Fısıltı HABERLERİ
HV
26 NİSAN Cuma 22:58

ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL

Aydın Benli Siyaset Bilimci,  Araştırmacı Yazar
Aydın Benli Siyaset Bilimci, Araştırmacı Yazar
Giriş Tarihi : 13-10-2022 13:02

‘’ANKARA, MAMAK MİSKET ORTAOKULUNDA BÜYÜK SIKANDAL’’
                 
Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Misket Ortaokulu’nda İddialara göre büyük bir skandal oldu!    

İddialar şöyle; 

Mamak Misket Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi olan kızımız; Ü. S yanında erkek öğrenci oturduğu için, babasının telkini ile öğretmeni E. D. B’ye ‘’babam erkekler ile oturmamı istemiyor’’ diye söyledi.             
         
11/10/2022 Tarihinde, saat 11.00 civarında, sınıf öğretmeni E.D.B. ve okul idaresi veli toplantısı düzenledi. Toplantı esnasında sınıf öğretmeni E.D.B kalabalık içinde veli toplantısına katılan Ü.S’ nin annesi  Gülfer S. hanıma 

‘’Kızınız bana erkek öğrenciler ile aynı sırada babasının yan yana oturmasını istemediğini, söyledi’’ dedi.

Gülfer S. Öğretmene cevaben ‘’Eşim, kızımızın erkek öğrenciler ile yan yana oturmasını istemiyor" dedi.

Öğretmen E.D.B’ de bu söyleminden sonra ses tonu yüksek bir şekilde vurgulayarak, ÜÇ DEFA   


‘’BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ, BURASI SIBYAN MEKTEBİ DEĞİL, KUR'AN KURSU DEĞİL’’ diye Gülfer S. aşağıladı, bağırdı. 

Bu durum karşısında tepki veremeyen Gülfer S. ağlayarak toplantı odasını terk etti. Gülfer S. Bu olaydan sonra eşi Ahmet Sağlam’ı arayarak psikolojik şiddete maruz kaldığını ve inançlarından dolayı ötekileştirildiği için ağlayarak konuyu anlattı. 

Olaydan yarım saat sonra Misket ortaokulu müdür yardımcısı baba Ahmet S. arayarak ‘’Kızınızın yanına erkek öğrenci oturmaması talebiniz olumsuz olarak yanıtlanmıştır’’ diye aşağılayarak ve olumsuz konuştu. 

Konu üzerine Ahmet S. Mamak İlçe milli eğitim müdürlüğüne giderek yaşadıkları skandalı İlçe Milli Eğitim Müdür özel kalemine anlattı. Özel kalem konuya el koydu. Yirmi dakika sonra Misket Ortaokulu Müdürü, Ahmet S’yi cebinden arayarak 

‘’sizin yukarlarda tanıdıklarınız olabilir, bizimde tanıdıklarımız var ‘’diye tehdit ve psikolojik baskıda bulundu, Ahmet S. geri adım atmayınca Misket ortaokulu Müdürü ‘’yarın okula gelin yüz yüze görüşelim’’ dedi. 

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, özrü kabahatinden büyük müdür, öğretmeninin nefret suçu işlediğini bildiği halde kendisi de bu suça ortak oldu.
     
İddialar o ki; E.D.B. öğretmen Gülfer S., dini inancı ve düşüncelerinden dolayı diğer öğrencilerin velileri içerisinde küçük düşürdü ve aşağıladı.  Kızının yanına erkek öğrenciler oturmasın talebini MİSKET ORTAOKULU idaresi red edildi.
          
Öncelikli olarak İsmi geçen öğretmen ve okul idaresi hakkında Mamak ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü idari soruşturma başlattı
 
TCK 216. Madde Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçu söz konusu olduğundan konuyu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da takip edecektir diye düşünüyorum.
            
İnsanların dini inancından, kılık ve kıyafetlerinden dolayı 2022 yılında ötekileştirilmesi, dışlanması ve hatta psikolojik şiddete maruz kalması ne kadar acı vericidir.    

Başkentin merkezinde bu gibi olaylarla karşılaşılması, hele ki kutsal bir görev icra eden, bir okul idaresi ve öğretmenlerince yapılması durumun vehametinin ne kadar acı verici olduğunu gösteriyor.  

Konu ile alâkalı Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerin konu hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.
                                                               Aydın Benli
                                              Siyaset Bilimci. 
Araştırmacı Yazar

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI YAZAR EDA BERFİNNAZ DİKER ANKARA’DA ERZURUMLU NAFİZ KOTAN KİMDİR? SU VE GIDA SAVAŞLARI SEYFETTİN BAĞAZLI’DAN ELMADAĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER ÖLÜYORUZ VE ÖLECEĞİZ AMAZAN PİŞKİN HOCA ÖLDÜRÜLDÜ TÜRK TELEKOM BAŞKENTTE SINIFTA KALDI İNSAN OLMAK HAYAT IŞIĞI CMG CHİNE MEDİA GROUP CCTV, SRS MEDYA İLE TÜRKİYE’DE ABU DHABİ’DE GLOBAL MEDİA KONGRESİ SARIKAMIŞ’TAN DÜNYAYA DR.SEYFETTİN BOĞAZLI MULULUĞUN SIRRI TÜRKYE’NİN İÇİNDE OLACAĞI SAVAŞA HAYIR! SEN Bİ DUR! ÖTEKİLEŞTİRİLEN ERKEKLER FENOMEN ÖĞRETMEN SEZONU AÇILDI! KONYA KULU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SIKANDAL ESKİ VE YENİ TÜRKİYE ÖLÜMSÜZLÜK İSRAFIN ENLERİ! KALBİMİN SESİ ROMANI FENOMEN ÖĞRETMENLER KİMİN UMURUNDA? SESSİZ KAHRAMANLAR ALGI BİR KURTULUŞUN HİKÂYESİ, SONKALE HAYMANA EN ÇOK İSRAF ETTİKLERİMİZ BAYRAMDA BÜYÜK VAHŞET! KİTAP ÖNERİSİ ZARİF AKYILDIZ ÇİÇEĞİNİ DUYDUNUZ MU? HEMŞERİM KULU’DAN TAHSİN EYİBİL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU FATİH’İN ASKERLERİYİZ DEDİLER! BAŞKENTE EGO OTOBÜSÜNDE DEHŞET! EYVAH YİNE RİYA! EFSANE HEMŞİRE ESRA BİLEN KOCA YÜREKLİLER ENKAZIN ALTINDA CANLAR İLE BİRLİKTE İNSANLIK DA KALDI! OKUNMASI GEREKEN BİR KİTAP! OKUMAK LAZIM BİZ BİR YERDE HATA ETTİK AMA NEREDE? BU İŞTE BİR TUHAFLIK YOK MU? BİR KİTAP BİN UMUT DOĞU EKSPRESİ HAYMANA KARASI TUZLU KAHVE TERÖR BÜYÜK TEHLİKE DEİZM ANKARA, HAYMANA’DA KÜLTÜR VE SANAT ‘’AH D SMART YAKIŞMADI SANA ’ İNSAN İNSANA ŞİFA OLMALI SEÇİME YAKLAŞIRKEN PTT KARGODA ULAŞILMAZ OLDU ’ŞİRİN İLÇE KULU’’ ‘’ÖĞRETMENLERİN SINAV KORKUSU’’ SEÇİME DOĞRU MAKAMA GÜÇ VERENLER