CHP'DE YENİ SÜREÇ: İHÂNETİ DEŞİFRE, DEVLETİ TAKİP VE KONTROL, MİLLÎ DEĞERLERE SAYGI İLE YENİDEN YAPILANMA VE SOSYAL ADALET…

Halil MERT Emekli Yarbay ( YAZAR )

08-08-2026 10:27

CHP'DE YENİ SÜREÇ:

İHÂNETİ DEŞİFRE, DEVLETİ TAKİP VE KONTROL, MİLLÎ DEĞERLERE SAYGI İLE YENİDEN YAPILANMA VE SOSYAL ADALET…

 

Ayrıntılı özet buradadır.

https://youtu.be/lqUubsyCtaY 

 

Türkiye'de demokrasinin sağlıklı işlemesinin en temel şartlarından biri, güçlü bir iktidarın yanında güçlü ve sorumluluk sahibi bir muhalefetin de var olmasıdır. Muhalefetin görevi yalnızca iktidarı eleştirmek değildir; aynı zamanda toplumun farklı kesimlerini temsil etmek, alternatif politikalar üretmek ve devletin geleceğine ilişkin vizyon ortaya koymaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin son yıllarda yaşadığı dönüşüm ve sonrasında ortaya çıkan gelişmeler, yalnızca CHP açısından değil, Türk siyasetinin geleceği açısından da dikkatle değerlendirilmesi gereken bir süreçtir.

Son genel seçimlerde ulaşılan %48’i aşkın oy oranı, CHP tarihinin en kritik kitlesel başarılarından biridir. Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü ve tecrübeli bir siyasi aktör karşısında çok farklı düşünce gruplarını aynı masada toplamak, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinin önemli bir birleştirici başarısıydı. Ancak seçim sonrası elde edilen bu başarının üzerine çökme gayretleri ve parti içi dinamiklerin istismarı, kurumsal yapıda ciddi bir sınav doğurmuştur.

 

Seçim Sonuçları Hafife Alınmamalıdır…

Son genel seçimlerde CHP'nin ulaştığı yüksek oy oranı, parti tarihinin en dikkat çekici başarılarından biridir. Seçim kazanılamamış olsa da %49 toplumsal desteğin oluşması fevkâlade bir sonuçtur.

Bu sonucun arkasında farklı siyasi eğilimleri aynı masa etrafında buluşturma çabası önemli rol oynamıştır. Bu yönüyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapsayıcı siyaset anlayışı, Türk siyasetinde üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir tecrübe olarak değerlendirilmelidir.

 

Liderlik Sadece Seçim Kazanmak Değildir…

Siyasette liderlik yalnızca seçim kazanmakla ölçülmez. Bazen çok farklı dünya görüşlerine sahip insanları ortak hedeflerde buluşturabilmek de önemli bir liderlik göstergesidir.

Türkiye gibi kutuplaşmanın yüksek olduğu bir ülkede bu kolay başarılabilecek bir iş değildir.

Bununla birlikte CHP içerisinde yaşanan liderlik değişimi ve parti içi ayrışmalar, muhalefetin enerjisinin önemli ölçüde iç mücadelelere yönelmesine neden olmuştur.

 

İç Sızmalar ve Temizlenme Süreci…

CHP bünyesine zamanla nüfuz eden, parti geleneklerine yabancı ve kişisel ikbal odaklı yapıların yarattığı tahribat, son ayrışmalarla birlikte tamamen netleşmiştir. 

Parti içindeki ahlâki ve kadrosal arınma, aslında CHP'nin geleceği için büyük bir temizlik fırsatıdır. CHP’ne darbe yapmaya çalışanların Yeni Parti Süreci tıpkı 15 Temmuz gibi arınma ve yeniden yapılanma fırsatıdır. CHP’den ayrılan kadroların veya İYİ Parti gibi alternatiflerin MHP gölgesinden çıkamayarak toplumsal karşılık bulamaması, CHP'nin hâlâ ana muhalefet merkezi olduğunu göstermektedir. Bu aşamada partiyi kaosa sürükleyecek aceleci bir erken kongre yerine, sükûnetle kurumsal bütünlüğü korumak esastır. Ayrıca toplumun kabul edeceği bir liderde hazırlanmalıdır.

