Fısıltı HABERLERİ
HV
02 MAYIS Perşembe 00:52

Nasıl Kilo Verilir?

Gizem İlayda Çakmak ( YAZAR )
Gizem İlayda Çakmak ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 10-10-2022 12:45

Nasıl Kilo Verilir?

1. İnanmak:

Bunu yapabileceğine koşulsuz inanmalısın. O kiloları alırken yaptıklarının tam tersini yaptığını düşün. Filmlerde geri sarma vardır ya , onun gibi.

Bunu yapmak zor değil. Kilo almanın sebebi normalden çok yemen değil mi? Diğer insanlardan biraz daha fazla yemen sorun. Yapman gereken tek şey diğerleri gibi olmak. Gözünde büyüteceğin bir şey değil.Bak bir etrafına. Kilo problemi olmayan insanlara bak. İstediklerini yemiyorlar mı? Sence onlar hamur işleri , şerbetli tatlılar , çikolatalar , atıştırmalıklar yemiyorlar mı? Yiyorlar değil mi , işte sende öyle olacaksın. Sadece biraz aşırıya kaçmıştın ve bunu dengeleyeceksin. O yüzden korkma.

Başlarda zor gelebilir elbette. Bir alışkanlık bu sonuçta. Ama direnmelisin. Düşsen de tekrardan kalkmalısın , pes etmemelisin. Bir süre sonra her şeyi düzene koyabildiğini göreceksin. Alışkanlığın değişmiş olacak çünkü.

Kendini her gün motive et. Düşün etrafındaki insanların sana olan bakışlarını. Sana nasıl bakıyorlar? Hatta sana neler söylüyorlar? Arkandan konuşuyorlar mıdır? Bunları düşün. Ve kendine buradan güç al. Onlara göstereceğini söyle kendi kendine. Sonra onların sen bunu başardığın zamanki yüz ifadelerini düşün. Sana olan sözlerindeki , davranışlarındaki , bakışlarındaki değişimi düşün. Şaşkınlıklarını düşün.

Kendini her gün motive et. Seni destekleyenler varsa onları düşün. Yapabilirsin dediklerinde sana olan inançlarını düşün. Onlar sana inanıyorken sen nasıl kendine inanmazsın ki? Belki de sende senin kendine göremediğin bir ışık görmüşlerdir , belki de bir bildikleri vardır? Onlardan güç al. Sana olan desteklerinden güç al. Onları gururlandırmak iste.

Yine de , her şeye rağmen tek başına olduğunu da unutma. Bu senin vücudun. Kontrol sende. Sen ne dersen , ne istersen o olur. İsteklerinin ve yaptıklarının neler getirebileceğini de unutma.

-Diyetisyen Gizem İlayda Çakmak
-Instagram: @floragizemi
-Twitter: @dyt_floragizemi

YORUMLAR