Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 18:18

BOŞA KÜREK ÇEKMEK 

Esma Müjgan Çelikkol  ( YAZAR )
Esma Müjgan Çelikkol ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 09-11-2023 11:23

BOŞA KÜREK ÇEKMEK 


Hiç kimse boşuna uğraşmasın, bu ülke artık hukukun üstünlüğüne, anayasanın üstünlüğüne güvenip inanma olgusundan çok uzak bir yönetimle yönetiliyor.  
Demokrasi özgürlük, eşitlik kavramları anlamlarını yitirdi.  Basın ve ifade özgürlüğü anlamını yitirdi. 
Verilen mücadeleler emekler ne yazıkki hep boşa çıkıyor. 
Anayasa mahkemesi Sansür Yasasının  kaldırılması başvurusunu  da reddetti. 
İstanbul Sözleşmesinin iptalinin kaldırılmasını isteyen dava da reddedildi. 
ÇEDES PROJESİ uygulanmasın istendi,  maalesef uygulama başladı. Daha niceleri...
Anayasa Mahkemesince Hakkında serbest bırakılsın kararı bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay halâ TBMM de değil cezaevinde. Üstelik bu konuda Yargıtay Anayasa Mahkemesine verdiği kararla ilgili hesap soruyor, AYM kararı uygulanmıyor. İnsan Hakları Mahkemesi kararları uygulanmıyor...
Uzmanlar bunun yargı darbesi olduğunu söylüyor.
Ülkede bütün dengeler bozulmuştur. 
Böyle bir ortamda emekliler örgütlenip kurdukları sendikaları ile meydanlarda hak mücadelesi vermeye çabaladılar diyelim; Seslerini duyan olurmu dersiniz? İstekleri ne kadar haklı olsa da 
sizce isteklerini duyan olacak mı? 

TÜİK yıllarca olduğundan düşük gösterdiği enflasyon oranı ile emekli, emekçi ve memurun cebinden para çalınmasına sebep olmamış mıdır?
Bu durumun farkına varıp güç oluşturmasınlar diye emekli 
sendikalaşmaları engellenilmemiş midir? Kurulanlar kapatılmamış mıdır?
Zaten ülkede herşey kılıfına uydurularak uyutma politikaları rağbet gördüğünden 
yeni yeni kavramlar ortaya çıkmıyor mu?

Çalışan emekli, çalışmayan emekli....
Sendikaların da grev gibi bir silahı da olmadığından,  yaptırım gücü de olmadığından , sosyal değilde Sadaka devleti ne artış verirse kabul etmekten başka çare de görünmüyor. İtirazlar hep reddediliyor.