 

CHP'nin Önündeki En Büyük Fırsat…

Her siyasi kriz aynı zamanda yeni bir başlangıcın kapısını açabilir. Bugün CHP'nin önünde önemli bir fırsat bulunmaktadır. Bu fırsat; polemik üreten değil, çözüm üreten... Kimlik siyaseti yapan değil, ortak gelecek inşa eden... Devlet kurumlarını yıpratan değil, daha iyi çalışmasını isteyen... Milli meselelerde ortak tavır geliştirebilen bir muhalefet anlayışını inşa edebilmektir.

Türkiye'nin ihtiyacı tam da budur.

 

Milli Muhalefet Anlayışı…

Muhalefetin millî olması, iktidarla aynı düşünmesi anlamına gelmez. Tam tersine;

• Devletin bekasını siyaset üstü görmek,

• Terörle mücadelede ortak tavır almak,

• Savunma sanayiinin gelişmesini desteklemek,

• Dış politikada Türkiye'nin çıkarlarını öncelemek,

• Ekonomi, eğitim ve hukuk alanlarında daha iyi alternatifler üretmek, milli muhalefetin temel özellikleri arasında sayılabilir.

Bu anlayış toplumun geniş kesimlerinde karşılık bulabilecek bir siyaset zemini oluşturabilir.

Milli Muhalefet Ekseninde Yeni Strateji… CHP’nin toplum nezdinde sarsılmaz bir güven inşa edebilmesi için iki temel alanda somut irade göstermesi gerekmektedir:

• Toplumsal Kucaklaşma ve Helalleşme: 28 Şubat döneminin katı ve ötekileştirici laiklik anlayışı kesin bir dille reddedilmeli; milletin inancı, töresi ve manevi değerleriyle barışık "HELALLEŞME" çizgisi kararlılıkla sürdürülmelidir.

• Milli Projelere Sahip Çıkma: Savunma Sanayisindeki stratejik projeler (örneğin HÜRJET gibi milli havacılık adımları) yakından takip edilmeli, projelerdeki aksamalara karşı yapıcı ve denetleyici bir tutum sergilenerek milli duruş tahkim edilmelidir.

 

Savunma Sanayii Muhalefetin de Gündemi Olmalıdır

Türkiye'nin son yirmi yılda en önemli başarı alanlarından biri savunma sanayiidir.

Muhalefetin görevi bu projelere kategorik biçimde karşı çıkmak değildir. Tam tersine; Projelerin gecikmesini, Kaynak kullanımını, Şeffaflığı, Verimliliği, Uluslararası rekabet gücünü yakından takip ederek kamuoyu adına denetim yapmasıdır.

Böyle bir yaklaşım hem devlete hem millete katkı sağlar.

 

Toplumla Güven İlişkisi Yeniden Kurulmalıdır…

CHP'nin geçmişte farklı toplumsal kesimlerle kurduğu mesafe uzun yıllar tartışılmıştır.

Son dönemde dile getirilen "HELALLEŞME" yaklaşımı ise bu açıdan önemli bir siyasal açılım olarak değerlendirilmiştir. Toplumun inançlarına, Geleneklerine, Kültürel değerlerine, Yaşam biçimlerine saygılı bir siyaset dili, CHP'nin toplumla kuracağı güven ilişkisini güçlendirebilir.

 

Yeni Dönemde Nasıl Bir Lider?

Bugün CHP'nin yalnızca yeni bir genel başkana değil, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı bulunmaktadır. Türkiye'yi iyi okuyan, Cumhuriyet'in kurucu değerlerini bilen, Atatürk'ün devlet anlayışını doğru yorumlayan, Toplumun inanç dünyasını anlayabilen, Gençlerle iletişim kurabilen, sosyal ve üreten devletle ilgili somut çözüm önerileri olan, Devlet yönetimi konusunda güven veren, Kutuplaşmayı azaltabilecek bir lider profili, partinin geleceği açısından belirleyici olacaktır.

