Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 03:33

ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ

Esma Müjgan Çelikkol  ( YAZAR )
Esma Müjgan Çelikkol ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 28-11-2023 11:04

ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ


Zenginin parası züğürt'ün çenesini yorarmış, son günlerde bunu apaçık yaşıyoruz. Meşhurlarımız, iş insanlarımız, futbol camiasının bazı tanınmış kişileri milyonlarca dolarlarını kaptırmışlar. Nasıl mı? Bir fon aracılığı ile.... Daha fazla kazanma hırsı ile girdikleri bir fon sarmalının içinde önce çok kazanıp, sonra kaybetmişler.. Gizlice kazanmak güzel de, kaybetmek ses getiriyor...

Halkımızın sofrasına koyabileceği bir somun  ekmeğin (12-40₺) fiyatı bile bütçesini zorladığı bu dönemde, çok parası olanların kaybettikleri paranın izinde günlerdir gündemi işgal etmeleri içimi çok acıtıyor. 
Kısa sürede çok kazanılan para asla haramsız olmaz demez mi inananlar?

İçinde bulunduğumuz çarpık düzen insan psikolojisinin sağlıklı kalmasını engelliyor ne yazık ki!
Yapılan bir araştırmaya göre; Altı kıtadan 33 ülkede 73 bin 76 erişkinle yapılan bir çalışmaya göre Türkiye’de her 100 kişiden 54’ü, anksiyete, depresyon ve somatizasyondan (psikolojik stresin vücutta fiziksel belirtilere dönüşmesi) en az birini yaşıyor ve bu oranla Mısır’dan sonra ikinci sırada yer alıyormuşuz.

Tek başına somatizasyon sıklığındaysa yüzde 37 ile dünya birincisi olmuşuz.
Somatizasyon bozukluğu psikiyatrik problemlerin bedensel olarak dışavurumu imiş. Kişinin kendisinde bir takım bedensel yakınmalar olduğuna çok inanması ve bunlar için sürekli doktora gitmesi diye de tanımlamak mümkünmüş Çoklu yakınma gösteren bu durumda bugün midesi ağırır, yarın başı döner, öbür gün eli ayağı uyuşur, diğer gün ishal olur diyor uzmanlar. O yüzden somatizasyon tek başına bir psikiyatrik hastalık olup fonksiyonel sindirim sistemi hastalıklarıyla ortaya çıktığı uzmanlarca ifade ediliyor.

Sağlıklı beslenip, sağlığını koruyabilme, barınma, ısınma, ulaşım, eğitim, sosyalleşme vs. gibi gereksinimi en alt düzeyde karşılayabilmesi icin 4 kişililik bir ailenin gelirinin en az 50.000 ₺ olması gerektiği hergün söylenir oldu. 
Gıda enflasyonunun gelecekteki gelirimizi beslenmeye harcamamıza neden olduğu Türkiye gerçeğinde 3-5 zenginin para kaybetmesini konuşmak , genelin içinde bulunduğu durumu görmemek değilmidir?
Toplumun %85 i evine ekmek alamayacak kadar sefalet içinde, uğradıkları haksızlığı feryad figan meydanlarda, pazarlarda  anlatmaya çalışırken, diğer taraftan lüks yaşam, şatafatlı yaşam içinde olan % 5 lik kesim kazandıkları kayıtdışı (fakirin hakkından çaldıkları) aşırı parayla ne yapacaklarını şaşırıp daha fazla kazanma hırsı ile girdikleri bir sarmal içinde dolandırılıyorlar. 
Aslına bakarsanız kaybettikleri para onların refah düzeyini hiç etkilemezken bizlerin çenesini yoruyor. Hiç yormayın üzmeyin kendinizi, ama meydanlarda hak aramaktan da asla vazgeçmeyin. İnsanlarımızı yokluk kıtlığa mahkum eden bu durumdan mutlaka kurtulacağız, tabi halinize şükredip oturmaz, verilene razı olmazsanız! Kolay gelsin, saygılar!
Esma Müjgan Çelikkol 28.11.2023

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BAYRAM KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER! Emeklilerin hesap kesme günü 31.03.2024 Yerel Seçimleri olabilir.  HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!