Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 23:03

BAYRAM

Esma Müjgan Çelikkol  ( YAZAR )
Esma Müjgan Çelikkol ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 11-04-2024 13:15

BAYRAM
İslam âleminin  Ramazan ayı oruç ayıdır. Ülkemizde oruç tutanlar seçim nedeniyle de verilen iftar sofralarında doydular. Seçim bitti, kazananların iftar yemekleriyle de bayrama ulaştılar. Ancak bayram ülkenin yoksul ve açları için bayram olamadı. Emekliler halâ 10.000 ₺ gelirleri  ile açlığa mahkumlar. Onlar zaten Ramazan ayı bitse de oruca devam ediyorlar. Onların ki bu gidişle ölünceye kadar oruç. 

Gençlerin işi yok! Zar zor iş bulanlar acaba maaşımı alabilecek miyim korkusu ile kabuslu geceler geçirirlerken bir SMS ile işten çıkarılabiliyorlar.
Altındağ  Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin talimatıyla gece yarısı gelen SMS ile işten çıkarıldıklarını öğrenen işçiler  eylemlerini sürdürüyor.
Temizlik İşleri'nde çalışan bir işçimiz ise  sözlerinin arasında şunları söyledi:   ...........
"2013 yılından beri ben iktidar partisine üyeyim. Ama çok pişman oldum"   ......

(Onbir yıldır üye....)
Çok merak ettim, iktidara 2002 de gelenlerin ülkemize ve insanlarına ne kötülükler yaptığını daha önce hiç fark etmedi mi?    Fakire vergi, zengine teşvik verildiğini, Rejimin bile değiştirildiğini, hukuk devletinin , adaletin yok olduğunu,  ülkenin kara para aklama merkezi haline geldiğini, paramızın yabancı paraların yanında değerinin sıfıra indiğini, eskiden geliri ile üç-beş altın alabiliyorken şimdi kredi kartlarının sayısının arttığını, icraların, boşanmaların, cinayetlerin çoğaldığını,  eğitim ve sağlık sisteminin çöktüğünü, çocukların cami imamının , hocasının eğitimine bırakıldığını, sağlığın kendi doktorlarımızı kaçırdığımız için özel hastanelerde tıfıl yabancı hekimlerin eline bırakıldığını, en önemlisi de çağdaş bilime dayalı üreten Türkiye yerine şeriat isteriz diye bağıranların hasretle beklediği üretmeyen , tüketen araplaşmış bir Türkiyeye doğru gidildiğini hiç mi farketmediniz? Hadi Arapların petrolü var parası var, satın alır yer, bizde sata sata ne fabrika kaldı, ne liman, ne dağ, ne taş, ne dere ..... 
Şimdi ne olacak, hazine boş, aynı zamanda borçlu, kapı kapı dolaşıp para arıyoruz, matbaa sürekli para basıyor. Paramızın değeri düşüyor.... ?
Bugün bayram alışverişini yapamayanlar,  çocuklarına, torunlarına bayramlık alamayanlar, harçlık veremeyenler,  yol parası olmadığı için yakınlarını ziyarete gidemeyenler, hatta evden dışarı çıkamayanlar mutlu bayram yaşıyorlar mı? 
Bu insanları bu hale kim getirdi? Kurumlarıyla organize (TÜİK) enflasyonu düşük göstererek, akla gelmeyecek kötülük formüllerini uygulayacak yasalar çıkararak (5510 ve vergi yasaları...) çalışanın ve emeklinin cebinden  parasını çalmadı mı? Parasızlık ayrı,  enflasyon ayrı işçiyi, köylüyü esnafı perişan etmedi mi?  
Halâ iktidar da ise ve bu kadar kötülüğe rağmen oyların çoğunu alıp iktidar olmuşsa, körü körüne cellâtına aşık olanlar yüzünden değil midir? 

Ah iktidara yangın olan, gözü reisden başka kimseyi görmeyen genç ve yaşlı kardeşlerim....
Bugün kendi canın yanınca mı fark ettin olanları?  
Herhalde o yıllarda  sadaka gibi verilenler;  çuvallar ile kömürler, koliler ile erzak, ......yeterli oluyordu.  
Haklarının verilenlerden daha fazla olması gerektiğini şimdi ancak  fark ettin.  
Diyorsun ki;
 "Alacakları bir canımız kaldı. İstiyorlarsa onu da alsınlar. Haklarımızı almadan buradan geri adım atmayacağız!"

Niçin işler bu hale gelmeden,  önceki yıllarda oylarınızı verip, yanlış yapan iktidarın devamını istediniz? 
Biraz geç olmadı mı? Hiç olmazsa geçen yıl 2023 seçimlerinde uyanabilseydiniz daha iyi olmaz mıydı? 
Felâketin geliyor olduğu uzmalarca hep söylendi. Bir yıl sonra konu anlaşıldı ve 2024  yerel seçimlerinde iktidardakine ders verildi. Ne çare felaket geldi ve o halâ iktdarda ... 
Emeklilerin istekleri halâ mecliste AKP VE MHP oyları ile red edilecek.

Bekleyelim görelim neler olacak? demiyelim.... Kurtuluş için umut ve çaba gerekli.... Bir çıkış yolu bulunmalı....
Hepinize iyi bayramlar....
Esma Müjgan Çelikko

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER! Emeklilerin hesap kesme günü 31.03.2024 Yerel Seçimleri olabilir.  HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!