Geleceğin Liderliği ve Temiz Kadrolar

Yıkıcı polemiklerden uzak duran, akılcı ve kucaklayıcı bir milli muhalefete her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. CHP, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlıkçı ruhunu ve milletin değerlerini doğru özümsemiş, toplumda karşılığı olan lider adaylarını öne çıkarmalıdır. Yaşanan bu sarsıntılı süreç, özür dileyebilen ve samimi kadrolarıyla kenetlenen CHP için yeniden yükselişin anahtarı olacaktır.

 

Sonuç

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin en köklü siyasi kurumlarından biridir. Bu nedenle parti içinde yaşanan her gelişme yalnızca CHP'yi değil, Türk siyasetinin tamamını etkiler.

Önümüzdeki dönemde CHP'nin enerjisini iç tartışmalardan çok Türkiye'nin gerçek meselelerine yöneltmesi; ekonomi, eğitim, hukuk, teknoloji, savunma sanayii ve sosyal politikalar konusunda güçlü alternatifler üretmesi hem parti hem de Türk demokrasisi açısından önemli kazanımlar sağlayabilir.

Güçlü iktidarlar kadar, güçlü ve sorumluluk sahibi muhalefetler de demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Türkiye'nin geleceğinde rekabetin kişiler üzerinden değil; proje, vizyon ve devlet ciddiyeti üzerinden yürütülmesi hem siyasal sistemin kalitesini artıracak hem de toplumsal uzlaşının güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

 

Lisân-ı münasiple; 

CHP son genel seçimlerde %49 gibi çok yüksek bir oy aldı. Bana göre CHP tarihinin en başarılı seçimlerinden birini geçirdi. Baktığınızda Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir siyasi olarak en büyük şanssızlığı karşısında Recep Tayyip Erdoğan gibi büyük bir siyasi aktörün ve figürün olmasıdır. İlker Başbuğ Paşa'nın da ifade ettiği gibi çok iyi örgütlenen FETÖ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün karşısına da Recep Tayyip Erdoğan'la çıkarak 15 Temmuz darbesi akamete uğratılmıştır. Yani Recep Tayyip Erdoğan gibi her anlamda liderlik vasfı yüksek bir adama muhalif olmak ve %49 oy almak fevkalade büyük bir başarıdır. 

Bunu yaparken de çok farklı düşünce gruplarını bir masa etrafında toplamayı başarabilmiş bir siyasi lider Kemal Kılıçdaroğlu. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun en büyük problemi Ekrem İmamoğlu gibi mazisi karanlık hatta Cumhuriyet Halk Partisi geleneğinden gelmeyen bir adamı siyaset sahnesinde etkinleştirmesidir ki bu da onun tamamen kendinden kaynaklanmadığını değerlendiriyorum. 

%49 seçim başarısının üzerine Ekrem İmamoğlu çökmek istemiştir. 15 Temmuz Darbesi Türkiye için ne ise Cumhuriyet Halk Partisi için de Yeni Parti Darbesi hemen hemen aynıdır. Hatta yeni partidekilerin de süreçleri aynen FETÖ'nün ülkedeki süreci nasılsa Yeni Parti’lilerin de Cumhuriyet Halk Partisi içindeki süreçleri benzerdir. 

Önce sinsice nüfuz ettiler, çoğaldılar, kadroları ele geçirdiler ve genel kurulla Kemal Kılıçdaroğlu'nu kendilerince devirdiler. Bu yetmedi özellikle yerel yönetimlerde ahlaksızlıkları da ayyuka çıkınca bu defa tıpkı 15 Temmuz gibi canhıraş bir saldırıyla Yeni Parti’yi kurdular. 

