Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 07:18

ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ

Esma Müjgan Çelikkol  ( YAZAR )
Esma Müjgan Çelikkol ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 26-08-2023 13:49

ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ

26 Ağustos 1922 - 18 Eylül 1922
Ülkemiz işgal altındaydı....
Batı Anadolu'da sürmekte olan Yunan işgalini sona erdirmek ve tüm yurdu düşman işgalinden temizlemek amacından hareketle Büyük Taarruz gerçekleştirilmiştir. Bu ülküden hareketle 26 Ağustos 1922'de taarruz başlamış ve 18 Eylül'de Yunanların Anadolu'yu terk etmeleriyle sona ermiştir.

Kurtuluş Savaşı'nın en büyük muharebelerinden olan Büyük Taarruz; 26 Ağustos 1922′ de Kocatepe' de başlamış, 30 Ağustos'ta Zafertepe Çalköy' de büyük komutan Gazi Mustafa Kemal'in Başkumandan Meydan Muharebesini kazanması ile Türkiye Cumhuriyetinin temelleri  atılmıştır.
Büyük Taarruz; büyük  deha Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde düşman işgaline uğramış onurlu bir halkın kahramanlık destanına dönüşmüştür.
Büyük Taarruz’un 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, birliklerine “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emrini vermiştir.

Kurtuluş Savaşımızın son evresi  26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar – Kocatepe’de  Büyük Taarruz ile başlamış ve 9 Eylül 1922’de Türk Ordusu’nun İzmir’e girmesiyle ve  18 Eylül'de Yunanların Anadolu'yu terk etmeleriyle sonuçlanmıştır.

Türkiye, büyük bir tarihin üstünde yükselen çağdaş ve genç bir ülkedir.
Türk milleti de yüzlerce yıl bir arada yaşamış; aradaki çatışmalar, yaşanan acılar ne olursa olsun, tasada ve sevinçte çoğu kez birlikte olmuş bir halklar sentezinin adıdır. 
101 yıl önce bugün başlayan  taarruzla ülke kurtulmuştur. 

Ancak 100 yıl içinde bu başarıları tarihe gömmek isteyenler türedi.  Milli duygularımızı tarihimizi hafife alanlar var. ATATÜRK'ÜN ADINDAN, ESERLERİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR. Onlara sadece vefasızlığın bu kadarı olamaz diyorum.Yaşamakta oldukları vatanı onlara hediye edenlere nankörlük etmeseler iyi olur diyorum. 

Ülkemiz bugün de istenmeyen bir işgal altındadır. 
Yurdumuza başta Suriye olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden, Afganistan’dan mülteci akını devam ediyor buna dur diyen de yok maalesef!
Devam edeceği de söylenen mülteci akınının bir tesadüf olmadığına; milletin niteliğini bozup değiştirmeye, Türkiye’yi Ortadoğulu yapmaya yönelik emperyalist projesinin bir parçası olduğuna kuvvetle ve samimiyetle ben de inanıyorum. Bu bir tehdittir.

Çanakkale’de Sakarya’da , Kocatepe 'de Dumlupınar'da İzmir'de şehit düşmüş kahramanlarımızın  bugünkü çocukları, torunları o şehitlerin komutanlarına hakaret eden, Atatürk’ü utanmazca ve alçakça lanetleyen emperyalist yardakçılarına destek verirlerken kendi şehit atalarının hatıralarına hürmetsizlik etmiş olmuyorlar mı? Gerçekleri görmek için ülkemiz bütünüyle bir Ortadoğu sömürgesi oluncaya kadar beklemek mi gerekiyor?  İnanın korkuyorum , o zaman çok geç olmayacak mı?
Bu ülke için canını kanını veren tüm  şehitlerimize ve Başkumandanımız , kurtarıcımız, büyük insan Mustafa Kemal Atatürk'e  minnet ve saygılarımı sunuyorum.
Esma Müjgan Çelikkol/26.08.2023

#26Ağustosbüyüktaarruz
#BüyükTaarruz

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BAYRAM KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER! Emeklilerin hesap kesme günü 31.03.2024 Yerel Seçimleri olabilir.  HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA BOŞA KÜREK ÇEKMEK  YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!