Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 10:09

YORGUN MERMİ

Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Giriş Tarihi : 09-12-2023 10:56

YORGUN MERMİ
Trabzon  Şalpazarı' nda evinin önünde odun kesen iki çocuk annesi Perihan Dikbaş (58) aniden yere yığıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrasında Vakfıkebir Devlet Hastanesi ' ne kaldırılan Dikbaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Talihsiz kadının başına yorgun mermi saplandığı anlaşıldı.( Basından )
Bu ve buna benzer haberleri yerel ve ulusal basında çokça görüyoruz. Ders alıyormuyuz. Tabii ki hayır. Çünkü  asker uğurlamayı silahla yapıyoruz, düğün kutlamasını silahla yapıyoruz, ramazanı, bayramı silahla karşılıyoruz, futbol maçı galibiyet kutlamalarını silahla yapıyoruz, seçim sonuçlarını silahla kutluyoruz.Olmadı canımız sıkılıyor, havaya sıkıyoruz.


Ama eğleneyim derken yukarıdaki olayda olduğu gibi birilerinin ölümüne yaralanmasına veya ömür boyu sakat kalmasına neden olabiliyoruz.
Peki nedir bu yorgun mermi? Serbest düşüşe geçen mermi, yorgun mermi olarak isimlendirilir. Dikey şekilde havaya atılan mermi 1500 metre kadar yükseğe çıkabilir. Merminin serbest düşmesi esnasında hızı 160 km hıza ulaşabilir. Bu nedenle yorgun mermi ölümcül olabilir. 


Bence biz YORGUN MERMİ, değilde bundan 
sonra KÖR KURŞUN diyelimde, gerekli  önlemler alınırda KÖR KURŞUNLAR, can yakmaz, ocak söndürmez
Gerekli önlemler, devletin adli ve kolluk kuvvetleri tarafından alınacak önlemler olduğu gibi eğitim, sivil toplum kuruluşları ve bireysel bilinclenme ankamındada olabilir.

YORUMLAR