Tabii şu anda Yeni Parti kurucularının bütün oyunları ve tezgâhları bir bir ortaya çıkıyor. Burada esas olan Cumhuriyet Halk Partisi çok aktif olarak FETÖ-Yeni Parti ilişkisini deşifre etmesidir. Tarık Toros vb., FETÖ'cü silahşorlar şu anda Yeni Parti'ye methiyeler düzmekte ve açıktan desteklemektedirler. Çünkü FETÖ'nün yeni mücadele şekli Türkiye'de siyasette etkinleşmedir. 

Bunu da gördüğüm kadarıyla Yeni Parti ile yapmaya çalışıyorlar. Bu resmi Cumhuriyet Halk Partisi topluma göstermelidir. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılıp da kısmen başarılı olan bir tane siyasi var, o da Bülent Ecevit. Şu anda partisinin geldiği durum ortadadır. Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılan hiçbir siyasi hareket başarılı olamamıştır. Bu ayan beyan ortadadır. Şu anda da anketlerde Cumhuriyet Halk Partisi hala ikinci parti durumundadır. Bu da yine topluma mesaj olarak sürekli verilmelidir. 

 

Ülkede gerçek anlamda milli bir muhalefete ihtiyaç vardır. Ülkedeki polemik ve ötekileştirmeden uzak, akılcı ve kucaklayıcı milli bir muhalefet hareketi. 

Cumhuriyet Halk Partisi bu mihvere oturmalıdır. 

İYİ Parti bunu denemiştir fakat görünen o ki toplumda karşılık bulamıyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nden ayrılan siyasi kadroların bu büyük gölgenin dışına çıkması, gölgenin dışına çıkması zor görünüyor. Dolayısıyla milli muhalefet anlamında ümit Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu görünmektedir. 

 

Bazı örnekler vermek istiyorum. Mesela Savunma Sanayiinde HÜRJET'in direktörü görevden alındı, projeler yavaşlatılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi sadece savunma sanayiindeki projeleri takip etse, inanın ve bu ciddi takibini hissettirse toplumda CHP algısı tamamen değişir. 

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi 28 Şubat'ın laikliğini ve o dönemde yapılanları kesinlikle reddetmeli ve bu anlamda daha önceden Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplumla HELALLEŞME ile ilgili çok güzel söylemleri vardı, bu söylem üzere devam etmelidir.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin içine sinsilikle çöreklenenlerle ilgili de kendi seçmenlerinden ve teşkilatlarından ÖZÜR dilemişti. Bu özrünü yine artırarak ve örneklendirmelerle devam ettirmelidir. Dolayısıyla esasında Yeni Parti'nin kuruluş süreci, Cumhuriyet Halk Partisi'nin içindekilerin daha net, daha doğru siyaset yapmasını kolaylaştırmak için çok büyük bir temizlik olmuştur. Bu temizlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde kalan samimi insanların herhangi bir suçu, vebali yoktur. Tıpkı FETÖ'cüler gibi Yeni Partililer de azmış, her türlü şımarıklıkları, ahlaksızlıkları, hırsızlıkları ayyuka çıkmıştır. Bütün bunları toplumun gözünün önüne sermek iktidarın ya da Cumhuriyet Halk Partisi'nin karşısındaki siyasi hareketlerin değil, bizzat Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi görevi olmalıdır. 

Kemal KILIÇDAROĞLU bu yönüyle kucaklayıcılığına, kavrayıcılığına devam etmelidir. Şu anda yine CHP'ye yaptırılacak en büyük yanlış erken kongredir. Bunun yerine Cumhuriyet Halk Partisi kendi içinden liderlik vasıfları yüksek, rahmetli Atatürk'ü de iyi anlamış, toplumun töresi, terbiyesi, inancını da doğru anlamış, toplumda karşılığı olan bir yeni lider adayını ivedilikle öne çıkarmaya başlamalıdır. 

Yeni süreç Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve büyük Türk Milleti’ne hayırlı olsun. 

