Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 21:03

MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI

Esma Müjgan Çelikkol  ( YAZAR )
Esma Müjgan Çelikkol ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 29-11-2022 17:34

MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI


Feryad eden, edene! Bittik, tükendik, battık, önlem alınmazsa, gereği yapılmazsa yok olacağız! Haklarımızı istiyoruz! 
Peki, kulak veren var mı?

En zor durumda olan Emeklilerimiz; 
Açlık sınırının yarısı kadar maaşları ile artık can çekişiyorlar. En düşük emekli aylığının hiç olmazsa asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini meydanlarda haykırıyorlar. Acil yardım gerekiyor, kimsenin umurunda değil. Gelişmiş ülkelerde %2-3 olan asgari ücretli sayısı, bizim ülkemizde % 50-60 lara ulaştı.

Doktorlarımız sorunları için beyaz gömlekleri ile meydanlara çıktığında "giderlerse, gitsinler" denildiği için yurtdışı seferberliği başladı. Giden gidene! Ekonomik ve sosyal çalışma koşulları düzeltilmedikçe,  yıllarca emekle yetiştirilmiş doktorlarımızın gidişini içimiz acıyarak seyrediyoruz. Onların değerini bilen yabancılar zaten kucak açıtılar. Vah bize! Hastanelerimiz boşalıyor! 

Diş hekimleri sesleniyor; " Çareyi yurtdışında arıyoruz, kontrolsüz artan diş hekimi sayısının nedeni yetersiz teknik koşullarla açılan, apartmandan bozma fakülteler eğitim kalitesini düşürererek, halk sağlığını tehlikeye sokuyor, hemen kapatılmalıdır. Ekonomik koşullar klinik açmamıza izin vermiyor. Asgari ücretle çalışmak istemiyoruz!" Duyan var mı?

Eczacılar meydanlarda; "Dayanışmayla, birlik beraberlikle, odalarımızla, meslek örgütlerimizle mesleğimize sahip çıkmaya çabalıyoruz, eczanelerimiz kapanmasın diye geldik. Eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacısının hak kayıplarına, yok sayılmasına DUR diyoruz"  
Sonuçta kim zarar görüyor? Vatandaş ilacını alamıyor. Hastaneden randevu alamıyor, ameliyat olamıyor, dişini yaptıramıyor. Yani sağlık sistemi çökmüş bir ülkede yaşıyoruz.

Eğitim sisteminden bahsetmeme gerek varmı, çalınan sınav soruları, yanlı mülakat sınavları, öğretmenlerin içinde bulundukları felaket koşullar, atanamayan öğretmenler, hak aramak için öğretmenlerimiz meydanlarda...   Bilimden uzaklaşmış müfredat, çocuklarımızın açlığı, gençlerimizin mutsuzlukları...Yapılan bir anket sonucunda; gençlerimizin % 96 sının mutluluğu yurtdışında görmeleri hangimizin içini sızlatmıyor.  

Meydanlarda Kadınlarımız; çığlık çığlığa, çünkü hergün öldürülüyorlar, yüzyıllardır ezilmişlik, ayrımcılık kaderlerinden kurtulmaya çalışıyorlar. Yerlerde sürükleniyorlar, tutuklanıp hapsediyorlar, "karı, çürük,sürtük"  ifadeleri ile aşağılanıyorlar ancak vazgeçmiyorlar. Ta ki cinsiyet eşitliği sağlanıncaya kadar da vazgeçmeyecekler!

Doğa ve Hayvanseverlerimiz yaşanmakta olan katliamları durdurabilmek adına meydanlarda...
"Karıncayı incitmemek" gibi bir ahlakımız, vicdanımız kalmadı. Toplum olarak çok değiştik. Tedavilik durumdayız.

Sorunlarını dile getirmek için meydanlara çıkamayanlar, örgütlenemeyenlerde var. Onlar adına konuşmaya siyasetçilerimiz yetkili ve görevlidir. 

Avrupa'da birinci olduğumuz enflasyonla, dünyada ilk sıralarda yer aldığımız sefalet endeksinden rakamlarla hiç bahsetmeyeceğim. Sizler zaten biliyorsunuz. Güzel ülkemin ve insanlarının yaşadıkları acı gerçekleri gördükçe cinnet geçirmemek imkânsız olsada;  umudumuzu kaybetmeden çıkış yolları aramak zorundayız. Önceliğimiz;  20 yıl iyi yönettiğini zannederek bizleri  yabancılardan para dilenecek  hale getiren, hazineyi boşaltan, mal varlıklarımızı satan mevcut yönetimin yerine;  ülkemizi mutlu insanlar ülkesi yapacak ve bizleri refaha kavuşturacak, dünyada saygınlığımızı arttıracak yeni bir yönetim seçmektir.
Aksi taktirde meydanlarımız ağlama duvarı olmaktan hiç kurtulamayacaktır.
Esma Müjgan Çelikkol 29.11.2022

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BAYRAM KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER! Emeklilerin hesap kesme günü 31.03.2024 Yerel Seçimleri olabilir.  HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!