Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:37

Akıllı mı, Akılsız mı?

Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 01-08-2023 11:33

Akıllı mı, Akılsız mı?

       Uyandığımda sabah ezanına 9 dakika vardı. Beklediğim mesajlar gelmiş mi diye baktım akıllı telefonuma. Sabahın bu saatinde akıllı dediğimiz telefonda mesajım henüz gelmemişti. Telefonu yerine bıraktım ki sabah ezanına kurulu akıllı telefonum başladı sabah ezanı okumaya. Bu kadar mı güzel, bu kadar mı tatlı, bu kadar mı hoş gelir insanın kulağına, ta gönlünüzü kalbinizi okşuyor tatlı nameler, anlamlı ifadeler, Akif'in dediği gibi, 
  -"Bu ezanlar ki şehâdetleri dinin temeli, Ebedi, yurdumun üstünde benim, inlemeli" olan EZAN-I ŞERİF.
       Ezanı dinlediğimde huşu içinde, dedim ki, 
  -"Benim telefonum başkasının telefonuna benzemez. Benim telefonum akıllı". Bir dakika geçmediki ezan biteli, köyümüzün camisinden kalplere, gönüllere şifa olan, huzur veren sabah ezanı okunmaya başladı, gönlü güzel, kendi güzel, güzel insan tarafından.
       Ezanlardan sonra abdestimi alıp sabah namazının sünnetinden sonra farzını kılmaya başladım, Namazın tamda ortasındayım. Akıllı telefonumda, uyanamazsam diye telefonumu sabah ezanından 15 dakika sonraya ayarladığım ikinci ezan başladı. Aman Allah'ım ne muhteşem bir olay. Üçüncü ezanla birlikte, sabah vaktinde, güneş doğmadan sabah namazını kılmak. Dünyada tadı lezzeti hiç bir şeyde bulunmayan bir durum. Öyle ya, bu lezzeti, bu durumu bana sunan, benim akıllı telefonum. Akıllı telefonuma huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. 
       Neler yapmıyor ki akıllı telefonlarımız haberleşmeden başka. Elimizden 24 saat düşmüyor. Sanki içine girecekmişiz gibi, küçük büyük, kadın erkek, köylü şehirli, herkesin elinde. Daha yeni emekleye başlayan bebeler bile telefona ulaşacağım, telefonu elime alacağım diye erken yürümeye bile başlıyor. Akıllı mı, akılsız mı telefonlarımız inanın anlayamadım, her ne kadar adını akıllı telefon koysak da.
       Bakmayın siz akıllı dediğimize. Kimi zaman akıllı telefonlar camilerde namaz kılarken şarkı söyler, oyun havası bile çalar. Bazen öyle akılsızlık yapıyorki şaşar kalırsınız. Yeterki çocuklar sussun,  yeterki çocuklar yemek yesin, yeterki çocuklar beni dinlesin diye akıl ve büluğ çağına ermemiş bebeklere, çocuklara telefon vermek ne kadar akıllıca bilemiyoruz.
        Hele hele interneti de açıksa akıllı telefonda görmediği ayıp, görmediği günah kalmıyor. Zihin altına yerleştirilen ayıp ve haram şeylerin reklamları, açık, saçık, müstehcenlerim abartılı güzelmiş gibi sunulmaları ruhen ve bedenen yavrularımızı hasta ediyor, yavrularımızı elimizden alıyor. 
       Çocuğumuz hala bizim çocuğumuz sanıyoruz ama hergün bizlerden uzaklaşılıyor. Dünya öyle sanıyoruz ki felakete gidiyor akıllı telefonlarımızın akılsızlıkları sebebiyle diyoruz, vesselam.

Ahmet Aydın.*

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI NAMUS NAMUS-U EKBER (Cebrail A.S.) Erkek ile Kadın Ey Esirgeyen Bağışlayan Malikül Mülk Allah'ım, (C.C) ----Ahmey Bey Aç Gözlü! Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, Yarın Son Gün        Bugün mutluyum. Bugün daha umutluyum. İnsanlar kazanacak. İnsanlık kazanacak diyorum. Çabalar, gayretler boşa değilmiş. Tam da olması gereken yerde. Çoğu insanın arayıp da bulamadığı, ihtiyaçlarını gider Tövbe        Bugün evde hapis kaldım. Hapis diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rahatsızlığım beni eve hapis yaptı. Lakin bazen evde hapis kalmak da hayra vesile olabiliyor.         Şansımıza HUD SURESİ. Üçüncü ayetinde güzel yaşa Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, O Benim Pilanım        Soğuk bir gün. Dışarısı buz kesiyor. İşyerlerinin kapısı soğuk girip de sıcak kaçmasın diye kapalı. Arkadaşımla sözleştiğimiz gibi,   -"Seni binamızın önünde, dışarıda bekliyorum"dedim.  Azîzim, Kadınlar Anadır Olmaz Böyle Şey Çiçek Onlar Hatır İşi Hızlı Gitmek Lazım Kapat! Dinleme! Ya BAL Ya da YAL Bilinciniz Yerinde mi? Ateş Bacayı Sarmadan Tarih Unutmaz Ne Oluyoruz Ya Hu! Böyle Olur mu? Nereye Gitti? Böyle Olur mu? Unutmayın Şükür Rabbime Dikkat! Kedi Var Bir Daha Düşünün Almaz, Çalmaz, Doğrultmaz Kara Yusuf'un Torunları Bir Askerin Günlüğünden Misafir odasının da ışığı yanıyordu. Soran Çocuk: "İyi bilirirdik, İyi bilirdik İyi bilirdik." İman Gücün Var O Şimdi Cennette Hoş Suluklar Boş AĞAÇ DİKİN, YA DA... Alimler Ölmez Selam Sana Üç Ayetel Kürsi Galatasay'lıydım Susmasam Nere Baksan Gül Açıyor Biraz Sabredin Eğlence Değil Şükretmek ve Şükretmek Sinan Oğanı Dinlerken, Bıkkınlık } "HEZİMET" tir Markamız "Türkiye Yüzyılı" Müslümanı Sevmez SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. Sizin İçin Yaşarız Yaşı Küçük Kendi Büyük Kulluk Yaraşır Sana, Sanki 33 Yaşında Emmi Dayı Geceleri saymazsanız 30 Tebrikleşme Günümüz. Baksana Birlikten Kuvvet Doğar Ayakkabılarını Çıkar Durup Düşünün Hayırlı Ola Inşallah Kolay Kıl Allah'ım . Eline Koluna Diline Sağlık İşini Takip Et Gençlerin Var Senin O ALLAH Kİ,