı olması için başvuru yapan bizzat benim. Yaralarımızı sarmak için gece gündüz çalışırken bu asılsız haberleri yapanları halkın vicdanına havale ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından Sakarya’ya gelen depremzedelere ücretsiz ulaşım hizmeti sunacak. Kart54 merkezlerine yapılacak başvuruların ardından Sakarya’nın misafirleri ulaşımdan ücretsiz bir şekilde faydalanacak.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere "Evim Yuvan Olsun" uygulaması hayata geçirildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen yerlerden Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde Jandarma personeli, kırsal mahalleleri gezerek vatandaşlarımızı tıraş ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden yaralı olarak kurtulan çocukları, tedavi gördükleri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ziyaret etti.
Deprem hem çocuklar hem de yetişkinler için kaygıya neden olabilir. Ebeveynlerin çocuklarına deprem kavramını geçiştirip hiç anlatmadıklarını veya hatalı anlatımlarla çocukta yoğun kaygı ve strese sebep olabileceklerini belirten Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “İki durum da çocuklar için sakıncalıdır. Çocuklara gerektiği kadar ve doğru kelimelerle açıklama yapılmalı. Tıpkı ölüm ve diğer doğal afetlerde olduğu gibi deprem ile ilgili açıklama yaparken çocuğun gelişimsel özellikleri ve yaşı mutlaka dikkate alınmalı” dedi.
HEPİMİZ İÇİN!
6 Şubat günü yasa boğulduğumuz Kahramanmaraş merkezli depremde tüm Türkiye birlik oldu. Birlik çağrısını ilk başlatanlardan ve bölgesinde hızlıca organizasyonlara başlayan CVK Mobilya kurucusu Fatih Çevik, başkanı olduğu Gümüşhane Köse Akbaba Köyü Derneği ile gönül köprüsünü deprem bölgesinde kurdu.
10 ilimizi vuran büyük deprem sonrasında depremin ilk gününden beri Hatay da sahra hastanesi bölgesinde Niğde dernekler federasyonu ve Niğde Güllüce köyü ile ortaklaşa kurdukları Aş evinde 7/24 saat 3 öğün yemek depremzedelere sağlıkçılara, güvenlik güçlerine pişirilip veriliyor. Geçtiğimiz günlerde Niğde dernekler federasyonu aş evi çadırı,nı Niğde Ak Parti Milletvekili Sayın Selim GÜLTEKİN ve Kırşehir Ak Parti Milletvekili Sayın Mustafa KENDİRLİ ziyaret ederek teşekkürlerini iletti . Niğde Ak Parti Milletvekili Selim GÜLTEKİN ve Kırşehir Ak Parti Milletvekili Mustafa KENDİRLİ ile Başkan Ercan BALARBAN önderliğinde bölgede görev yapan sağlık çalışanları,nı ve güvenlik güçlerini ziyaret ederek teşekkürlerini sundu.
Fısıltı Haberleri: Semra TEKİN - Görkem EMGEN
Fotoğraf: Görkem EMGEN
Yolsevder derneği kurucusu sanatçı Gölge KAYA 5 Şubat günü güzel bir düğünle dünya evine giren sanatçı. 6 Şubat gecesi 10 ilimizi vuran büyük deprem sonrasında balayını yarıda bırakıp depremden en çok etkilenen ilimiz Hatay'a depremin ilk gününden yardıma koştu.
Ülkemizin yaşadığı deprem felaketi sonrası, birlik içinde yaralar sarılmaya çalışılırken akıllarda bir yandan büyük İstanbul depremi söylentisinde kaldı. Bir eşine rastlanmamış felaket sonrası, gönülleri rahatlatacak açıklama dünyaca ünlü Astrolog Michaela Astrodan geldi. Ülkemizin yaşadığı felakette birçok yakın dostunu da kaybettiğini ve üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Michaela Astro "Astroloji ilmi bir İstanbul depremini önümüzdeki günlerde göstermiyor, bu demek değil ki rahat edelim, tedbirimizi lütfen alalım büyük felaketin ardından herkes üzerine düşeni yapsın, yakın bir zamanda görünmüyor ama olmayacak demekte değil" dedi. Ünlü Astrolog Michaela Astro, İstanbulluların içini ferahlatırken bir anlamda tedbir için vaktimiz var uyarısı yaptı. Tedbir yolunda bilimi dinlersek, acılarımıza engel olabiliriz ifadesini sözlerine ekledi.