 

E. Yb. Halil MERT

Strateji ve P/H. Uzmanı

 

KURT KIŞI GEÇİRİR, AMA YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ.

https://www.youtube.com/@YbHalilMERT

https://twitter.com/YbHalilMERT

DİĞER YAZILARI ENVER PAŞA: BİR İMPARATORLUĞUN SON BÜYÜK İDEALİSTİ BİR ŞEHADET YIL DÖNÜMÜNDE ENVER PAŞA’YI ANLAMAK MEFKÛRELERİN VE HAKİKATLERİN SINIRINDA BİR ÖMÜR… 01-01-1970 03:00 DİNİ KULLANMAK: İSLÂM DÜNYASI’NIN TAASSUP, MEZHEPÇİLİK VE SİYASİ İSTİSMARLA İMTİHANI… DİNİN İSTİSMARI, TAASSUP KISKACI VE BİRLİK ZARÛRETİ:  COĞRAFYAMIZ PRANGALARINDAN NASIL KURTULUR? 01-01-1970 03:00 TERÖRSÜZ TÜRKİYE Mehmetçiğin Zaferi Millî Mutabakatla ve Birlikle Geleceğe Taşınmalıdır… Kürtler, Büyük Türk Milleti’nin soydaşı ve gardaşıdır. TERÖRSÜZ TÜRKİYE VİZYONU:  01-01-1970 03:00 FETÖ DAHA SİNSİ, DAHA ÖRGÜTLÜ DEVAM EDİYOR… FAİLİ MEŞHURLAR, SİVİL İŞGAL VE SİYASETTE YAPILMAYAN TEMİZLİK… 15 TEMMUZ BİTTİ Mİ? YOKSA FETÖ SADECE YÖNTEM Mİ DEĞİŞTİRDİ? FETÖ’SÜZ TÜRKİYE=TERÖRSÜZ TÜRKİYE 01-01-1970 03:00 İDEOLOJİK KÖRLÜKTEN MİLLİ DİRİLİŞE: 15 TEMMUZ, İHANETİN ANATOMİSİ VE SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ SABOTAJLAR… 15 TEMMUZ BİR ASKERÎ DARBE DEĞİL, DEVLETE KARŞI İSYAN VE İHANET KALKIŞMASIDIR… 01-01-1970 03:00 ASKERİ DARBE NE Kİ!.. ZİHİN, DÜŞÜNCE VE FİKİR DARBELERİNİN YIKICI ETKİSİ FİTNEDİR, BÖLÜCÜLÜKTÜR, HATTA DOĞRUDAN İHÂNETTİR. 1969 KIRILMASINDAN FETÖ’YE,  SİVİL İHANETLERDEN "SIZDIRILMIŞ DEVLET" TEHLİKESİNE… 01-01-1970 03:00 TARİHSEL HAFIZA VE SARSILMAZ BAĞLAR: SREBRENİTSA'NIN YIL DÖNÜMÜNDE BOSNA-TÜRKİYE KARDEŞLİĞİ SREBRENİCA'YI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ 01-01-1970 03:00 Türkiye’nin En Kritik Yol Ayrımı:  01-01-1970 03:00 JEOPOLİTİK FIRTINANIN EŞİĞİNDE NATO ZİRVESİ:  PRESTİJİN ÖTESİNDE BİR GERÇEKLİK/RİSK/FIRSAT SINAVI 01-01-1970 03:00 MÖ 209… "KARA KUVVETİ KURULUŞU" DEĞİLDİR. 01-01-1970 03:00 KUŞAKLAR ARASI KÖPRÜ: AİLE BİRLİĞİ, TECRÜBE VE BABALAR GÜNÜ 01-01-1970 03:00 MİLLİ SAVUNMA SANAYİİ’NİN GÖRÜNMEYEN CEPHESİ: LİYAKÂT, YÖNETİM VE BEKA SORUNU… SAVUNMA SANAYİİNDE RİSKLER VE DEVLET AKLININ İKAZI 01-01-1970 03:00 MİLLÎ EKONOMİ: GÜÇLÜ VE BÜYÜK TÜRKİYE'NİN OMURGASI Milli Gücün Mihengi; Tam Bağımsız ve Güçlü Ekonomi "Çalışan, Üreten, Tasarruf Eden ve Birlik İçinde Hareket Eden Milletler Kazanır." 