Fısıltı HABERLERİ
HV
17 MAYIS Cuma 17:23

MIŞ GİBİ GÜNÜ KURTARMAK

Esma Müjgan Çelikkol  ( YAZAR )
Esma Müjgan Çelikkol ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 30-04-2024 15:56

MIŞ GİBİ GÜNÜ KURTARMAK
İktidarın Yeni hazırladığı Demokratik Anayasa Taslağı konusunda mutabakat arayışları sürüyor. Umarım oldu bittiye gelmez. 
Milli eğitimimiz de ise Müfredat Değişikliği yani Öğrenim Programı değişikliği taslağı paylaşıldı, bir hafta içinde incelenip fikir belirtilmesi istendi. Taslağı hazırlayanların verdikleri inceleme süresi bile 11 yıldır hazırlık için zaman hazırladıklarını söyledikleri taslak için göstermelik.
Müfredat ya da öğretim programı, eğitimin bir programa bağlanmasıdır. Öğretim veya eğitim planı için kullanılır. Öğretim programı; hangi konuların öğretileceğini, bunun hangi sırayla verileceğini ve bir konunun üstünde ne kadar durulacağını açıklar. 
22 yıllık iktidarları boyunca defalarca eğitim programı değişikliği yapılmıştır. Hiçbiri amaçları doğrultusunda isteklerini yerine getirmedi ki değişiklikte ısrara devam ediyorlar .  Büyük bir çaba var laikliği ortadan kaldırmak yolunda. Bütün ilk, orta öğretim okulları imam hatip okulu oldu, çocuklarımızın, gençlerimizin yurtları-kursları tarikat cemaatlerin ellerinde, ÇEDES Projesinde imam-vaiz camiden sonra okullara girdi. 
Deniyor ki:" Bu Dünya'nın önemi yok, kendinizi öbür dünyaya hazırlayın, anlamını bilmediğiniz dualarınızı edip, aç sefil, bu dünya nimetlerinden yararlanmadan dua ederek ömrünüzü geçirin cenneti kazanın! 

İktidar dur durak bilmiyor amacı doğrultusunda koşturuyor.

İtiraz etmeyin itaat edin. Bize cennete gidecek halk lazım,  aydın, haklarını savunmasını bilen uyanık, sorgulayan araştıran halk gerekmez!"
Vur ensesine al ağzından lokmayı.

Sarayda dakikada bir asgarî ücret harcanırken,  asgarî ücretli emekçiye,  hak talep etmek isteyenlere,  1 Mayıs' ta Taksim meydanında toplantı ve gösteri yürüyüşleri yapmak isteyenlere "meydana  çıkamazsınız" deniyor.

Muhalefetin görevi bu oyunları bozmak! Ancak mecliste çoğunluk iktidarda. Halkın talebi ve yararı doğrultusunda ne önerge götürülse iktidar oyları ile red ediliyor. 
Hoş muhalefetin istekleri de günü kurtarma çabası görünümünde bana göre. Başvurular yetersiz çalışmalarla yapılıyor. Asgarî ücret talepleri , sendikaların  toplu sözleşmeleri tam bir tiyatro oyunu. İktidarın isteği ile sonlanan toplantılar.

Hele açlık sınırının yarısı kadar geliri ile sürünen emeklilerden sözedersek;  Muhalefet "Neden bu kadar azaldı emeklilerin geliri? Problem  nedir? Gerçek çözüm nasıl olmalı? " demeden,  gerkli incelemeyi yapmadan,  kulaktan dolma bilgilerle iktidardan talepte bulunuyor. 
 " En düşük emekli aylığı asgarî ücret kadar olsun!" 
Emekli sendikaları da aynı istekte bulunuyor ne yazık ki!
Bu istek çok yanlış, bir kere asgarî ücret doğru tesbit edilmemişki onu baz alalım.
Bu iktidar işe başladığında en düşük emekli aylığı asgarî ücretin 1,4 katı idi. 22 yıl içinde iktidar emeklinin aleyhine maaşını azaltan yasa çıkardı.(5510 s. y. 2008 yılında) TÜİK ile belirlenen düşük enflasyon da baz alınarak verilen maaş artışları ile emeklinin yıllarca cebinden parası çalındı ve sonunda milletvekili 200 binin üstünde maaş alırken 10 bin ₺ ile sürünüyor.  

Gerçek çözüm 2008 yasasının iptali, ayrıca ENAG'ın gerçek enflasyonu dikkate alınarak maaşların belirlenmesidir. En önemlisi de 22 yıldır emekliden çalınanların tazminat olarak ödenmesidir. 

Bunları ilk kez yazmadım, defalarca yazdım. Bu nedenle oy verdiğim, üyesi olduğum partimi de çok hatalı buluyorum. Günü kurtarma talebi "Emeklinin maaşı asgarî ücret kadar olsun " istekleri bu konuda hiçbir çalışma yapmadıklarını, işin özüne inmediklerini açıkça gösteriyor. Cumhurbaşkanı ile yapacakları görüşmeye giderken daha iyi çalışma yapmaları gerektiğini bilmeleri, günü kurtarmanın mağdurlara daha fazla zarar verebileceğini düşünmeleri gerekmektedir.
Milletvekili olanlar unutmamalıdırlar ki  (almakta olduğunuz çok yüksek maaşlarınızla) halkın haklarını savunun diye halk sizleri seçti ve Meclise gönderdi. Zannetmeyin ki oylarını geri alamaz! Günü kurtarmak yerine halk için gerçek çözüm getirecek taleplerde bulunun ! derim.  
Bugün 38 ülke ile birlikte Türkiye'de de ilk kez “World Wish Day” olarak bilinen “Dünya Dilek Günü” kutlanmaya başladı. Bundan tam 38 sene önce hayati tehlike taşıyan bir hastalığı bulunan Chris'in dileği Amerika'da gerçekleştirilmişti.
29 Nisan Dünya Dilek Gününüzü, dileklerinizin yerine gelmesi dileklerimle kutlarım.
Esma Müjgan Çelikkol /29.04.2024

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ANNELER GÜNÜ BAYRAM KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER! Emeklilerin hesap kesme günü 31.03.2024 Yerel Seçimleri olabilir.  HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!