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay gibi illerde hissedilen deprem, adeta yıkıma yol açtı. Depremin ilk saatlerinden itibaren ise devletin tüm birimleri teyakkuz haline geçti. Bir yandan çalışmalar sürerken diğer yandan da her taraftan deprem bölgesine yardım yağdı. Bu yardımlardan biri de Türkiye Kick Boks Federasyonu Profesyonel İcra Kurulu Üyesi ve Octagon Türkiye Başkanı Serdar Gökkaya’dan geldi. İçişleri Bakanlığı ve Gökkaya öncülüğünde, 45 kişilik doktor ve hemşirelerden oluşan sağlık ekibi depremzedelerin yaralarını sarmak için Türkiye'ye getirildi.
Türk halkı, madencileri sosyal medyada kahraman ilan etti
Türkiye’nin kalbi, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04:17’den beri Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin yıktığı 10 ilde atıyor.
Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı, Sakarya'lı İş Adamı Ömer Faruk Birinci Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrası yıkımların yaşandığı Hatay ve Köylerinde, Depremde hayatını kaybeden ailelere Poyraz Timi ve Çalışma Arkadaşları ile birlikte ellimizden geldiğince Yaraları hep birlikte sararıyoruz.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin arama kurtarma faaliyetlerine katılan ekibi saatler önce 88'inci ve sonra 96'ıncı saatlerde enkazın altından Yunus Akgül ve Alper Saçma'yı kurtararak bir gecede iki mucizeye şahitlik etti.
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Deprem Bölgesindeki illerden Hatay 'da depremzedelere ve kahraman askerlerimize, günlük sıcak çorba ve sandviç ikramında bulunmak üzere gönderilen mobil yemek karavanı her gün yaklaşık 5000 kişiye hizmet veriyor.
6 Şubat 2023 saat 04.17’de Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen ilk deprem ve ardından Elbistan merkezli 7.6 şiddetindeki ikinci depremle merkez üssü Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır ve Adana başta olmak üzere 10 ilimiz etkilendi. Depremden sağ olarak kurtulan binlerce vatandaşımızı yalnız bırakmayan Arabica Coffee House; bölgeye başta ekmek ve su olmak üzere yüklü olarak temel gıda, hijyen kiti, çorba, sıcak içecek, ilaç ve bebek bezi taşıyan iki adet kamyonet, bir gezici kafesi olan driver aracı ve üç adet binek araç gönderdi.
Dikkat! Bilgilendirmek isterken çocuklarda kaygı oluşturabilirsiniz…
Ebebeynler tarafından haberlerden uzak tutulmak isteniyor ancak çocuklar da deprem gerçeği ile karşı karşıya kalıyor. Çocukların yaşına ve gelişimlerine uygun şekilde depremin anlatılması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, mantıksal düşünce becerileri henüz gelişmemiş olan 2-7 yaş arası erken dönemdeki çocuklarda deprem farkındalığı oluşturmaya çalışmanın onlarda kaygı bozukluğuna yol açabileceğini ifade ediyor. Depremin çocuklara oyunlarla anlatılabileceğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, “Çocuklara öncelikle ebeveynler tarafından güvende oldukları anlatılmalı ve hissettirilmeli. Ebeveynler çocuklar yanlarındayken yorumlarına dikkat etmeli ve çocukların da duygularını anlatmalarına fırsat verilmeli. Normal yaşam rutinleri korunmalı ve isterlerse yardım gönderebilecekleri söylenerek yapıcı seçenekler sunulmalı” dedi.