01-01-1970 03:00 ORMAN YANGINLARI VE YEŞİL VATAN GÜVENLİĞİ:  MİLLÎ GÜVENLİĞİN YENİ CEPHESİ. ASİMETRİK TEHDİTLER VE MİLLİ GÜVENLİK STRATEJİLERİ 01-01-1970 03:00 KURBAN BAYRAMI…  PAYLAŞMANIN, YAKINLAŞMANIN VE KARDEŞLİĞİN BAYRAMI 01-01-1970 03:00 Siyasi Hesapların Ötesinde Bir Diriliş:  19 Mayıs’ın Kadim ve Milli Ruhu 01-01-1970 03:00 İdeolojik Prangalardan Arınmak… 01-01-1970 03:00 ŞEFKÂT VE MERHAMET TİMSALİ; ANA GİBİ YÂR OLMAZ.. ANAM, ANNELER, VEFÂ ÂBİDELERİ… 01-01-1970 03:00 TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ: ANMAKLA YETİNENLER VE GELECEĞİ KURANLAR 01-01-1970 03:00 TÜRKLÜK TANIMININ GÜNCELLENMESİ VE JEOPOLİTİK GENİŞLEMEYE ETKİSİ 01-01-1970 03:00 BARDAK TAŞTI! TÜRKİYE’DE DEĞERLER SİSTEMİ ÇÖKTÜ… 01-01-1970 03:00 İRAN’IN ZAFERİ, TÜRK KİMLİĞİ VE TÜRK DÜNYASI’NDA, İSLÂM ALEMİ’NDE MEZHEPÇİLİK KISKACI. 01-01-1970 03:00 BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ’İ ANLAMAK: BİRLİK, MÜCADELE VE BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİ… 01-01-1970 03:00 TARİH YAZMAK, GELECEĞİ YAZMAKTIR. Manda mı, İstiklal mi? Bunların Tartışıldığı Günleri Unutmayınız 01-01-1970 03:00 HİLAFET Mİ, HAKİKAT Mİ? İSLÂM DÜNYASI’NIN SİYASÎ İHTİLÂFLARINDAN BİRİ ÜZERİNE BİR SORGULAMA… HİLAFET İŞLEVSEL MİDİR, NE KATAR? 01-01-1970 03:00 DUYGUSALLIKLA DEĞİL, FERASETLE AYAKTA KALINIR… HARİTA MÜHENDİSLİĞİNİN GÖLGESİNDE TÜRKİYE’YE BÖLGEMİZE KURULAN YENİ TUZAKLAR… TÜRK MİLLETİ’NİN SABRINI ZAFİYET SANANLAR TARİH BİLMEZLER AMA BİZ TARİHİ YENİDEN YAZAR, ONLARA DA GÖ 01-01-1970 03:00 NEVRUZ’DAN ÇANAKKALE’YE: DİRİLİŞTEN DİRENİŞE, DİRENİŞTEN KURTULUŞA TÜRK MİLLETİ… 01-01-1970 03:00 KAN AYNI KAN, VİCDAN AYNI VİCDAN DEVLET EBED MÜDDET İÇİN VİCDANLARA HİTAP! 01-01-1970 03:00 TÜRKİYE–İRAN KARDEŞ DEVLETLERİ İÇİN EMPERYALİZMİN BÜYÜK TUZAKLARI 01-01-1970 03:00 SÖZDE ÇOCUK KATİLLER VE ÇETELER AİLELERİ İLE ŞEHİRDEN KOVULMALI… ŞEHİRLER MEDENİYETİN MERKEZİ Mİ, SUÇ KAYNAĞI VE ALANI MI? 01-01-1970 03:00 İRAN-İNGİLTERE+ABD+İSRAİL... PAKİSTAN-HİNDİSTAN+AFGANİSTAN… MÜSLÜMANLAR CEHÂLETLERİNDE BOĞULUYOR. KİMİN UMURUNDA? 