Ee o zaman bu insanların bu yaştan sonra , tansiyon ve şeker, kalp , böbrek hastalıkları ile meydanlarda hayatını kaybetme pahasına riske girmesine gerek varmı? 
Biliyorsunuz aslında istenen de maaş alanların sayısının azalması değil mi?
Mücadele gücümüzü kaybettik. Mevcut şartlarda mücadelenin sonuca hiç etkisi olmayacağı da aşikardır. 
İki dudak ne derse o oluyor.Çok yazık bu ülkenin kadınlarına, çocuklarına, emekli, emekçi ve memuruna, çiftçisine, köylüsüne, esnafına, kısacası yoksuluna !
Ne kadar çaresizleştirildik. Nereye elimizi atsak boş çıkıyor. Çok Yazık.
#AnayasaMahkemesiKararları
#HukukunÜstünlüğü
#YoksulAçEmekli
#CanAtalay
#ÇEDES
#TBMM
Esma Müjgan Çelikkol 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BAYRAM KESER DÖNER, SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER! Emeklilerin hesap kesme günü 31.03.2024 Yerel Seçimleri olabilir.  HEY GİDİ ALİ SİRMEN SEÇİM SİZİN 8 MART KADIN MÜCADELE GÜNÜ TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA= RÜŞVET HİZMET Mİ? BENİ SEÇERSEN! EMEKLİ YÜZYILIYMIŞ? PEH! LÂİK EĞİTİM SAVUNUCUSU SANATÇILARIMIZA TEŞEKKÜRLER  PES DOĞRUSU! BU NE İŞTAH! ZENGİNİN PARASI, ZÜĞÜRT'ÜN ÇENESİ ÖĞRETMENİMİ SEVİYORUM ÖLSEN KİMİN UMURUNDA YAŞASIN MUCİZE CUMHURİYET! YOKSULUN DİŞİ KALMADI ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ MİLLİ DUYGULARIMIZDAN UZAK YETİŞEMEZ SABIR NEREYE KADAR? CUMHURİYETİN 100.YILI VE ENFLASYON TOPLUMSAL HAFIZA YOK EDİLEMEZ! TORBADA OLMAYANLAR TAKTİK! DÜNYA EMEKLİLER GÜNÜ VE EMEKLİLER HAFTASI BU BÖYLE GİTMEZ! (1) BABACIĞIM ÇEDES'E TEPKİ NUTUK OKUDULAR KARABURUNDA ÇEDESE HAYIR! ANLASANIZ İYİ OLUR "Benim gençliğim var" ; KURTULUŞ VE KURULUŞUN BAŞLANGICI 19 MAYIS 1919 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI UYANIN KADINLAR GÜÇ SİZDE EMEKLİLER ACI REÇETEYİ YIRTIP ATACAKLAR 8 Mart DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEĞMEYİN KEYFİME VURGUN YEMİŞ EMEKLİ ACI HER YERDE 10 İLİMİZ YIKILDI, CANLARIMIZ YOK OLDU ÇİFT DEPREMLE MÜCADELE! YASTAYIZ! BİRDENBİRE DEPREM OLDU! KARABURUN NERGİS FESTİVALİ 20 YILDIR AYNI SENARYO EMEKLİYE %25 ZAM! EYT LİLERE MÜJDE! KELİMELER ETKİSİNİ YİTİRİYOR KADIN HER ORTAMA MEDENİYET GETİRİR BASINA VE KAMUOYUNA: DİYANET, İCAZET, İTAAT ÇOCUK BEDENİME ASLA DOKUNMA EMEKLİYE FABRİKA AYARLARINDA GELİR TÜRK KADINININ ÖVÜNÇ GÜNÜ: 5 Aralık DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ 5ARALIK1934 KADIN HAKLARI DEVRİMİ DÜNYA TÜM CANLILARIN MEYDANLARIMIZ AĞLAMA DUVARI ASLAN OĞLUM KADINA ŞİDDETİ DURDUR! ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÖLMEZ AĞAÇ ZEYTİN, KUTSAL İKSİR ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİN OKULU ZEYTİNYAĞININ SAKLANMASI ÖLÜMSÜZ ATATÜRK EMEKLİNİN ÖNCELİĞİ ATATÜRK ve CUMHURİYET YEŞİL BURSA NEREDE YİNE GÜNEŞİ GÖRMEYENLERİ KAYBETTİK BU NE DUYARSIZLIK! EMEKLİYE HEMEN MAAŞ ARTIŞI KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM TOPLUM DEĞİŞMELİ NE GENCİMİZ, NE DE YAŞLIMIZ MUTLU! ÖZGÜR KADIN ÖZGÜR DÜNYA ! MAHSA AMİNİ GERÇEKTEN SOSYAL KONUT MU? ZAMAN MAKİNASI KADINA ÖZGÜRLÜK SOSYAL KONUT MÜJDESİ EMEKLİLERİN SENDİKALAŞMASI. TEŞEKKÜRLER İZMİR NEYSE Kİ.. EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİ İHTİYACIMIZ LAİK DEVLET ADAMI SABIR, ŞÜKÜR NEREYE KADAR!
ÇOK OKUNANLAR