Gönüllü olarak bir araya gelen Silivri Belediyesi Mahalle Evi kadın kursiyerleri, depremzedeler için kışlık kıyafet dikiyor. Aldıkları dikiş eğitimini değerlendirmek istediklerini söyleyen kursiyerler, “Depremzedeler için biz ne yapabiliriz dedik ve elimizde olan kumaşlarla depremzedelere kıyafet dikmeye başladık. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüz.” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem büyük üzüntüye ve yıkıma sebep oldu. Toplam 10 şehirde etkisini gösteren deprem, binlerce can kaybına, yaralanmalara neden olurken yaşananların ardından tüm Türkiye bölgeye yardım ulaştırmak için seferber oldu.
Deprem bölgelerine yönelik yardım faaliyetlerinde teyakkuzda olan Hendek Belediyesi; Belediye personeliyle birlikte gönüllü 27 iş makinası operatörünü deprem bölgesine gönderdi. Ayrıca iş makinesi ve konteyner evleri taşıyan araçlar Hendek’ten yola çıktı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, başlattığı yardım kampanyası kapsamında şu ana kadar yardımları taşıyan 25 yardım tırı ile enkaz kaldırma, arama kurtarma faaliyetlerine katılacak 124 personel ve 55 aracın afet bölgesine gönderildiğini açıkladı.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan, kalplerimizi ve dünyayı sarsan, son derece yıkıcı şiddetteki depremlerin yaşandığı afet bölgesine Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sakarya İl Temsilciliği tarafından enerji istasyonu olarak kullanılması için İcathane tırı gönderildi.
Serdivan Belediyesi, deprem bölgesine yardım tırı gönderildiğini açıkladı.
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Serdivanlı hemşehrilerimiz seferber olmuş şekilde canı gönülden yardımlarını ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu konuda duyarlı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Depremin ardından 66 kişilik UMKE ve Acil Sağlık Hizmeti personeli bölgeye yollayan Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, gönüllü olarak bölgeye gitmek isteyen 160 kişilik sağlık personelini deprem bölgesine gönderdi.
ÇADIR VE BATTANİYE SEVKİYATI SÜRÜYOR
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen ve 10 ili etkileyen büyük depremin ardından Kızılay’ın bölgeye sevk ettiği çadırlar, Mehmetçiğin ve gönüllülerin destekleri ile kurulmaya başlandı. İlk etapta bölgeye sevk edilen 10 bin kişilik çadırların yanı sıra merkez depolar ve çevre illerden çadır, battaniye, ısıtıcı, kıyafet ve gıda sevkiyatı sürüyor.
Genel Başkan Kınık, sosyal medya hesabından yardımda bulunmak isteyen iş insanları, firmalar ve hayırseverlere dayanışma çağrısında bulunarak ihtiyaç listesi paylaştı. Liste şöyle;
Büyükşehir Belediyesi'nin yaraları sarmak için başlattığı kampanyaya saatler içinde binlerce kişi ulaştı. SASKİ Teknik Birimler Deposu'nda toplanan yardımların bir bölümünü Başkan Yüce ve vatandaşlar deprem bölgesine birlikte uğurladı. Yüce, "Bu acıyı en iyi hissedenler bizleriz. Biz yaşadık, çok kayıplar verdik. O yüzden yardım için ilk biz koşuyoruz. Acımız büyük, rabbim sabırlar versin" dedi.
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü deprem bölgesinde bulunan afetzedeler için bağış kampanyası başlattı.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildi.
Yakın Doğu Oluşumu Hastaneleri’nin doktor ve acil tıp uzmanlarından oluşan 10 kişilik tıbbi yardım ekibi, deprem bölgesine ulaşmak üzere Türkiye yolunda!
Türkiye’de meydana gelen depremlerde arama-kurtarma ve tıbbi yardım çalışmalarına destek vermek üzere Yakın Doğu Oluşum Hastaneleri’nden doktor ve acil tıp uzmanlarından oluşan 10 kişilik ekip deprem bölgesine ulaşmak üzere yola çıktı.
Bugün Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda sivil toplum kuruluşları ve ilgili odaların katılımı ile gerçekleştirilen stratejik koordinasyon toplantısı neticesinde şehrimizin ortak hareket etmesi amacıyla nakdi ve ihtiyaçlar konusunda desteklerin koordineli yapılması kararı alınmıştır.