01-01-1970 03:00 İRAN–AMERİKA GERİLİMİ: COĞRAFYANIN AKLI VE TÜRKİYE’NİN SORUMLULUĞU VE ÖNCÜLÜK YAPMASI GEREKEN ALANLAR… 01-01-1970 03:00 BU COĞRAFYA BİZİMDİR Kaos Alanından Sükûn Havzasına: Türk Öncülüğü ve Yeni Bölgesel Denge 01-01-1970 03:00 BAYRAK KRİZİ DEĞİL: BAYRAK İMTİHANI… BU BAYRAKTA TÜRK, KÜRT DEMEDEN BÜYÜK TÜRK MİLLETİ’NİN KANI VAR… 01-01-1970 03:00 SURİYE, IRAK, İRAN, LÜBNAN… S. ARABİSTAN, PAKİSTAN, İSRAİL… NE OLMALI? 01-01-1970 03:00 İRAN… ABD’NİN PEHLEVİ DAYATMASI, PEZEŞKİYAN’IN ÖNEMİ VE TÜRK MİLLETİ FAKTÖRÜ, NADİR ŞAH’IN OSMANLI’YA MEKTUPLARI… 01-01-1970 03:00 VENEZUELA… MADURO… DERSLER… TÜRK MİLLETİ VE DEVLETİ KÂDİMDİR. VENEZUELA İLE TÜRKİYE'Yİ KIYASLAMAK, MADURO İLE ERDOĞAN'I KARŞILAŞTIRMAK CEHÀLET DEĞİL MİDİR? 01-01-1970 03:00 TERÖRİST, HÂİN, VATAN, DEVLET, MİLLÎ MEFKÛRE BİLİNCİNDEN YOKSUN HİÇ KİMSE “BİZDEN!” OLAMAZ. IŞİD TERÖRİSTTİR. HÂİNDİR. YOK EDİLMELİDİR. HER TÜRLÜ FİTNENİN ARKASINDA İNGİLTERE+ABD VARDIR. 01-01-1970 03:00 LİBYA NERESİ Mİ? VATAN! DÜŞEN UÇAK, ŞEHİT KOMUTANLAR VE SÜİKAST ŞÜPHESİ… BİZ NEDEN UÇAK TAHSİS ETMEDİK? 01-01-1970 03:00 ELA RÜMEYSA VE MEHMET AKİF'İN HATIRLATTIKLARI... YA DA AHLÂK YOKSA DİN, AHLÂK YOKSA SİYÂSET OLUR MU? YA DA RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I İSTİSMÀRIN DİBİ... 01-01-1970 03:00 POLİSİMİZİN ŞEHİT EDİLMESİ… BİR SÜRECİN SONUCU DEĞİL Mİ? ASKERİ, POLİSİ, DEVLET MEMURUNU RENCİDE ETMEK DEMOKRATİKLEŞME MİDİR? EN KÖTÜ KÖTÜLÜK, KÖTÜLÜĞE ALIŞMAKTIR. 01-01-1970 03:00 TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ’NDE ANLAYIŞ GÖSTERİLMESİ GEREKENLER; ASKERLER, POLİSLER, KORUCULAR… HATTA TÜM FEDÀKÂR DEVLET MEMURLARI. 01-01-1970 03:00 PAPA DAVETİ, FENER PATRİKHANESİ… İMPARATORLUKLAR MİRASÇISI BÜYÜK TÜRK MİLLETİ NEREDEN BAKMALI? 01-01-1970 03:00 ÖĞRETMENLER MİLLETİN İSTİKBÂL MİMARIDIR. 01-01-1970 03:00 ÖĞRETMENLER ANADIR, ATADIR. ÖĞRETMENLER, MİLLET İSTİKBÂLİNİN MİMÀRIDIR. ÖĞRETMENLER, AİLE VE ORDU İLE MİLLÎ BİRLİK VE BEKÂNIN TEMELLERİDİR. 01-01-1970 03:00 DÜŞEN UÇAĞIMIZ VE ŞEHİTLERİMİZ 01-01-1970 03:00 10 KASIM NE İFÂDE EDİYOR?  