Bu doğrultuda gönderdiğimiz ilanları (ücretsiz) yayınlamanızı rica eder, Deprem yaşamış bir kentin insanları olarak desteğiniz ve hassasiyetiniz için şimdiden çok teşekkür ederiz.
Ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT, bu sabah (6 Şubat 2023) AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Saat 04.17’de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli gerçekleşen, 10 ilimizi etkileyen, 7.4 büyüklük ve 7 km derinlikteki depremde görev başında.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğündeki depremin hemen ardından harekete geçen Kızılay, personel ve gönüllülerini koordine etti, mobil mutfak ve ikram araçlarını bölgeye yönlendirdi, deprem bölgelerine çadır ve battaniye sevki yaptı ve acil ihtiyaçlara karşı kan sevki gerçekleştirmeye başladı.
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem, büyük yıkıma yol açtı. Sabaha karşı 04.17’de Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Adana, Osmaniye, Hatay ve Mersin başta olmak üzere çok geniş bir bölgede hissedilen deprem can kayıplarına neden oldu. Deprem anında soğukkanlı olunmasının önemini vurgulayan uzmanlar, camdan veya balkondan atlamak yerine deprem anında güvenli ve büyük bir eşyanın yanında ‘çök, kapan, tutun’ davranışını yapmak gerektiğini belirtiyor. İSG Uzmanı Dr. Nuri Bingöl, büyük eşyaların sabitlenmesini, delici ve kesici aletlerin kapalı yerlerde tutulması gerektiğini vurguladı.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrası MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı başkanlığında MÜSİAD Kriz Masası oluşturuldu. Afet bölgesindeki şubelerden gelen acil ihtiyaç talepleri kriz merkezinde toplanarak koordinasyon halinde yetkili makamlara iletiliyor.
CHP AFET KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANI AHMET AKIN:
‘YARALARI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ’
Türkiye’de 10 kentte vatandaşların yaşamını yitirmesine neden olan deprem faciasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın başkanlığında Genel Merekezi’nde Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Kahramanmaraş merkezli deprem felaketini en az hasarla atlatmak için tüm gücümüzle milletimizin yanındayız” dedi.
Korku, irkilme ve ağlama belirtileri uzun sürüyorsa uzmana başvurulmalı…
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Adana, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Hatay, Kilis ve Diyarbakır’da da şiddetli bir şekilde hissedilen deprem tüm ülkede üzüntü ve korkuya neden oldu. Depremin güçlü, şiddetli ve ciddi bir hasara neden olması halinde toplumda psikolojik travmaya yol açabileceğini belirten uzmanlar, ilk dakikalarda yaşanan şokun çaresizlik hissiyle birlikte pencereden atlamak gibi tehlikeli kurtuluş yollarının seçilmesine neden olabildiğini ifade ediyor. Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Semra Baripoğlu, “Sürekli korku, irkilme, uyku bozukluğu ve ağlama gibi belirtiler Travma Sonrası Stres Bozukluğu’nu işaret ediyor. Uzun sürmesi halinde mutlaka uzmandan destek alınmalı” tavsiyesinde bulundu.
06.02.2023
1.341
Çerez Tercihleriniz
Sitemizin çalışması için zorunlu çerezleri kullanıyoruz. İzin verirseniz
ziyaret istatistikleri ve ilgi alanınıza uygun reklam gösterimi için de
çerez kullanmak istiyoruz. Tercihinizi dilediğiniz zaman
Çerez Ayarları'ndan değiştirebilirsiniz.
Ayrıntı için Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni.
Zorunlu Çerezler
Oturum, güvenlik ve tercihlerinizin hatırlanması için gereklidir. Bu çerezler olmadan site çalışmaz, bu yüzden kapatılamaz.
Analitik Çerezler
Hangi haberlerin okunduğunu ve sitenin nasıl kullanıldığını anlamamızı sağlar. Toplu istatistik üretilir, kimliğiniz tespit edilmez.
Reklam Çerezleri
Reklamların ilgi alanınıza uygun seçilmesi ve aynı reklamın tekrar tekrar gösterilmemesi için kullanılır.