İSTİKLÂL HARBİ'NİN ÖNEMİ... T.C. KADİM DEVLETİMİZİN SONUNCUSU DEĞİL Mİ? 01-01-1970 03:00 EZELÎ/EBEDÎ DÜŞMAN İNGİLİZ OYUNLARI VE İÇERİDEKİ MALLARI. 01-01-1970 03:00 BATI KARADENİZ’İN TÜRK TARİHİ VE İSTİKLAL HARBİNDEKİ YERİ, GÜNCEL SOSYAL TUZAKLARA KARŞI BÖLGENİN ÖNCÜ VASFI 01-01-1970 03:00 Bu soruyu neden sormuyorsunuz? 01-01-1970 03:00 Şehid-i Ekber Başbuğ Enver Paşa’ya iftira atanlar analarına kendi geçmişlerini sorsunlar.  01-01-1970 03:00 GAZZE’DE BARIŞ MI? KATİL İNGİLTERE VE IRAK KASABI TONY BLAIR İLE Mİ? 1’İNCİ DÜNYA SAVAŞI DEVAM EDİYOR. UYANIN!.. BU DÜŞMANLIK BİN YILLIK… 01-01-1970 03:00 01-01-1970 03:00 MİLLÎ İNSANLAR. BİRLİK OLUN. KABA TARAFGİRLİK BU TOPRAĞIN VATANSEVER OĞULLARINI BÖLÜYOR. BÖLÜNMEYİN. 01-01-1970 03:00 Devlet... 01-01-1970 03:00 YÜKSEK ASKERÎ ŞÛRA KARARLARI MİLLETİN İSTİKBÂLİDİR. GENERALLERİN İLK VASFI MUHÂRİPLİK OLMALIDIR. 01-01-1970 03:00 ORMANLAR MİLLÎ SERVETTİR, ORMAN YAKANLAR YANSIN! ORMAN BEKÂDIR, SİYASET ÜSTÜDÜR. HESAP SORULMALIDIR! 01-01-1970 03:00 Derin İhanet, Derin Yanıltma: Devlette Yeniden Kadrolaşma Tehlikesi 01-01-1970 03:00 Yanlışa “Dur!” Dememek, İhanete Müsamahakârlıkta Isrardır Türk Milleti Affetmez 01-01-1970 03:00 İran-İsrail Savaşı Eşiğinde: Türkiye Ne Yapmalı? Medeniyet Coğrafyamızda Neler Oluyor? 01-01-1970 03:00 TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ VE STRATEJİK YAKLAŞIM 01-01-1970 03:00 Ülkemizde / Coğrafyamızda Hangi İdeoloji Soru Sorup Cevap Arıyor? 01-01-1970 03:00 Küresel senaryoları yazan ülke ve milletlerden olmalıyız. 01-01-1970 03:00 Gün, ayıp arama günü değil; birlik günüdür. 01-01-1970 03:00 1. DÜNYA SAVAŞI DEVAM EDİYOR. 01-01-1970 03:00 SAVUNMA SANAYİİ, MİLLETİMİZİN NAMUSUDUR. MİLLETİMİZİN SORUMLULUĞUDUR. LAKAYT KALINAMAZ. 01-01-1970 03:00 BUGÜN ÇANAKKALE: YA İSTİKLÂL YA ÖLÜM… BİZE HER GÜN ÇANAKKALE BİZE HER YER ÇANAKKALE… 01-01-1970 03:00 İSTİKLÂL MARŞIMIZI VE BAYRAĞIMIZI HAZMEDEMEYENLER GAFLET, DELÂLET VE HATTA İHANET İÇİNDEDİR! 01-01-1970 03:00 TERÖRSÜZ TÜRKİYE... YENİ AŞAMA... 01-01-1970 03:00 İsrail Dijital Saldırıları.. Türkiye’nin Duruşu... Tarihimizi ve hesap gününü unutmayalım. ( Emekli Yarbay Halil Mert ) 01-01-1970 03:00